• A què jugaves quan eres petit?

  Escrit per el 29 de març del 2017 a les 19:01 a: Activitats del CNL, Bàsic 3, Elemental 1, General, Intermedi 1, Intermedi 2, Intermedi 3, Suficiència 1, Suficiència 2, Vilanova

  Si volem establir conversa amb algú només cal interessar-se pels seus records. La memòria és el nostre tresor: el millor que hem anat guardant al llarg de la nostra experiència vital. Per tant, parlar dels records de la infantesa acostuma a ser una font inesgotable d’inspiració.

  Durant el mes d’abril farem aflorar a les aules els records sobre els jocs que més hem estimat i aquest exercici ens permetrà construir el guió de l’autobiografia lúdica que cadascú de nosaltres tenim guardada en un lloc privilegiat. Abril serà el mes per recordar i per crear uns textos bonics i emotius que ens facin adonar que -vinguem d’on vinguem i ens dediquem al que ens dediquem- tots tenim un element en comú: hem estat feliços jugant.

  Fins al dia 3 de maig, podeu enviar-nos els vostres textos a penedesgarraf@cpnl.cat amb la redacció més polida i més original que hagueu estat capaços de crear i amb alguna imatge que reforci el vostre relat, si és possible. Entre totes les autobiografies, n’escollirem quatre lots de deu. I a cadascuna de les quatre botigues de joguines que col·laboren en el concurs ‘A què jugaves quan eres petit?’ els lliurarem un lot de relats, entre els quals decidiran el guanyador. Tindrem, doncs, quatre premiats!

  En aquesta cadena de lectures, les històries boniques dels nens que ara ja són grans tornaran a fer-se presents i ens ajudaran a posar en relleu que jugar és una de les coses més útils del món.

  Podeu consultar les bases del concurs aquí.

  No sigueu vergonyosos, va! Expliqueu-nos la vostra història i la farem més gran.

5 comentaris

 1. S2 VNG Pedro Sánchez

  30 març 17
  16.17 h #

  Bon dia, Teresa,
  Un altra vegada com cada any quan arriben aquestes dates, ens venen els records de quan érem petits. Això sí, gràcies a vosaltres que ens ho feu recordar. Quins records més bonics recordar els companys. Ara fa tot just un parell d’anys, estava fent el curs Intermedi 2, i la meva companya, la Maria va ser una de les guanyadores.
  Jo també convido a tots els meus companys que s’animin i participin, val la pena recordar.

 2. S2 VNG Montse Nicolau

  30 març 17
  17.54 h #

  Hola Teresa,
  Pot ser interessant participar. Hauré de tirar de memòria per que llavors jugàvem molt més al carrer que ara, i els jocs de taula eren pels dies de fred o pluja.
  Ho intentaré, si no hi participo serà per manca de temps no pas de memòria.

 3. S2 VNG Blanca

  01 abr. 17
  14.25 h #

  Trobo un concurs molt bonic, que ens porta a remoure el baül dels nostres records, que relacionats amb les joguines, acostumen a ser els més bonics. Tot i que fotos, no crec que en tingui, només en recordo una… Aquest any m’agradarà participar-hi, si el temps m’ho permet i les paraules flueixen tal com sento dins meu.

 4. VNG Teresa T.

  03 abr. 17
  9.45 h #

  Ens encantarà fer d’espectadors dels vostres records lúdics!

  Teresa

 5. Roxana

  03 abr. 17
  18.22 h #

  Quins records. Si que n’hi ha molts, però és veritat, com han explicat abans, que també es jugava més al carrer que avui.
  Però la infància és joc i joc és sinònim de felicitat, si ens recordem d’això potser sigui també igual de gratificant aquest exercici de memòria.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula avaluació Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 diversitat lingüística emocions Espriu Estellés Fora de l'aula gramàtica Intermedi 1 Intermedi 3 jocs lectura lectures linguofília lleidetà llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia pràctiques lingüístiques riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sigues viu valencià vilanova