• M’agrada o no m’agrada?

  Escrit per el 22 de novembre del 2017 a les 19:35 a: General, Vilanova

   

  La cultura és de tots i ha esdevingut una tema de conversa i de reflexió molt fecund durant la segona unitat del curs de Suficiència 3. A l’aula vam escoltar cançons, vam parlar de gustos literaris i de pel·lícules que ens havien agradat. De fet, ja vam començar aquest tema llegint frases que destaquen el rol cabdal de la cultura, com la que ens va deixar escrita Montserrat Roig:

  “La cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini”

  Després de la feina feta, volem compartir aquí alguns dels textos escrits per a l’activitat d’avaluació final. A partir de l’audició de la “Cançó de fer camí”, interpretada per Gemma Humet i Mireia Vives, cadascú va redactar una crítica per publicar en un blog imaginari d’una entitat cultural. Com que estem contents del resultat, us oferim una petita selecció d’opinions sobre aquesta peça musical. Escolteu-la abans de llegir-les, però!

  Què us han semblat la cançó i les crítiques? Digueu-hi la vostra, va!

16 comentaris

 1. S3 VNG Rosa Mari

  23 nov. 17
  14.20 h #

  He escoltat infinitat de vegades aquesta cançó, m’agrada perquè obre camí a moltes dones d’aquesta societat a ser fortes i pujar a la barca que els portarà per un mon millor,personal, professional i positiu. Les cantantses compenetren molt bé i el ritme anima, a poder tirar endevanti sentir-te millor amb tu mateixa.
  Escolteu-la i doneu la vostra opinió!

 2. S3 VNG Blanca

  23 nov. 17
  22.36 h #

  Em va agradar escoltar la cançó i fer aquesta tasca a classe, i molt més m’agrada veure’n un recull publicat en aquest apunt del blog. Llegir-les ha sigut interessant, veure les interpretacions que n’hem fet i com tots hem destacat la força que té i dóna la cançó.

  Felicitats, companys i companyes, les vostres crítiques m’han agradat molt, però he de destacar la de la Roxana, que m’ha encantat.

  1. S3VNG Pedro

   24 nov. 17
   15.11 h #

   Tens tota la raó, una bona crítica la de la Roxana.

 3. S3VNG Pedro

  23 nov. 17
  23.32 h #

  I tant que m’agrada., em fascinen les seves veus dolces, em sedueix la meravellosa música, em satisfà el seu significat, em complau llegir les crítiques dels companys, m’atreu la cançó i em ve de gust tornar-la a escoltar.
  Amb data 10 de novembre de 2016, la companya de la Teresa, Carla Barroso, va penjar un que s’anomena: Tornem a marxar de viatge! Us ho recomano, escolteu-lo, és una petita recopilació de veus femenines, gaudireu!
  Pedro

 4. S3VNG Núria

  24 nov. 17
  10.45 h #

  No havia escoltat mai aquesta cançó i em va agradar molt, les dues veus combinen molt bé i el missatge que ens volen transmetre és molt potent. D’altra banda, el videoclip contribueix a fer tot el conjunt rodó utilitzant fotos de dones famoses al llarg del temps.

  He llegit el recull de crítiques dels companys i m’ha semblat sorprenent que havent escoltat tots la mateixa cançó tinguem cadascú interpretacions diferents, encara que amb coincidències, molt bona idea publicar-les!!!

  Núria

 5. S3 VNG Simon

  25 nov. 17
  21.17 h #

  Començo felicitant la Teresa per posar-nos tasques i deures interessants. Felicito també a totes les persones que han fet tan bé la tasca. Totes les critiques han merescut ser publicades. És ben curiós veure les perspectives que tenim alhora de redactar-les.

  Com que avui és el Dia contra la violència de gènere m’agradaria compartir l’optimisme expressat per l’Andreu (hi ha molt de camí per endavant…) i que, més que un homenatge només a les dones valentes, crec que hem de prendre aquest vídeo/poema/cançó com un himne per a ser més valents tots plegats.

  Simon

 6. S3VNG Maribel

  26 nov. 17
  17.15 h #

  Bon dia a tothom,

  Llegint totes les crítiques publicades pels companys trobo que, tot i que la majoria coincideixen en el fet que les dones són molt importants a la nostra societat i juntes tenen més força per anar cap a endavant, és curiós que cadascú ho expliqui amb les seves paraules però de manera tan diferent.

  Haig de dir que totes les crítiques m’han agradat molt, però en especial la de la Roxana i la de la Dolors m’han semblat molt originals i molt ben redactades, ja que parlen de la cançó amb metàfores però d’una manera molt fàcil d’entendra-la.

  I parlant de la cançó, he de dir que no l’havia escoltat mai però m’ha semblat molt interessant pel seu missatge tan positiu i molt ben interpretada per dues cantants magnífiques. Us la recomano.

  Maribel

 7. S3VNG Sole

  26 nov. 17
  19.44 h #

  Bona tarda,
  He de dir que no havia escoltat mai aquesta cançó i en menys d’una setmana l’he escoltat tres cops ja que va sonar també a la ràdio . Estic molt contenta d’haver vist aquest videoclip ,cantat per dues noies totalment desconegudes per mi , amb aquesta meravellosa lletra i que ens dona a tots el missatge de lluitar i continuar endavant.
  També vull comentar, que ja fa dies vaig llegir totes les crítiques que van fer els meus companys, totes en major o menor mesura han coincidit en el misstage que ens volen donar, però potser em quedo amb tres crítques de tres companys que són, la crítica feta per la Dolors, la Roxana i l’Andreu. Felciitats a tots tres.
  Sole.

 8. S3VNGJose

  26 nov. 17
  21.16 h #

  Hola a tots,
  Si bé el rerefons de gairebé tots els comentaris és semblant, és molt significatiu que cada alumne hagi trobat matisos diferents: Metàfores, necessitat de trobar-se , d’esbrinar la vida de les seves avantpassades, el contrast de la cançó suau amb imatges fortes, l’amistat.
  Com diu la nostra companya: És una bona cançó capaç d’arribar als sentiments.

 9. S3VNGRoxana

  27 nov. 17
  10.45 h #

  Per començar felicito a tots els companys, han fet una tasca boníssima! Ha estat molt enriquidor llegir els textos i sobretot, per l’aportació que això comporta.
  Coincideixo que és curiós com cadascú ha fet d’una mateixa cançó una crítica amb identitat pròpia. És a dir que hem elaborat plats diferents amb els mateixos ingredients però amb diversos matisos. Cadascú amb un sabor especial i particular.
  D’altra banda crec que no cal afegir res més sobre la cançó, sens dubte que ens ha deixat bones vibracions i un gran missatge. (Tampoc podem deixar d’emfatitzar que la Teresa sempre ens fa lligar molt bé una tasca, donant-nos les eines que permeten explorar i provoqui les nostres reaccions per fer-nos escriure. Molt bona estratègia Teresa.)
  Per últim, me n’alegro molt que us hagi agradat la meva crítica, potser aquell dia estava inspirada…
  … I aquesta setmana també he escoltat la cançó a la ràdio, quina coincidència!!

 10. VNG Teresa T.

  27 nov. 17
  11.33 h #

  Estic encantada amb els vostres comentaris. Sou uns interlocutors agraïts i molt aplicats.

  Els vostres progressos seran imparables!

  Teresa

 11. S3VNGMónica

  27 nov. 17
  12.32 h #

  Mai havia escoltat aquesta cançó i l’altre dia, a classe, va ser el primer cop que la vaig poder gaudir.

  Encara que hi ha matisos de la cançó que encara no aconsegueixo captar, també és cert que, en general, el missatge que transmeten en ella és clar i esperançador.

  A més, dir que m’agrada moltíssim llegir com cadascú de nosaltres rebem, de maneres diferents, un mateix missatge i com, de la mateixa manera, som capaços de plasmar-los al paper.

  Donant un cop d’ull als escrits dels companys, m’he adonat del talent que tenen molts d’ells a l’hora de redactar i això, també m’ajuda, a voler superar-me a mi mateixa i continuar aprenent de tots vosaltres.

  Mónica

 12. S3VNG Andreu

  27 nov. 17
  14.19 h #

  Emoció, esgarrifança, nostàlgia, valentia, entendriment, poder; és només una mostra del que sento quan escolto aquesta cançó.

  I ho veig quan llegeixo “La crítica” dels companys, així com en els que han dit la seva.

  Es impossible que aquesta cançó et deixi indiferent.

  Moltes gràcies, Teresa.

 13. S3VGNDolors

  27 nov. 17
  14.31 h #

  Bon dia a tothom,

  He llegit les crítiques dels meus companys, em semblen totes molt interessants i com diu la Roxana, tots hem elaborat plats diferents amb els mateixos ingredients. Crec també que totes coincideixen en que la cançó tracta de manera elegant i alhora reivindicativa el tema de la lluita de les dones en la societat que ens ha tocat viure.

  Personalment, el que més m’ha cridat l’atenció de Cançó de fer camí es la lletra del poema i rellegint-lo, penso que sobre paper té encara molta més força que en l’adaptació musical.

  Aquest cap de setmana he llegit poemes de Bruixa de dol i m’han agradat. Em quedo amb un petit fragment del poema Vuit de març:

  Hereves de les dones

  que cremaren ahir

  farem una foguera

  amb l’estrall i la por.

 14. S3 VNG Susana

  27 nov. 17
  16.37 h #

  El dia de la prova va ser la primera vegada que jo escoltava aquesta cançó. Reconec que vaig necessitar escoltar-la per segona vegada per poder entendre-la. Ara que l’he escoltat en diverses ocasions estic pensant en passar-la a un pendrive per poder escoltar-la al cotxe.

  Genials, les vostres opinions!. M´agraden totes!. Sou uns cracks!

  Susanna.

 15. S3VNG Paloma

  27 nov. 17
  19.26 h #

  Bona tarda,
  He de dir-vos que no sé què m’ha agradat més si les crítiques o la cançó. Crec que més les crítiques.
  La cançó és fascinant però està escrita per una poeta. En canvi, m’ha impactat les vostres crítiques, breus, directes,, amb molt contingut i amb una atracció al.lucinant cap a l’objectiu, voler escoltar la cançó.
  Us felicito a tots, són crítiques molt professionals, teniu talent per expressar i transmetre.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula avaluació Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 diversitat lingüística emocions Espriu Estellés Fora de l'aula gramàtica Intermedi 1 Intermedi 3 jocs lectura lectures linguofília lleidetà llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia pràctiques lingüístiques riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sigues viu valencià vilanova