• Gimcana ‘Va de jocs’

  Escrit per el 18 d'abril del 2018 a les 11:16 a: Activitats del CNL, General, Vilanova

   

  Sant Jordi és una efemèride local, comarcal, nacional i internacional. Sant Jordi és el patró dels llibres i de l’amor. I, per això, el celebrem amb entusiasme.

  Enguany durant tota la Diada de Sant Jordi hi haurà una parada de la Xarxa d’Espais per la Llengua just al davant del Teatre Principal de la Rambla de Vilanova i la Geltrú, en què trobareu diverses activitats relacionades amb la promoció de la llengua catalana i de la diversitat lingüística. En aquest targetó us les presentem:

  Pel que fa a la gimcana ‘Va de jocs’, hem previst  difondre butlletes per participar en una ruta pels aparadors de les quatre botigues de la campanya “I tu, jugues en català?”: Abacus Cooperativa, Chacón joguines, Imaginarium i Juguettos. En concret, cada botiga recomanarà un joc en català relacionat amb l’habilitat lectora i en la butlleta que us lliurarem s’hauran de respondre quatre preguntes sobre aquests jocs. Es podrà participar en la gimcana des de dilluns 23  a divendres 27 d’abril. I la setmana següent, se sortejaran quatre jocs en català gentilesa d’aquests establiments entre tots els participants.

  Si teniu temps i ganes, també podeu escoltar el podcast de Ràdio Canal Blau d’ahir dimarts en què fem una relació oral de totes aquestes activitats: El tema del dia (17/04/2018).

  Ja ho sabeu, doncs. Ens podeu visitar a la Rambla en algun moment des de les deu del matí a les vuit del vespre per tastar l’oferta que us hem preparat! I, no ho cal dir, us animem a participar en la gimcana!

10 comentaris

 1. S1VNG SÍLVIA

  26 abr. 18
  19.42 h #

  Sant Jordi és un dia ple d’emocions.
  Com cada any, la meva parella i jo ens engalanem i sortim a passejar per Vilanova.
  A cada cantonada trobem cubells plens de roses vermelles, amb elles, persones molt il.lusionades venent i comprant.
  Arribem a les Rambles, mirem cap a munt i cap avall i veiem una multitut de gent, colors, llibres…
  Mentre caminem ens trobem persones que fa molt temps que hem vist, ens saludem, xerrem una estona i continuem.
  Ja, de camí a casa, ell porta el seu llibre sota el braç i jo, a la mà, la rosa més bonica que hem trobat.
  Realment,és un dia molt especial.

 2. S1VNGChema

  27 abr. 18
  14.21 h #

  He aprofitat aquest dia per tafanejar internet fins arribar al diccionari de M. Teresa Espinal. M’ha deixat blau. He començat a llegir-lo però era com la bota Sant Ferriol i he deistit. Després aprenc que no totes las frases s’hi troben però és veritat que veurien visions amb tot el que podem expressar amb elles

 3. S1VNGEncarna

  29 abr. 18
  18.51 h #

  Vilanova i la Geltrú, dilluns 23 d’abril,

  Diada de Sant Jordi.

  Aquest any, celebrem la diada amb una estranya sensació. Tot i així, a primera hora de bon matí camí de l’escola, hem comprat llibre i roses. Olívia ha triat el seu llibre.”La increïble història de…El Papa Pispa” de David Walliams.
  A la tarda, a classe de català, hem presentat la tasca final de la unitat 3 ”descripció d’un objecte especial”. L’objecte que he triat per aquesta ocasió, ha estat El Crist Redemptor, una de les set maravelles del món.

  Absències al llarg del temps
  Absències innecessàries
  Absències amb anhel
  Absències que n’oblidem
  Absències que ens marquen

 4. S1VNG Mireia

  30 abr. 18
  8.54 h #

  Normalment els dies de Sant Jordi que cauen en dies feiners, poc els puc disfrutar.
  Però aquest any sí que he pogut passejar per la Rambla de Vilanova.
  Es respirava un ambient festiu. Estava ple de paradetes i de gent.
  El bon temps també ens va acompanyar.
  Vam comprar un parell de llibres per la meva filla i com no podia faltar, al arribar a casa, dues roses ens ensperaven.

 5. S1VNG Nuria H.

  30 abr. 18
  12.20 h #

  Aquest dia m’agrada molt. Aquest any no l’he gaudit tant perquè no he tingut molt de temps, però igualment he passejat una estona per les Rambles i he anat a visitar una amiga que tenia una parada de flors i llibres.

 6. S1VNGCarme

  01 maig 18
  12.16 h #

  El dia de Sant Jordi és un dia molt especial. Els pobles i ciutats de Catalunya s’omplen de roses i llibres. Jo soc de Barcelona, només fa dos anys que visc a Vilanova i trobo a faltar l’ambient que allà s’hi respira i m’agafa una mica d’enyorança. Aquest any vam anar a dinar a fora i en sortir del restaurant vàrem anar a passejar per la Rambla aprofitant que no hi havia tanta gent i la temperatura era molt agradable. Els regals a casa són una mica especials. Per a mi la rosa vermella i un llibre, aquesta vegada un de l’Antoni Bassas, i per ell un quadre de Vilanova pintat per un pintor d’aquí perquè a ell no li agrada llegir. En resum, un dia diferent que val la pena de gaudir.

 7. S1VNGBeatriz

  01 maig 18
  23.07 h #

  Aquest any no he pogut gaudir del dia de Sant Jordi com en altres ocasions. El dilluns anava de bòlit!. Al finalitzar la feina vaig dinar a corre-cuita i em vaig apropar a la rambla per escogir un llibre de contes per al meu fill. Allí eren cent i la mare i els pardalets. Després a tot córrer vaig anar a classe de català. Aquell dia vam presentar els nostres objectes especials. La sessió em va semblar molt interessant, cada company va parlar dels seus records respecte al objecte portat. Va ser un dia ple d’emocions en tots els sentits!

 8. S1VNGMERCÈ

  02 maig 18
  8.23 h #

  S1-VNG – MERCÈ
  El dia de Sant Jordi per mi és un dia molt bonic.
  Són els primers dies on els raigs del sol son una mica més intensos i els dies més llargs. Els carrers s’omplen de color i de gent de totes les edats.
  M’agrada caminar per les Rambles , veure famílies que s’aturen amb els més petits a les paradetes de llibres, veure algun despistat d’última hora que va corrents a comprar una rosa per la seva parella i sobre tot veure la màgia que aquesta diada provoca en tots nosaltres.
  M’agrada veure feliç a la gent, amb els somriures que provoca el regal d’una rosa o d’un llibre.

 9. S1VNGSusana

  02 maig 18
  10.58 h #

  Una Diada molt especial a casa meva. L’esperem amb desig i la gaudim en família sempre que podem. Aquest any, vàrem fer com sempre, passejar per la rambla de Vilanova, xerrar amb la gent que et trobes i que fa temps que no veus, gaudir de la diversitat de parades però que alhora totes tenen una cosa en comú: roses i llibres.

 10. S1 VNG esther

  02 maig 18
  17.53 h #

  Aquest Sant Jordi ha estat especialment mogudet per a mi. Excepcionalment, la meva mare va venir a visitar-me per viure el dia de Sant Jordi a Vilanova.
  Després de la feina, amb la família vam menjar totes juntes un menú espectacular, la qual cosa ja em va aixecar l’ànim d’un matí ple d’estrès i gestions.
  Excepcionalment, aquest any tenia una visita a fer: fa uns mesos que estic anant al domicili d’una senyora gran per fer-li companyia un dia a la setmana i el dia de Sant Jordi m’havia compromès a visitar-la.
  Per això, quan vam anar a les rambles i després d’una recerca fugaç de la parada de l’associació on vaig agafar la rosa i el llibre per a la senyora me’n vaig anar correns amb la meva mare a casa de la senyora.
  Quina va ser la nostra sorpresa que allà es trobava també la coordinadora de l’entitat, que com havia perdut el mòbil, no vaig poder llegir que ella també anava al domicili vora les cinc.
  Després de riure i plorar amb la dona gran, em dirigia en cotxe a aparcar per anar a català quan vaig rebre la notícia que la meva sogra era a urgències, de manera que directament ens vam anar la meva mare i jo a veure-la a Els Camilos.
  Una Diada de Sant Jordi molt excepcional, per això tinc uns quants llibres nous per acompanyar tanta emoció.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula avaluació Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 diversitat lingüística emocions Espriu Estellés Fora de l'aula gramàtica Intermedi 1 Intermedi 3 jocs lectura lectures linguofília lleidetà llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia pràctiques lingüístiques riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sigues viu valencià vilanova