• Petites descobertes per començar

  Escrit per el 27 de setembre del 2018 a les 12:13 a: General, Intermedi 1, Vilanova

   

  Acabem de començar els cursos de català que farem fins a finals d’any. Cada grup ha tingut un primer dia de classe amb novetats o amb retrobaments diversos. Per als que continuen de cursos anteriors, tornar a l’aula representa trobar alguns dels antics companys, potser la mateixa professora o com a mínim l’aula de les trobades lectives. Per als nous alumnes, la llista de novetats és llarga.

  Començar un curs és, de fet, començar una història nova. Al llarg dels mesos en què ens trobem dos cops per setmana, ens anem enriquint de coneixements lingüístics; creixen les nostres habilitats de comunicació i, al mateix temps, aprofundim en unes relacions personals que ens aporten aspectes inesperats.

  Concretament, ahir vam començar un Intermedi 1 a Vilanova amb un grup nombrós de persones, la majoria de les quals assistien a la seva primera classe de llengua catalana en molts anys o, fins i tot, per primera vegada a la vida. També hi havia alumnes que es van estrenar fa tres anys en un Bàsic 1 i que, finalment, han esdevingut catalanoparlants actius i amb moltes ganes de continuar aprenent.

  Després de la presentació inicial i de l’exposició sobre les qüestions organitzatives del curs, vam fer una activitat de dinàmica de grups per conèixer amb una mica de detall alguns dels companys. També vam aprendre el nom correcte de les lletres de l’abecedari i vam practicar-lo amb un exercici que posava a prova la capacitat memorística de cadascú. Finalment, vam escoltar la lletra d’una cançó de Joan Manuel Serrat i en vam copiar un fragment.

  Una cançó no deixa de ser un poema. Per tant, les paraules hi apareixen juganeres; amb un ordre una mica capritxós. Sovint hi trobem alguns mots desconeguts, com en aquesta bonica ‘Cançó de matinada’ que oferia vocabulari nou per a una part de la classe. Així doncs, en aquesta primera lliçó ja vam apuntar-nos algun descobriment!

  Per celebrar que hem començat amb bon peu, us proposem que la recupereu aquí i que l’assaboriu a poc a poc, intentant imaginar les escenes que ens descriu aquesta veu tan harmoniosa.

  Si us ha agradat, no us ho quedeu per a vosaltres. Escriviu aquí un petit comentari.

  I, per cert, bon curs a tothom!

9 comentaris

 1. I1VNG Analia

  28 set. 18
  15.26 h #

  Aquesta veu em porta molts records dels anys setanta a Argentina.
  Bon començament, amb alegria!

 2. I1VNG Marcos G

  28 set. 18
  18.14 h #

  M’agrada aquesta cnço del Serrat i més a més m’agradaria sapiguer si est possible que els meus companyes es torna-sen a presentar ja que jo el dimecres no havia pogut anar per temes personals. M’acomiado i esperando la teva resposta per el correu

  1. I1VNG Ester

   30 set. 18
   15.13 h #

   Hola Marcos!!
   Jo sóc l’Ester, l’ultima vegada que vaig fer català va ser per fer la prova d’accés al Grau Superior, fa sis anys, i ara hi torno per treure’m el Nivell C, per fer oposicions. Fins demà!!

 3. I1VNG Ester

  30 set. 18
  15.06 h #

  Una cançó molt maca, però m’agrada més el Lluís Llach, de jove escoltava més cançons seves, que no pas d’en Serrat.

 4. I1VNG Mercè

  30 set. 18
  16.47 h #

  Aquesta cançó em porta molts bons records de la meva infantesa.

 5. I1VNG Elena

  01 oct. 18
  11.24 h #

  Sempre me ha agradad mol el Serrat, mol bunica!!

 6. I1VNG Ana Lúcia

  01 oct. 18
  18.47 h #

  No coneixia la cançó de matinada de Joan Manuel Serrat, perquè he viscut la meva infància i joventut al Brasil.
  Però m’ha agradat molt

 7. I1VNGMaría

  01 oct. 18
  20.39 h #

  Em semblen una meravella les cançons del Joan Manuel Serrat, per a mi la més bonica Paraules d’amor.

 8. VNG Teresa T.

  02 oct. 18
  10.26 h #

  Tots aquests comentaris vostres fan molta patxoca! Que vol dir que fan molt de goig, com ja sabeu. 😉

  Fins demà!

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Teresa: Jugar és una de les activitats inútils amb més beneficis associats. Ho dieu tots vosaltres en aquests...
 • C2VNGPILAR: Les cartes són un clàssic i jo també podria estar hores jugant en bona companyia, sobretot les tardes...
 • C2VNGELENA: Jo jugo poc, però m’agraden els jocs de taula, aquests que et pots divertir amb els amics i la...
 • CDVNGMARTAVALLS: A mi, diga’m clàssica però no hi ha res com jugar a cartes. Amb una bona companyia i un bon...
 • marga: Doncs, la veritat és que jugo poc. He de ser sincera, és una llàstima no tenir temps -o no saber buscar-lo-...

Núvol d'etiquetes

anunci Any de la paraula viva any paco candel aprendre llengua aula avaluació Bàsic 1 cançons CNL de l'Alt Penedès i el Garraf concurs contes CPNL cultura cultura popular cursos de català dialectes Dia Mundial de la Poesia 2015 diversitat lingüística emocions Espriu Estellés Fora de l'aula gramàtica Intermedi 1 Intermedi 3 jocs lectura lectures linguofília lleidetà llengua llengua i cultura música nadal paraules parlar Pau Casals poesia pràctiques lingüístiques riquesa Sant Jordi Sant Pere de Ribes-Les Roquetes Sigues viu valencià vilanova