Setmana 1 2013


1. Enguany, per commemorar el centenari del naixement de l’autor, se celebra l’Any Espriu. Espriu ha estat un dels autors més reconeguts tant a Catalunya com per la crítica internacional. També va influir, evidentment, altres companys escriptors. Sabries dir qui va dir aquestes paraules sobre ell?

«…Però l’Espriu era un escriptor tan, tan diferent del que sóc jo… Fins i tot ell de vegades em deia: “fas un ús del llenguatge que està a les antípodes de l’ús que jo faig. Però per a mi la relació amb Espriu va ser un mestratge al qual em vaig adherir i del qual em vaig haver de defensar, perquè la meva admiració per l’Espriu era tan enorme que fins i tot de vegades jo m’adonava que la seva influència anava més enllà del meu temperament, de la meva tasca com a escriptora. I en aquest sentit me n’havia de defensar per no sotmetre’m d’una manera absoluta a les seves coordenades estètiques. Ara, això jo crec que és una de les característiques de l’autèntic mestratge. Si fem un seguiment de la història de la filosofia, ens adonarem que els grans deixebles són aquells que s’han rebel•lat contra la teoria del mestre.»

Maria Aurèlia Capmany

2. La calaixera és un directori de pàgines web per promoure les entitats i els organismes que treballen, des d’àmbits molt diversos, per la normalització lingüística i per l’augment de l’ús social del català. Sabries dir per què es diu “La calaixera”, aquesta pàgina?

Per la calaixera en què guardava les fitxes del Diccionari Català Valencià Balear mossèn Alcover.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *