• 1714: El català ahir, avui i demà

  logo-tricen

  El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, que forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística i que és l´entitat que vetlla pel coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana en tots els àmbits, organitza amb motiu del Tricentenari l’exposició “1714: El català ahir, avui i demà” i la projecció d’un audiovisual que traça la cronologia de la llengua catalana a partir del 1714 i que, entre altres qüestions, posa en relleu el paper fonamental de les lleis per protegir les llengües i evitar la seva desaparició.

  El passat dia 30 de gener el CNL de Barcelona va obrir al públic l’exposició “1714: El català ahir, avui i demà. Et prenc la paraula“, dirigida per la comissària Mercè Solé, a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura de Barcelona (c. Avinyó, 52).

  L’exposició 1714: El català ahir, avui i demà té per finalitat mostrar les conseqüències per a la llengua catalana de la implantació de la monarquia absoluta borbònica i forma part de les diferents iniciatives institucionals de commemoració del Tricentenari. L’exposició traça la cronologia de la llengua catalana des de 1714 i posa de manifest les conseqüències que van tenir els fets de 1714 sobre l’estatus i l’ús del català al llarg de gairebé 300 anys.

  L’exposició consta a més d’un documental breu, 300 anys de fidelitat a la llengua, que reforça els continguts amb aportacions de diversos professionals com Joaquim Albareda, Emili Boix, Isidor Marí, Àngels Massip i Josep Cruanyes. També hi ha declaracions del tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i de la presidenta del CPNL, Ester Franquesa.

  Calendari de l’exposició: del 30 de gener al 12 d’abril i setembre de 2014.
  Horari: de dilluns a divendres de 9 a 20 h i dissabtes de 9 a 13 h.

  Espai Avinyó – Llengua i Cultura
  C Avinyó, 52
  Ciutat Vella    08002

  També podeu consultar altres activitats que es fan a Barcelona en aquest enllaç.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


HistòricNúvol d'etiquetes

activitats del CNL de Barcelona assessorament biblioteques Campanyes català a taula cinema en català clubs de lectura codi de consum commemoracions concursos cursos còmics en català Empresa establiments adherits establiments col·laboradors Exposicions festes fires jocs en català Llengua llibres música Podcast poesia punts de trobada recursos restauració segona mà sessions puntuals sortides fora de l'aula sèries teatre tradicions trobades amb autors voluntariat per la llengua -->