• 1714: El català ahir, avui i demà

  logo-tricen

  El Centre de Normalització Lingüística de Barcelona, que forma part del Consorci per a la Normalització Lingüística i que és l´entitat que vetlla pel coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana en tots els àmbits, organitza amb motiu del Tricentenari l’exposició “1714: El català ahir, avui i demà” i la projecció d’un audiovisual que traça la cronologia de la llengua catalana a partir del 1714 i que, entre altres qüestions, posa en relleu el paper fonamental de les lleis per protegir les llengües i evitar la seva desaparició.

  El passat dia 30 de gener el CNL de Barcelona va obrir al públic l’exposició “1714: El català ahir, avui i demà. Et prenc la paraula“, dirigida per la comissària Mercè Solé, a l’Espai Avinyó – Llengua i Cultura de Barcelona (c. Avinyó, 52).

  L’exposició 1714: El català ahir, avui i demà té per finalitat mostrar les conseqüències per a la llengua catalana de la implantació de la monarquia absoluta borbònica i forma part de les diferents iniciatives institucionals de commemoració del Tricentenari. L’exposició traça la cronologia de la llengua catalana des de 1714 i posa de manifest les conseqüències que van tenir els fets de 1714 sobre l’estatus i l’ús del català al llarg de gairebé 300 anys.

  L’exposició consta a més d’un documental breu, 300 anys de fidelitat a la llengua, que reforça els continguts amb aportacions de diversos professionals com Joaquim Albareda, Emili Boix, Isidor Marí, Àngels Massip i Josep Cruanyes. També hi ha declaracions del tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i de la presidenta del CPNL, Ester Franquesa.

  Calendari de l’exposició: del 30 de gener al 12 d’abril i setembre de 2014.
  Horari: de dilluns a divendres de 9 a 20 h i dissabtes de 9 a 13 h.

  Espai Avinyó – Llengua i Cultura
  C Avinyó, 52
  Ciutat Vella    08002

  També podeu consultar altres activitats que es fan a Barcelona en aquest enllaç.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Delegació de l’Eixample

C. Calàbria, 66, 2n
08015 Barcelona

Tel. 934 512 445
eixample@cpnl.cat

De dilluns a divendres de 9 a 14 h i dijous també de 16 a 20 h


Categories


Comentaris recents


Núvol d’etiquetes


Enllaços d'interès


Interculturalitat


Materials per a l'aprenentatge


Recursos de consulta


Recursos del professorat


Històric