• Quedar-se amb un pam de nas

  Escrit per el 21 de January del 2011 a les 12:09 a: Rondalles catalanes

  Hi havia una dona molt vella que vivia sola i no tenia ningú que l’ajudés en les feines de la casa. Tres n’hi havia que li donaven molta angúnia: la primera, haver d’anar a cercar aigua a la font; la segona, haver de trencar la llenya per al foc, i la tercera, haver d’estirar la________ del_________ quan filava.

  Un dia, mentre omplia els________ a la font, saltà del_________ un bonic peixet vermell. La doneta es posà tota cofoia en pensar que tindria un bon berenar. El peixet li digué:

  -No em matis, i et concediré els tres dons que vulguis demanar-me.

  La doneta, pensant en les tres feines que més_______, li demanà:

  -Vull… que  els ________ vagin i  tornin  tots sols a la font; vull… que quan doni un cop a un objecte… es trenqui, i també vull… que en tocar una cosa… al moment  s’estiri un  pam!

  El peixet li concedí el que demanava i desaparegué per la_________de la font.
  Així que els________ foren plens, tots sols se n’anaren cap a casa, enmig de la gran admiració de la vella, la qual, portada pel seu entusiasme i en un gest de satisfacció, es donà un cop a la cuixa. Com que havia demanat que cosa que toqués es trenqués a l’acte, se li trencà la cuixa. En veure la seva________, unes llàgrimes li   ________               rodolaren cara avall, i una se li posà a la punta del seu nas de ganxo. La   doneta, per eixugar-se-la, se’l tocà, i, tal com li havia concedit el peixet, li cresqué de seguida un pam.

  Si hagués demanat concretament que es trenqués la llenya al moment de copejar-la i que ________  un pam els cerros només de tocar-los, la pobra vella hauria tingut_____________ i no s’hauria hagut de______________de la seva sort.

  Segons Teresa Gelats, de Barcelona

  <a href=”“>

  Activitat de comprensió lectora. Nivell intermedi/suficiència.

  Escolteu Quedar-se amb un pam de nas, ompliu els buits i busqueu el significat de les paraules que falten.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Margarita: Felicitats per compartir aquesta iniciativa tan enriquidora com és la lectura. La meva filla de 7 anys ha...
 • Teresa Miquel: Feia temps que no la llegia. Moltes gràcies!!!!
 • Jordi Arnau: La cultura Osonenca passa, sense cap mena de dubte, pels Gegants. Catalunya està molt arrelada a aquesta...
 • Magdalena -Alumna de Suf.2 -SLC de Vic: He llegit fa un parell d’anys el llibre El noi del pijama de ratlles.És...
 • Roser Comas: Set setmanes de Quaresma, només hem pogut menjar arengades rovellades, mongetes i bacallà. Això no ho...

Núvol d'etiquetes