• Activitats vinculades a Sant Jordi: recomanacions de llibres

  Escrit per el 08 de April del 2011 a les 12:57 a: Activitats vinculades a Sant Jordi 2011

  S’acosta Sant Jordi i és moment de triar llibres. Per això els alumnes de Suficiència 3 de Vic destaquen alguns dels títols que els han agradat més.

  La bona sort

  Alex Rovira Celma i Fernando Trias de Bes

  Barcelona: Ediciones Urano, 2008

  Col·lecció Entramat Creixement i Salut

  Pàgines: 128

  Preu: 9,75 €

  Biblioteca Joan Triadú: sí

  El llibre de la Bona Sort és una faula en la qual  l’autor mitjançant deu regles ens ensenya a cercar la bona sort.

  Un mag proposa a dos cavallers el repte de trobar en un bosc un trèvol de quatre fulles i el que el trobi tindrà sort per sempre.

  Un dels cavallers espera trobar-lo sense fer res, simplement buscant. L’altre, però,no para de fer coses en unes condicions difícils on gairebé és impossible que hi neixi un trèvol de tres fulles, però ho aconsegueix.

  En conclusió, la sort  no depèn de tu i no garanteix que sigui per sempre. La bona sort depèn de tu; només s’aconsegueix creant circumstàncies amb constància i dedicació.

  Núria Garriga, alumna de Suficiència 3 del SLC de Vic


  Terres de lloguer

  Antoni Pladevall

  Barcelona: Columna, 2006

  Pàgines: 350

  Preu: 23,65 €, aproximadament

  Biblioteca Joan Triadú: sí

  L’autor fa un retrat de la pagesia de la Catalunya central, encara que no hi ha referències geogràfiques concretes, a partir de la història de dues famílies masoveres. En el moment de l’acció tant una família com l’altra, i per diferents raons, s’han vist forçades a abandonar l’activitat agrària que feien des de generacions enrere. El fil conductor el tenim en un component de cada una de les dues famílies, homes tots dos, que són els que s’han adaptat més malament a la nova situació. Malgrat que els dos relats són propers físicament i temporal i que en algun moment entren en contacte, no s’arriben a entrellaçar i conformen dues narracions gairebé independents.

  Toni Mirabent, alumne de Suficiència 3 del SLC de Vic


  Mil sols esplèndids

  Khaled Hosseini

  Barcelona: Amsterdam Llibres, 2009

  Pàgines: 255

  Preu: 8,95 € (edició de butxaca)

  Biblioteca Joan Triadú: sí

  Després de gairebé tres dècades  de la crisi dels refugiats afganesos, en què la guerra va forçar a milions de persones a fugir de l’Afganistan i refugiar-se en el països veïns, com el Pakistan i l’Iran. L’autor ens narra una novel·la, amb el fons tràgic de la guerra, de la mà de dues noies afganeses, Mariam i Laila, les quals  se’ns fan molt properes. Aquestes noies, unides per l’amistat i l’esperança, s’encoratgen per aconseguir la felicitat per sobre el masclisme i  les misèries.

  “Hom no podria comptar les llunes que brillen a les seves teulades, o els mil sols esplèndids que s’amaguen darrere els seus murs.” (poema sobre Kabul: Saib-e-Tabrizi S.XVII)

  Núria Colomer, alumna de Suficiència 3 del SLC de Vic.
  

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Margarita: Felicitats per compartir aquesta iniciativa tan enriquidora com és la lectura. La meva filla de 7 anys ha...
 • Teresa Miquel: Feia temps que no la llegia. Moltes gràcies!!!!
 • Jordi Arnau: La cultura Osonenca passa, sense cap mena de dubte, pels Gegants. Catalunya està molt arrelada a aquesta...
 • Magdalena -Alumna de Suf.2 -SLC de Vic: He llegit fa un parell d’anys el llibre El noi del pijama de ratlles.És...
 • Roser Comas: Set setmanes de Quaresma, només hem pogut menjar arengades rovellades, mongetes i bacallà. Això no ho...

Núvol d'etiquetes