• Activitats vinculades a Sant Jordi: recomanacions de llibres

  Escrit per l'11 de April del 2011 a les 12:52 a: Activitats vinculades a Sant Jordi 2011

  S’acosta Sant Jordi i és moment de triar llibres. Per això els alumnes de Suficiència 3 de Vic destaquen alguns dels títols que els han agradat més.

  Cerimònia privada

  Olga Xirinacs
  Barcelona: Editorial Columna, 1994
  Preu: 11,12 €
  Pàgines: 194
  Biblioteca Joan Triadú: sí

  Cerimònia privada és la història d’una noia nascuda dins d’una família aristocràtica i criada per ser el que  havia de ser: UNA SENYORA. Una gran mancança d’afecte familiar, quan era petita, i un desengany amorós, quan era donzella,  units a un caràcter dèbil, la van  fer tornar una nina fràgil i trencadissa, com de porcellana. I va crear el seu propi món, petit, íntim, segur i allunyat del món real, des d’on podia anar fins als estels, sempre que volia.

  Va complir sempre amb les seves obligacions: va relacionar-se amb la gent, va estudiar, va casar-se, va tenir un fill…, però tot ho feia d’una manera distant, tènue, etèria, i sempre amb l’ajuda de les drogues, fins que un afer relacionat amb el passat la va induir a celebrar la seva cerimònia privada.

  Toni Gil, alumne de Suficiència 3 del SLC de Vic.

  L’home que plantava arbres

  Autor: Jean Giono

  Traducció: Isabel-Clara Simó
  Epíleg: Martí Boada
  Barcelona: Viena Edicions, 2008
  Preu: 14,50 €
  Pàgines: 80
  Biblioteca Joan Triadú: sí

  L’obra ens porta entre els Alps i la Provença, en unes muntanyes molt desèrtiques i deshabitades. Allà trobarem un home solitari, l’Elzeard Bouffier, que, després d’haver perdut la seva dona i el seu fill, es refugia en aquelles muntanyes amb les seves ovelles i el seu gos.

  La seva feina és cuidar-los i plantar arbres, molts i molts arbres. Partint de la senzillesa de collir, triar i plantar un aglà, arriba a convertir un gran desert, sense vida, en un  bosc immens,  ple de vida, de vegetació, de fauna i també de turisme.

  Ell, refugiat en el seu món i totalment aliè a la resta, aconsegueix de  canviar tota la regió.

  Roser Erra, alumna de Suficiència 3 del SLC de Vic.

  Les veus del Pamano

  Jaume Cabré
  Barcelona: labutxaca, 2009
  Preu: 12 €
  Pàgines: 624
  Biblioteca Joan Triadú: sí

  Una mestra d’escola de Sort, a partir  d’unes fotografies, troba a l’escola d’un poble del Pallars,  una carta del mestre, destinat a la població de Torena  durant la postguerra.  En aquesta carta relata la seva doble vida i la dels altres habitants de la vall.

  En la carta explica el seu allistament al movimiento i la decisió d’ajudar els maquis, després de veure com els partidaris del règim assassinen joves innocents.  A partir d’aquí, es desencadenen complicitats, odis i  rancúnies  que van convivint amb els habitants de la vall i van marcant els esdeveniments al llarg dels anys quaranta al Pallars.  La mestra té el dilema d’amagar o de publicar aquesta part de la història.

  Josep Vila, alumne de Suficiència 3 del SLC de Vic.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Margarita: Felicitats per compartir aquesta iniciativa tan enriquidora com és la lectura. La meva filla de 7 anys ha...
 • Teresa Miquel: Feia temps que no la llegia. Moltes gràcies!!!!
 • Jordi Arnau: La cultura Osonenca passa, sense cap mena de dubte, pels Gegants. Catalunya està molt arrelada a aquesta...
 • Magdalena -Alumna de Suf.2 -SLC de Vic: He llegit fa un parell d’anys el llibre El noi del pijama de ratlles.És...
 • Roser Comas: Set setmanes de Quaresma, només hem pogut menjar arengades rovellades, mongetes i bacallà. Això no ho...

Núvol d'etiquetes