• Activitats vinculades a Sant Jordi: recomanacions de llibres

  Escrit per el 13 de April del 2011 a les 10:31 a: Activitats vinculades a Sant Jordi 2011

  S’acosta Sant Jordi i és moment de triar llibres. Per això els alumnes de Suficiència 3 de Vic destaquen alguns dels títols que els han agradat més.

  La filla de la memòria

  Kim Edwards
  Barcelona: La Magrana, 2007
  Preu: 18,5 €
  Pàgines: 384
  Biblioteca Joan Triadú: sí

  Aquesta novel·la parla d’un matrimoni, en David i la Norah. Ella està embarassada i el dia del part, al moment de marxar a l’hospital, com que està tot nevat, les carreteres estan en mal estat. David és metge i decideix aturar-se a la seva consulta,  on només hi  ha la seva infermera, Caroline.
  Norah dóna a llum el seu fill i, sense saber-ho, neix el segon.  David  s’adona de seguida que el segon infant, una nena, té la síndrome de Down. David vol protegir la seva dona i li diu que la nena ha mort. Entrega la filla a Caroline, la qual se’n farà responsable.

  Pilar Badia, alumna de Suficiència 3 del SLC de Vic.

  Maletes perdudes

  Jordi Puntí
  Barcelona: Editorial Empúries, 2010
  Preu: 17,95 €
  Pàgines: 456
  Biblioteca Joan Triadú: sí
  L’autor manlleuenc ens narra la història de quatre germans de diferents nacionalitats i de diferents mares, que  s’adonen de la seva existència a l’edat adulta.

  El seu pare, un camioner català que durant el franquisme fa mudances per Europa, es queda com a record una maleta de cada un dels viatges que fa, i reparteix el botí entre ell i els seus companys.

  Jordi Puntí fa un paral·lelisme entre la vida d’aquells quatre fills perduts pel continent i les maletes extraviades al llarg del camí.

  Silvana Rodríguez, alumna de Suficiència 3 del SLC de Vic.

  Maletes perdudes
  Christof, Christophe, Christopher, Cristòfol: “On ets pare? Et trobem a faltar.”

  Aquesta divertida novel·la narra les aventures d’en Gabriel, pare de les criatures, i dels seus dos companys de feina, en Bundo i en Petroli, que transporten mobles per Europa.

  El pare ha desaparegut. A causa d’aquest fet, els quatre germans  es retrobaran. Rememorant la seva infantesa, descobriran pel camí tot un món d’intrigues i sorpreses: baralles de pòquer cosides al folre de l’abric, caixes del repartiment de les mudances que desapareixen, regals nostàlgics i originals; tot plegat, embolica que fa fort…

  Escrit amb un llenguatge planer, fresc i entenedor, i amanit amb un to d’ironia, intriga i humor, és un llibre que començaràs a llegir i no tindràs ganes de deixar-lo fins a saber-ne el desenllaç.

  Rosa Serra, alumna de Suficiència 3 del SLC de Vic.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Margarita: Felicitats per compartir aquesta iniciativa tan enriquidora com és la lectura. La meva filla de 7 anys ha...
 • Teresa Miquel: Feia temps que no la llegia. Moltes gràcies!!!!
 • Jordi Arnau: La cultura Osonenca passa, sense cap mena de dubte, pels Gegants. Catalunya està molt arrelada a aquesta...
 • Magdalena -Alumna de Suf.2 -SLC de Vic: He llegit fa un parell d’anys el llibre El noi del pijama de ratlles.És...
 • Roser Comas: Set setmanes de Quaresma, només hem pogut menjar arengades rovellades, mongetes i bacallà. Això no ho...

Núvol d'etiquetes