• Activitats vinculades al dia de Sant Jordi: recomanacions de llibres

  Escrit per el 15 de April del 2011 a les 11:19 a: Activitats vinculades a Sant Jordi 2011

  S’acosta Sant Jordi i és moment de triar llibres. Per això els alumnes de Suficiència 3 de Vic destaquen alguns dels títols que els han agradat més.

  La caiguda dels gegants

  Ken Follet
  Barcelona: Rosa dels Vents
  Preu: 24,90 €
  Pàgines: 1.024
  Biblioteca Joan Triadú: sí

  Els esdeveniments d’aquesta novel·la extensa se situen entre els anys 1911  i 1924. L’autor ens explica la història de cinc famílies de cinc territoris diferents: Anglaterra, Amèrica del Nord, Gal·les, Rússia i Alemanya, i de classes socials diferents, des d’un aristòcrata fins a un miner de carbó. Uns temps molt difícils, la Primera Guerra Mundial i la Revolució Russa, marcaran la vida dels personatges. La novel·la va seguint la història d’aquestes famílies i, de mica en mica, van passant els anys de la preparació de la guerra, la guerra i la postguerra.
  Helena Escarrà Vergés, alumna de Suficiència 3 del SLC de Vic.

  Brooklyn

  Colm Tóibín
  Editorial: Amsterdam llibres, 2010
  Preu: 18,90 €
  Pàgines: 240
  Biblioteca Joan Triadú: sí

  Brooklyn narra la història d’una noia de família humil, Eilis Lacey, d’un petit poble irlandès, que es veu obligada a emigrar a Nova York a mitjan segle XX. Amb una prosa plena de detalls, ens va descrivint com són els dies de l’Eilis a la nova ciutat, la feina, la vida amb les companyes i la mestressa de la dispesa on viu, els estudis, la relació amb el capellà que l’ha introduïda en aquest nou món, la nostàlgia i la descoberta de l’amor. Però un fet inesperat obliga l’Eilis a tornar al seu poble natal i allà haurà de prendre una decisió difícil.

  Marta Rafart, alumna de Suficiència 3 del SLC de Vic.

  Un home de paraula

  Imma Monsó
  Barcelona: La Magrana, 2007
  Preu: 9,5 €
  Pàgines: 336
  Biblioteca Joan Triadú: sí

  Aquesta novel·la tracta del dol i l’amor a través d’una dona de  quaranta-tres anys que ha conegut i viscut intensament l’amor amb un home molt carismàtic. La protagonista ens explica la seva relació amb ell, el que han viscut junts i el que n’ha après durant aquests anys.

  La seva mort la fa reflexionar sobre l’amor, allò que l’ha fet durador i el que el fa tan present, encara, malgrat la pèrdua. Medita sobre la necessitat del record per no oblidar i el dolor que això comporta, sobre l’aprenentatge de viure el present i la por de l’oblit.
  L’única manera que troba per equilibrar la memòria i l’oblit és convertir la seva presència en un record tan present que, sense adonar-se’n, el porta al damunt.

  Dolors Franquesa, alumna de Suficiència 3 del SLC de Vic.

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Margarita: Felicitats per compartir aquesta iniciativa tan enriquidora com és la lectura. La meva filla de 7 anys ha...
 • Teresa Miquel: Feia temps que no la llegia. Moltes gràcies!!!!
 • Jordi Arnau: La cultura Osonenca passa, sense cap mena de dubte, pels Gegants. Catalunya està molt arrelada a aquesta...
 • Magdalena -Alumna de Suf.2 -SLC de Vic: He llegit fa un parell d’anys el llibre El noi del pijama de ratlles.És...
 • Roser Comas: Set setmanes de Quaresma, només hem pogut menjar arengades rovellades, mongetes i bacallà. Això no ho...

Núvol d'etiquetes