Sobre aquest bloc.

Aula virtual de nivell C2

Subscriu-te via RSS

 • Classe 2, 10 d’octubre de 2019

  Escrit per l'11/10/2019 a les 9.00 h, a: comunicació oral

  Ahir dijous vam dedicar la classe a reflexionar sobre els “secrets” de parlar bé en públic. De fet, vam veure que tot eren qüestions força òbvies, però que val la pena de tenir en compte i d’interioritzar per aprendre a ser bons oradors. El text de l’Eva Piquer ens va servir de punt de partida per començar la nostra llista de consells, en què la PREPARACIÓ ocupava el primer lloc.

  En la presentació que us vaig mostrar vam parlar de moltes coses: l’estructura ternària dels discursos, la naturalitat, el somriure, la importància de saber què vull dir i què pretenc amb el meu discurs, l’anàlisi de la situació comunicativa, la rellevància de la introducció i de la conclusió com a moments especialment intensos del nostre discurs, la implicació personal i la passió, l’ús de l’exemple com a recurs didàctic, la redundància i els connectors per tal de fer-nos entenedors … I un munt de coses més.

  També vam analitzar discursos mítics i en vam destacar els punts forts i els febles. Si els voleu revisitar:

  Discurs de Pep Guardiola en la recepció de la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya, Michelle Obama versus Melania Trump, Martin Luther King “I have a dream” i un alumne de la Udg fent una presentació .

  A la segona part de la classe vam fer una pràctica. Ens vam dividir en grups i vam treballar l’elaboració d’un discurs oral trencant el procés en diversos exercicis per evidenciar les diferents passes que cal seguir. Això ens va oferir una presentació molt interessant i quatre més que queden pendents per a la propera classe (GRRR!).

  Per al dia que ve llegiu aquest altre article de l’Eva Piquer (el teniu a la fotocòpia que us vaig lliurar) i intenteu analitzar-lo des del punt de vista del contingut: quin és el tema, quina és la seva opinió sobre el tema, quins són els arguments i com estan disposats. Penseu-hi una mica i en parlem dijous a classe.

  Us envio la presentació que us vaig projectar per correu electrònic, i així provem aquest sistema. Si algú no el rep, que m’ho digui. Que passeu una bona setmana!

  PS: Ah, per cert! Us en recordeu de la parella perfecta? Si haguessis fet això, no hauria passat allò i, en la versió simple: si fessis això, no passaria allò. En Joan Salvat-Papasseit ho diu molt més poèticament amb la veu de Joan Manuel Serrat:

  Article complet

 • Classe 1, 3 d’octubre de 2019

  Escrit per el 4/10/2019 a les 9.00 h, a: General

  Sigueu molt benvinguts a Classe!

  Ahir dijous, a més de conèixer-nos, vam comentar el full de l’alumne, amb la programació, el calendari, el sistema d’avaluació, l’assistència, el tipus d’examen…

  Seguidament, vam fer una prova d’avaluació inicial, que servirà per fer palesos els punts febles de cadascú, i això ens va donar peu a comentar aspectes molt diversos: alternança a/e a l’arrel dels verbs jeure, heure, néixer, treure i  jeure, i també alternança o/u en els verbs collir, cosir, sortir, escopir i tossir. Vam veure que els verbs poder i voler tenen una particularitat que cal recordar: pugui, vulgui, vulguem…/ pogués, volgués, volguéssim… També que és molt útil tenir present l’absència de -g- en infinitius i gerundis (coneixent, sabent / saber …). Vam passar per sobre de les normes d’accentuació i dièresi, vam assenyalar la particularitat del plural de l’indefinit qualssevol, i també vam recordar els 15 diacrítics que han quedat a la nova gramàtica normativa:

  bé (béns), déu (déus), pèl (pèls), què (relatiu, interrogatiu i exclamatiu) (quès), sí (afirmació) (sís), sòl (sòls), és, són, sé, mà, més, món, té, ús, vós

  Us enllaço un model d’examen del CPNL, i també  el dossier del CPNL, que a nosaltres ens servirà de brúixola per marcar el camí del nostre viatge.

  D’altra banda, vam quedar que aquesta setmana no teníeu DEURES (us ho vau ben guanyar!), però us deixo un text molt breu per llegir . Com el resumiríeu amb una frase? Penseu-hi i dijous en parlem.

  Que tingueu una molt bona setmana i fins dijous!

  Article complet