• Classe 1, 4 d’octubre de 2018

  Escrit per el 08 de Octubre del 2018 a les 14:00 a: General

  Dijous passat, a més de conèixer-nos, vam comentar el full de l’alumne, amb la programació, el calendari, el sistema d’avaluació, l’assistència, el tipus d’examen…

  Seguidament, vam fer una prova d’avaluació inicial, que servirà per fer palesos els punts febles de cadascú, i que ens va donar peu a comentar aspectes molt diversos: alternança a/e a l’arrel dels verbs jeure, heure, néixer, treure i  jeure, i també en els verbs poder i voler (pugui, vulgui, vulguem…/ pogués, volgués, volguéssim…); l’absència de -g- en infinitius i gerundis (coneixent, sabent / saber …); les normes d’accentuació, el plural de l’indefinit qualssevol, i els 15 diacrítics que han quedat a la nova gramàtica normativa:

  bé (béns), déu (déus), pèl (pèls), què (relatiu, interrogatiu i exclamatiu) (quès), sí (afirmació) (sís), sòl (sòls), és, són, sé, mà, més, món, té, ús, vós

  Compte que els derivats d’aquests NO  porten accent: adeu, adeu-siau, marededeu, rodamon, a contrapel, entresol. Però SÍ que en porten si s’escriuen amb guionet: déu-vos-guard, déu-n’hi -do, pèl-roig…

  També vam explicar l’estructura d’una carta i alguns aspectes que es refereixen a convencions: els càrrecs i els dies del mes van en minúscula, els òrgans de gestió van en majúscula… Us deixo dos enllaços: un de la UPF i un altre de l’OC de Blanes (pàgines 30-37 d’aquest document), que és un manual de llenguatge administratiu per qui vulgui aprofundir en aquests aspectes.

  Per DEURES, redacteu la carta que us proposa la prova de col·locació (escolliu entre l’opció A /B) i llegiu el text que us enllaço. Com el resumiríeu amb una frase? Penseu-hi, dijous en parlem.

  Que tingueu una bona setmana. Fins dijous!

No hi ha comentaris

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>