• Classe 8, 29 de novembre de 2018

  Escrit per el 30 de Novembre del 2018 a les 21:43 a: morfologia nominal

  Dijous ens van canviar d’aula i ens vam posar així de contents!

  A banda d’això, vam estar repassant el nombre del substantiu i de l’adjectiu i vam corregir alguns dels exercicis del dossier de morfologia nominal. Acabeu-lo a casa. Us deixo aquí les correccions dels exercicis que faltaven (mireu-les després de fer els exercicis, no simultàniament :-)!).

  També vam comentar la concordança dels adjectius TOT/MIG davant d’un topònim: Tot Barcelona (sense article= no concordança) / Tota la Selva (amb article=concordança).

  Per tal de distendre una mica l’ambient vam posar un fragment de la conversa entre Quim Monzó i Carme Junyent: “No ens toqueu el femení dels pilots” , però no sé si vam aconseguir el nostre objectiu. Us deixo aquest document per si us ajuda en aquest tema tan sensible!

  Tot seguit, vam escoltar l’exposició d’en Pau sobre els beneficis de fer esport i, finalment, vam comentar els vostres textos argumentatius, que podeu recordar en aquest document.

  Per DEURES:

  1. Acabeu el dossier de morfologia nominal
  2. Acabeu de llegir el llibre de la Carme Riera i feu: un resum de no més de 5 ratlles i un text argumentant el perquè us ha agradat o el perquè no us ha agradat aquesta novel·la (250 paraules, aproximadament).
  3. Llegiu atentament el text argumentatiu que us vaig repartir en fotocòpia i feu-ne el mapa mental o el mapa conceptual. El que vull es que hi trobeu les idees, l’estructura que el sosté.

  Recordeu que la setmana que ve és festa! Aprofiteu aquests dies de pont per llegir i treballar en el nostre tema. Ens tornem a veure el dijous 13 de desembre. I recordeu que la Carme Riera ve a la Biblioteca el divendres 14 de desembre a les 19.30 h.

  Fins al dijous 13!

No hi ha comentaris

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>