• Classe 10, 20 de desembre de 2018

  Escrit per el 21 de Desembre del 2018 a les 0:52 a: paraules compostes, text argumentatiu

  Avui hem començat la classe d’una manera sorpenent: la Sara ha vingut acompanyada d’una amiga molt especial i ens ha ofert una exposició oral que ha acabat amb piscolabis.

  En acabat, hem repassat l’ortografia del guionet de les paraules compostes fent un exercici pràctic. Recordeu que només doblen la erra els compostos amb els prefixos a- (arrítimia), co- (corresponsabilitat) i ir- (irresponsable). La resta de compostos cultes el segon element dels quals comença amb erra no la doblen: grecoromà, prerafaelita… També us enllaço una pàgina molt esquemàtica amb els principals canvis en l’ortografia de l’Institut d’Estudis Catalans.

  Després d’aquest repàs, hem analitzat un text argumentatiu i hem fet un exercici de comprensió lectora (les respostes del model de correcció del text. Seguidament, hem escoltat un àudio i hem fet un resum.

  Per DEURES:

  1. Heu de llegir atentament el text 2 del dossier que us he lliurat avui a classe i feu l’activitat 11; o sigui, un text argumentatiu personal sobre el tema de tots tres textos. El resultat ha de ser un escrit personal aprofitant les dades que s’hi tracten, sense parafrasejar, ben cohesionat i coherent…
  2. Prepareu la part de llegir per parlar d’aquest examen mostra del CPNL perquè tornant de vacances us avaluaré aquest exercici d’expressió oral: a l’Oficina al matí o durant la pausa en hora de classe.
  3. Trieu el segon llibre per llegir i escriviu la vostra tria com a comentari en aquest post. Així potser ens doneu idees. Us enviaré per correu un enllaç que potser us ajudarà a escollir.

  Finalment, us deixo aquestes adreces perquè llegiu un article periodístic cada dia: Ara, El Punt Avui, El Periódico. Aquesta és la meva recepta: no té efectes secundaris i us aportarà molts beneficis!

  Us espero a classe el dijous 10 de gener de l’any que ve. Us desitjo el millor per al 2019!

6 comentaris

 1. Carla

  24 Des 18
  12:44 #

  Bon dia Elisa, he vist els deures que has posat per després de festes, i pels que no vam venir a classe el darrer dia, podries enllaçar el text 2 del dossier que vas lliurar a classe? I l’activitat 11 . Moltes gràcies i Bon Nadal a tots!

  Respondre

 2. Judith

  03 Gen 19
  9:38 #

  Jo he triat el llibre ‘Si menges una llimona sense fer ganyotes’ de Sergi Pàmies

  Respondre

 3. JORDI SOLEY

  03 Gen 19
  17:50 #

  El llibre que he triat per llegir és “L’art de portar gavardina” de Sergi Pàmies. Va ser una recomanació de la professora i penso que em pot agradar.

  Respondre

 4. JORDI SOLEY

  03 Gen 19
  17:53 #

  El llibre que he triat és “L’art de portar gavardina” de Sergi Pàmies. Va ser una recomanació de la professora i penso que em pot agradar.

  Respondre

  1. esola

   07 Gen 19
   14:38 #

   Que bé, companys! Veig que en Sergi Pàmies comença l’any amb on peu! A veure si hi ha més recomanacions…

   Respondre

 5. Miriam Martínez

  08 Gen 19
  4:36 #

  He triat el llibre “El món groc” de l’Albert Espinosa.

  Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>