• Classe 11, 10 de gener de 2019

  Escrit per l'11 de Gener del 2019 a les 2:12 a: puntuació

  Avui hem començat la classe amb la lectura en veu alta d’un conte de Sergi Pàmies per mirar de treballar l’art de comunicar i centrar-nos en la puntuació dels textos. A continuació hem repassat l’ús dels signes de puntuació. Us deixo dos enllaços: un de molt complet i un altre de més esquemàtic però molt pràctic.

  Una de les curiositats que us ha cridat l’atenció és l’ús de la coma davant dels vocatius i, per tant, l’ús de la coma en les salutacions informals dels correus electrònics. Per exemple: Hola, Maria, / Bon dia, Pere. Penseu que això no només ho fa el català, el castellà també :-).

  Ben mirat, una coma pot canviar el destí d’una persona: Diuen d’un rei que havia de signar una sentència de mort amb aquesta llegenda: “Perdón imposible. Que cumpla la sentencia”, però es va sentir magnànim i va manipular lleugerament la puntuació: “Perdón, imposible que cumpla la sentencia”. Per cert, Perdón imposible és el títol d’un manual de puntuació :-)!

  Després de puntuar textos de Josep Pla, hem escoltat una intervenció oral molt científica i molt amena sobre la diferència dels sexes i, he repartit els resums que vau escriure l’altre dia a classe a partir d’un àudio. Després de donar unes quantes recomanacions, hem analitzat el text 2 del dossier que vaig donar l’altre dia i us he demanat que feu per DEURES:

  1. Un resum del text 2 del dossier (el diario.es), seguint les recomanacions que hem comentat.
  2. El primer exercici del test que us he repartit al final de la classe.
  3. L’activitat 18 del dossier que us vaig repartir abans de vacances (la puntuació de “El nou repte dels partits polítics”).
  4. Aneu preparant l’apartat de “llegir per escriure” de l’examen mostra del CPNL perquè el dia que ve passaré un full per organitzar-nos i trobar una estona per avaluar-vos individualment.
  5. Penseu el llibre que llegireu per fer la ressenya el mes de març i escriviu la vostra elecció al final d’aquesta entrada.

  Vinga, va, que no són tantes coses! Que passeu una bona setmana!

No hi ha comentaris

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigui el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>