• Dia Internacional de la Llengua Materna

  Avui, 21 de febrer, se celebra el Dia Internacional de la Llengua Materna. Aquesta data ha estat declarada per la UNESCO per tal de preservar la diversitat lingüística i promoure el plurilingüisme.

  Se celebra des de l’any 2000 i el motiu és perquè l’any 1952 uns estudiants que es manifestaven pel reconeixement de la seva llengua, el bangla o bengalí, van ser morts a trets per la policia de Dacca, la capital del que avui és Bangladesh.

  Per aquest motiu us animo a reflexionar una mica sobre la diversitat lingüística, sabeu quantes llengües es parlen al món?

  Us en podeu fer una idea mirant aquest mapa. Cada puntet vermell és una llengua.

  Si ahir parlàvem de Fabra com a lingüista il·lustre, jo avui n’hi afegiria un altre, Jesús Tuson, el qual ha defensat acèrrimament la diversitat lingüística. Us deixo una entrevista que li van fer el 2011, tot i que ja han passat uns quants anys, podreu comprovar com el tema no passa de moda, només que ara en comptes d’SMS tenim uns altres tipus de missatgeria breu.

  Si hi voleu aprofundir més heu de saber que a casa nostra hi ha un equip de lingüistes que fan molta i molt bona feina, ells són el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades, de la Universitat de Barcelona.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Categories


Enllaços


Recursos


Etiquetes