• Ressenyes de llocs, exercicis

  Us deixo aquí els vostres textos millorats, amb els canvis que hi vau fer perquè resultessin més expressius.

  Aquí sota continua havent-hi la primera versió.

  CAMBRILS

  Cambrils és un poble de la Costa Daurada, situat a uns vint quilòmetres al sud de Tarragona. És un municipi de la comarca del Baix Camp. Està format per dos nuclis, la vila i el port. Avui aquests dos nuclis estan plenament integrats, gràcies al creixement urbanístic.

  Hi ha altres nuclis a la població i amb una variabilitat notable al llarg de la història, com ara els nuclis del Teixelles, siutat a l’oest del Parc Samà, Mas d’en Bosc, Vilagrassa i l’antic terme de Vilafortuny, que actualment és un barri més del municipi de Cambrils.

  Durant molts anys els habitants es dedicaven a la pesca i a l’agricultura. A partir de la dècada dels seixanta han convertit el sector serveis en la principal font d’ingressos.

  Cambrils és reconeguda per la seva gastronomia del peix i del marisc. Amb més de seixanta restaurants, alguns de fama internacional, se li uneix una gran varietat de bars, cafeteries, terrasses, gelateries, etc. que el fan un bon lloc per estiuejar.

  Enric, Toñi, Gemma i Pedrosa


  TARRAGONA

  Es troba al sud de Catalunya, a la comarca del Tarragonès. Està situada a la vora del mar Mediterrani, a la Costa Daurada.

  Va ser fundada al segle III aC, i fa poc declarada Patrimoni de la Humanitat, per la seva riquesa històrica que conté cadascun dels seus racons, podem visitar nombroses ruïnes romanes, com ara l’amfiteatre, el circ, la necròpolis, la muralla, la torre dels Escipions i nombrosos monuments més, també podem visitar museus i no podem marxar sense visitar el Serrallo, que és el barri marítim de la ciutat.

  Pel que fa a la gastronomia, una part important de la seva riquesa ve del mar. El plat típic per antonomàsia és l’espineta amb cargols, que combina llom de tonyina, cargols i verdures. Altres plats típics són: la cassola de romesco, el rossejat, l’arròs negre, així com el peix fregit i a la planxa, no hem d’oblidar les misteles i els vins rancis per acompanyar les postres.

  Les festes més conegudes són les de Santa Tecla. Els carrers i places s’omplen de gent i hi podem trobar capgrossos, gegants i figurants, que ballen al so de la música. El correfoc és un acte multitudinari que posarà fi a les festes, la gent salt i corre per sota del foc que porten persones disfressades de dracs i diables. Un altre moment molt esperat és l’exhibició de castellers o castells humans, que poden arribar a nou pisos.

  Erica, Emilio i Adela


  LA BELLA I TURÍSTICA CÒRDOVA

  Situada a la part occidental d’Andalusia, Còrdova és una de les ciutats més belles d’Espanya. El riu Guadalquivir, salvatge i natural, la travessa per un dels seus costats.

  Declarada Patrimoni de la Humanitat, aquesta ciutat mil·lenària és un compendi de passat i modernitat, és un llegat viu de les diverses cultures que van assentar-s’hi al llarg de la seva història.

  Sense cap mena de dubte, la majoria dels que la visiten el que volen és gaudir d’una experiència única visitant la Mesquita, joia arquitectònica incomparable al món sencer.

  El que tampoc us podeu perdre és el seu nucli antic, incloent la jueria, ben conservat amb carrerons estrets i empedrats, molts d’ells sol per a vianants.

  Us cridarà l’atenció la blancor de les façanes pinzellades amb el vermell i verd dels geranis i la frescor dels patis florits visitables una vegada l’any.

  No es pot dir que heu descobert Còrdova si no heu tastat la seva gastronomia autèntica. El salmorejo, la cua de toro, les tapes i les postres amb influències àrabs fan que el viatge sigui complet.

  Fugiu i endinseu-vos en aquesta ciutat feta de petites places i fanalets, i parleu amb la seva gent, oberta i sempre amable.

  Nhu, Aida i Cruz

 1. maragones

  20 març 18
  12:25 #

  Aquí teniu el resultat de la vostra tasca.

  Les ressenyes originals i les millorades.

  Bona feina!


Entrades recents


Comentaris recents


Arxius


Categories


Enllaços


Recursos


Etiquetes