• Català: 10 milions de parlants

  som 10 milionsEl nombre de parlants de català supera per primera vegada els 10 milions i la llengua avança cap a la normalitat, malgrat el context sociopolític advers i la incertesa per la judicialització del seu estatus. És una de les conclusions de ‘L’informe sobre la situació de la llengua catalana (2012)’ elaborat per l’IEC per encàrrec d’Òmnium i la Plataforma per la Llengua i que ha estat presentat avui.

  L’informe també recull que el català és una llengua mitjana dins Europa. Ocuparia el setzè lloc de les llengües de l’Europa dels vint-i-set d’acord amb el nombre de parlants. La setena posició en funció dels qui la tenen com a segona o tercera llengua, segons l’Eurobaròmetre 2012.  A escala mundial, el català és la dinovena llengua per nombre d’usuaris a la xarxa social Twitter.

   

 1. MONTSERRAT dE DIEGO

  14 nov. 13
  16:00 #

  HOLA, BONA TARDA, ALGÚ EM POT DIR QUE HE FET AVUI, GRACIES.

 2. MONTSERRAT dE DIEGO

  14 nov. 13
  16:00 #

  HOLA, BONA TARDA, ALGÚ EM POT DIR QUE HE FET AVUI, GRACIES.

  1. neus

   14 nov. 13
   19:26 #

   Hola Montserrat, avui hem parlat dels adjectius determinats e indeterminats (corregir ejercici) i del sustantiu, si vas a l’apartat de gramatica del bloc ho podrás veure.
   També s’ha fet el treball de les sortides.
   Neus

   1. MONTSERRAT dE DIEGO

    15 nov. 13
    11:49 #

    MOLTISIMES GRACIES NEUS, BON CAP DE SETMANA.