• Joana Raspall ha mort

   

  Marxaré sola;
  deixeu-me que ara sigui
  tant amb vosaltres.
  Tindré temps d’enyorar-vos;
  l’eternitat és llarga.

  .

  Joana Raspall
  Del llibre Instants (2009)

  .

  Joana Raspall ha mort avui a casa seva, a Sant Feliu de Llobregat. Acabava de fer 100 anys, i just dimecres passat es va celebrar l’acte de cloenda de l’Any Joana Raspall a Sant Feliu de Llobregat, la seva localitat de residència, amb la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

  Raspall va ser escriptora, lexicòloga i bibliotecària, encara que serà recordada pels seus poemes i per la seva fervent vocació a no perdre i a recuperar la llengua catalana durant el franquisme i la postguerra.

  Gràcies a la seva feina de bibliotecària durant la guerra civil, Raspall va contribuir a salvar molts exemplars de llibres catalans de la seva destrucció. Després de la guerra va donar classes de català a casa seva.

  Raspall és sobretot coneguda per la seva obra poètica infantil, encara que també va escriure per a adults i dins la seva obra hi ha teatre, contes o novel·les. Va ser medalla d’or de la Ciutat de Sant Feliu de Llobregat l’any 1993 i el 2008 se li va posar el seu nom a un carrer a la ciutat. El 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2010, la Medalla al treball President Macià.

  La família ha convidat a totes les aules de totes les escoles de Catalunya a recordar Joana Raspall llegint un dels seus poemes.

   
 1. neus

  04 des. 13
  19:25 #

  Fa pocs dies va ser notícia per celebrar 100 anys i avui tenim la trista notícia de la seva mort.
  Ella no hi és però la seva obra seguirà amb nosaltres.
  Descansi en pau.

 2. ramonfont

  06 des. 13
  23:26 #

  Neus,

  T’agraeixo que hagis comunicat de seguida que hi havia un enllaç que no funcionava. Us convido a fer-ho sempre que calgui. Ara ja està arreglat (em sembla!) No he resolt encara l’enllaç amb les fotografies. He de seguir buscant alguna solució pràctica.