• Joana Raspall ha mort

   

  Marxaré sola;
  deixeu-me que ara sigui
  tant amb vosaltres.
  Tindré temps d’enyorar-vos;
  l’eternitat és llarga.

  .

  Joana Raspall
  Del llibre Instants (2009)

  .

  Joana Raspall ha mort avui a casa seva, a Sant Feliu de Llobregat. Acabava de fer 100 anys, i just dimecres passat es va celebrar l’acte de cloenda de l’Any Joana Raspall a Sant Feliu de Llobregat, la seva localitat de residència, amb la presència de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert.

  Raspall va ser escriptora, lexicòloga i bibliotecària, encara que serà recordada pels seus poemes i per la seva fervent vocació a no perdre i a recuperar la llengua catalana durant el franquisme i la postguerra.

  Gràcies a la seva feina de bibliotecària durant la guerra civil, Raspall va contribuir a salvar molts exemplars de llibres catalans de la seva destrucció. Després de la guerra va donar classes de català a casa seva.

  Raspall és sobretot coneguda per la seva obra poètica infantil, encara que també va escriure per a adults i dins la seva obra hi ha teatre, contes o novel·les. Va ser medalla d’or de la Ciutat de Sant Feliu de Llobregat l’any 1993 i el 2008 se li va posar el seu nom a un carrer a la ciutat. El 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2010, la Medalla al treball President Macià.

  La família ha convidat a totes les aules de totes les escoles de Catalunya a recordar Joana Raspall llegint un dels seus poemes.

   
 1. neus

  04 Des 13
  19:25 #

  Fa pocs dies va ser notícia per celebrar 100 anys i avui tenim la trista notícia de la seva mort.
  Ella no hi és però la seva obra seguirà amb nosaltres.
  Descansi en pau.

  Respondre

 2. ramonfont

  06 Des 13
  23:26 #

  Neus,

  T’agraeixo que hagis comunicat de seguida que hi havia un enllaç que no funcionava. Us convido a fer-ho sempre que calgui. Ara ja està arreglat (em sembla!) No he resolt encara l’enllaç amb les fotografies. He de seguir buscant alguna solució pràctica.

  Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>