• Segona visita guiada a Barcino

  MiquelEn Miquel proposa una data per a la segona visita guiada a Barcelona: el dissabte, 15 de febrer. Serà una visita repetida, adreçada a aquells qui no vau assistir a la primera i vau dir que us hauria agradat anar-hi.

  El Miquel mateix us ho explica:

  El dissabte 15 de febrer quedarem a la estació de Molins a ¾ de 10 per anar amb tren a plaça de Catalunya, passejarem fins la una, amb la previsió de arribar a Molins a les dues. No esta previst fer parades per prendre cafè ni esmorzar.

   Els que hi estigueu interessats, feu-me arribar un correu a : miquel.hermoso@gmail.com amb el telèfon (per si hi ha cap incidència) i el nombre d’assistents. Per a qualsevol aclariment truqueu-me al 609337068

   Per necessitats de mobilitat el grup no pot ser mes gran de 12 persones. Si cal, posteriorment podríem fer un altra sortida.

   Si a alguns us va millor fer la sortida un diumenge, en podem parlar i mirar de trobar una data que vagi bé.

  IMG-20140220-WA0002

  IMG-20140220-WA0001

 1. gertrudis

  10 febr. 14
  20:01 #

  Bona tarda a tothom, Miquel la setmana del cinc de maig, faig vacances,
  Pots triar un d`aquets dies per fer un altre sortida? Petons..

 2. Juan Carlos

  11 febr. 14
  13:40 #

  Hola Miquel, si vols no tinc cap problema en fer la sortida quan li va bé a la Gertrudis, potser serà millor ja que serem més gent.
  El que decideixis estarà bé per a mi.
  Salutacions i fins dijous.

 3. Ruby

  11 febr. 14
  14:03 #

  Quina bona idea! Gràcies Miquel

 4. Miquel Hermoso

  11 febr. 14
  14:16 #

  Aclariment del tema addició / addicció

  Addicció Tendència, inclinació forta, a alguna cosa.
  Castellà: adicción Anglès: addiction Francès: penchant M Alemany: Neigung; (drogues) Sucht
  Addició Operació consistent a fer correspondre a cada parell d’elements d’un determinat conjunt un altre element del mateix conjunt anomenat suma
  Castellà: suma, adición Anglès: addition Francès: addition Alemany: Addition .

  1. ramonfont

   11 febr. 14
   14:31 #

   Això és eficiència, Miquel!
   Resumint, doncs, les paraules del tipus addenda, addició, addicció, additiu, adduir en català doblen la d, cosa que no passa en castellà. La raó és etimològica, ve del llatí. Ho podem comprovar si ens fixem com s’escriuen en les altres llengües que, com el català, conserven la grafia original

 5. Juan Carlos

  11 febr. 14
  20:36 #

  Gracies Miquel, ens has estalviat feina trobant aquests mots en varis idiomes. Molt agraït. Hi ha quedat clar que l’etimologia d’aquestes paraules ens indica la raó de la doble “d” en català.
  Fins dijous.

 6. Juan Carlos

  17 febr. 14
  12:14 #

  Bon dia a tothom, si algú vol la gravació de la visita guiada per en Miquel, que em porti un memory penn i la hi passaré.
  Salutacions i fins dimarts.

  1. MONTSERRAT dE DIEGO

   17 febr. 14
   16:01 #

   GRACIAS MIQUEL,
   HEM FET UN DISSABTE MOLT PROFITÓS I DE GERMANOR, MOLTES GRACIÉS.
   JUAN CARLES, JO PORTARÉ EL PEN DIMARTS. GRACIÈS.

 7. Juan Carlos

  18 febr. 14
  14:38 #

  Hola, per si de cas, en Miquel ens ha demanat que les imatges del volt per Bcn, no les pengem a internet. Es clar que per lògica se sap però val més tenir-ho en compta.
  Gracies i sobretot perdoneu-me la qualitat de les gravacions, de totes maneres segur que n’és un bon record del matí que ens ha regalat en Miquel.
  Salutacions.
  Fins dijous.

  1. ramonfont

   18 febr. 14
   15:36 #

   Ho tindrem en compte. Qui vulgui seguir les explicacions sàvies i precises que el Miquel va anar fent al llarg del recorregut, pot copiar-se-les en un llapis de memòria; el Juan Carlos, l’operador de vídeo, les hi passarà, però no les penjarem ni aquí ni en cap xarxa.