• Els quantitatius

  QuantitatiusEn parlar dels quantificadors, vèiem que en alguns casos la parla col·loquial i l’estàndard no acabaven de coincidir: hi ha “forces” persones a la plaça, no hi haurà “prous” cadires…

  També hi ha alguna confusió entre gens, res i cap…

  Si voleu, a la pàgina de morfologia i sintaxi ho podreu practicar.

 1. neus

  13 febr. 14
  16:49 #

  Molt interessant els quantitatius, l’accent em costa més perquè tinc una mica d’embolic amb les obertes i tancades. Espero que en breu pugui tornar a classe.

 2. Miquel Hermoso

  16 febr. 14
  11:31 #

  Hola Ramon. Al exercici 3 hi ha un frase que ma cridat l’atenció.
  “No hi ha _cap_ circumstància que em pugui detenir.”
  crec que deuria ser “No hi ha _cap_ circumstància que em pugui aturar.”
  entenc que et pot detenir la policia, però les coses et poden aturar.
  Que en penses?

 3. Juan Carlos

  17 febr. 14
  12:23 #

  Hola a tothom,
  Al respecte de la qüestió que ens ha proposat en Miquel, ho he mirat al diccionari Didac i es pot fer servir amb aquests dos sentits, inclús ens proposa el Didac un altre sentit d’aquesta paraula. Us deixo que esbrineu aquest.
  Salutacions.

 4. Juan Carlos

  18 febr. 14
  14:32 #

  Hola Ramon,
  Els pernils elaborats amb porcs ibèrics (almenys amb un 75% de puresa genètica) es qualifiquen de “gla”, “d’enceball” o “de pinso” depenent de si la seva alimentació és exclusiva en pastura de glans (al camp, a base de gla i herba), barreja de pastura de glans completada amb pinso (enceball), o exclusivament amb pinso.
  És a dir que el pernil salat que en castellà es diu “de recebo “, en català seria d’enceball. M’hi he permès ampliar la informació per saber els tipus de pernills ibèrics que tenim a l’abast.
  Fins dijous.

 5. ramonfont

  18 febr. 14
  15:31 #

  Juan Carlos,

  És molt bo tenir un bloc de classe; és encara millor fer-lo servir i convertir-lo en un instrument de comunicació directa entre nosaltres. En aquests moments ets dels que més l’utilitza i d’això ens n’aprofitem tots.

  Avui parlàvem de gastronomia i cuina, i fèiem plats i menús. fins que al final de la classe -molts ja anàveu sortint- ha aparegut un dubte: com hem d’anomenar aquell tipus de pernil -producte excels!- que en castellà es diu de “recebo”. Doncs ja ho sabem: d’enceball. I no només això, sinó que, de propina, ens has explicat els tipus d’alimentació que reben els porcs ibèrics. Gràcies, una altra vegada!