• El verb

  el verbHa arribat l’hora de fixar-nos en els verbs. En les llengües romàniques, els verbs són força complexos, però com que són elements imprescindibles per a la comunicació, ens hi hem de posar immediatament!.

   Oi que a cada frase que diem hi ha un verb? Oi que no parem d’encadenar frases del matí al vespre? Doncs si som capaços de fer anar els verbs durant tot el dia, no deuen ser tan difícils…

   Segurament us anirà bé tenir a mà recursos fàcils per treballar amb els verbs. Us en presento dos: un llibre i un web. Recórrer-hi us anirà bé per resoldre qualsevol dubte en qualsevol forma verbal que hagueu de consultar:

  .

   Els verbs catalans conjugats. Joan Baptista Xuriguera. Editorial Claret. Col·lecció Pompeu Fabra 6. Aquest manual és un clàssic que moltes generacions d’aprenents hem tingut com a manual de capçalera!

   

  El portal verbs catalans.com. Aquest portal permet veure la conjugació de més de 10.000 verbs  amb variants lingüístiques, accepcions i usos preposicionals; permet fer les entrades en qualsevol forma verbal; presenta  sinònims, antònims i altres expressions afins al verb conjugat. Des de  la casella «Practiqueu» es poden  assajar les flexions posant l’infinitiu que vulguem.

  Una ajudeta

  A la pàgina de morfologia i sintaxi pots consultar altres qüestions de morfologia verbal.

 1. Juan Carlos

  12 març 14
  18:23 #

  Anem a per totes, companys, que els verbs no ens amoïnin, està el bloc molt apagat i solitari, jo l’estic treien la por als “interfectes”, costa però ens en desenvoluparem d’aquesta lacra que ens han representat sempre “els verbs”.
  Ànim companys que ho conseguirem !!!.