• Això ja s’ha acabat!

  IMG-WA0004 - PORTADA Avui, 10 de juliol, hem acabat el curs. Hem passat la setmana més intensa de l’any: exàmens escrits, exàmens orals i, finalment, els resultats. Crec, però, que podem fer un bon balanç del curs. Pel que m’heu anat dient, cadascú des de la seva situació personal, heu trobat el curs interessant, útil i amè.

  Aquest bloc és testimoni de moltes de les coses que hem fet. Les entrades de la pàgina inicial (amb els enllaços a les pàgines d’ortografia i morfosintaxi) són un complement del llibre i els apunts de classe; els enllaços de la dreta us permetran consultar i resoldre els dubtes que se us presentin. I a les Tasques i el Calaix de sastre, us podreu retrobar amb els companys. El nostre De mica en mica el deixo aquí, a la vostra disposició.

  Sobre el bloc, encara, un parell d’observacions: alguns -poquets, la veritat- hi heu participat molt activament o regularment. Us agraeixo aquesta participació, que ha li donat vida i color. No obstant això, no vull que entengueu que faig cap retret a a ningú. Em consta que molts més hi heu entrat repetidament al llarg del curs i us ha fet servei. Per a alguns, potser, ha estat la manera d’aproximar-vos a aquest món de les noves tecnologies de la comunicació.

  Ara, a l’hora de fer balanç observo que per a mi també ha estat una eina àgil: hi he penjat més entrades que dies de classe (hem fet 60 sessions i hi ha 57 entrades a la pàgina inicial, a banda de les de les pàgines estàtiques!) una prova que he percebut que era una dedicació que pagava la pena!

  Mafalda alumnes
  M'agradaria haver-vos ajudat a potenciar la curiositat i les ganes d'aprendre.

  .

  .Vull agrair-vos, finalment, el tracte que m’heu donat, cosa que m’ha facilitat la feina i ha fet que l’ambient de classe i les relacions de grup hagin estat exemplars. Parlant d’actituds positives, no puc deixar d’agrair l’actitud del Joan Carles, que ha ajudat tants companys amb el twiter, i el Miquel, que ens ha guiat pels carrers d’una Barcelona tan poc coneguda.

   Fotos  darrera classe

 1. Miquel Hermoso

  12 juny 14
  9:32 #

  Veure a la Suryani bevent garnatxa i menjant coca de recapte !!!. Voleu millor integració?.

  1. Juan Carlos

   15 juny 14
   9:15 #

   Si senyor, segur que va ser tot un esforç per part de la Suryani que no beu alcohol, o no … !!!, pot ser que l’hagi agafat el punt a les coses bones de la terra.
   Salutacions.

 2. Juan Carlos

  15 juny 14
  10:52 #

  Permeteu-me un últim comentari i serà per felicitar-nos a tots per l’esforç i les ganes que hem posat durant el curs, cadascú dintre de les seves possibilitats, però tot un esforç.
  Uns han passat i no es conformaran buscant més nivell de coneixements i altres s’han quedat i segur que tornaran a intentar-ho. Sigui com sigui us animo a tots, i a mi mateix, a continuar el que hem començat.
  M’ha agradat molt l’ambient que hem gaudit al curs i pel que tots hem contribuït a la nostra manera, però crec que hem d’agrair especialment al Miquel les excursions a la Barcino històrica, que tant de bé ens han fet i no solament pels coneixements que ens van aportar, també per haver-hi sigut una bona raó per fer grup.
  Ara ja estem esperant que passi l’estiu per fer més volts guiats pel Miquel, ja que així ens l’ha promès.

  Gracies Miquel.

  Ara bé, fins i tot que ja ens hem acomiadat tots plegats a l’última classe el dia 10 i que ja hem agraït tots personalment al nostre estimat professor i mestre Ramon, no podria deixar aquest comentari sense dedicar-li unes paraules d’agraïment per la seva tasca i la seva professionalitat docent.

  Ramon,
  va ser tota una sort i un plaer creuar-nos amb tu per aquests camins que ens fan trobar-nos els que tenim certes inquietuds lingüístiques i/o culturals, no solament per la teva tasca de professor de català, especialment per la teva mestria docent que has convertit en veritable filosofia. Mestre amb tot el significat de la paraula he conegut ben pocs, pot ser que a part de tu, un, el meu mestre d’infància, dona la casualitat que quan vaig acabar la primària ell es va jubilar, com tu, ara que hi he acabat lo que es pot considerar la primària de català, també et jubilaràs aviat, i de ben segur que t’ho mereixes.

  Molt agraït per tot, Ramon, i n’estic segur que tots compartim el mateix sentiment cap a tu.

  Us desitjo a tothom un bon estiu i espero que tornem a veure’ns amb en Miquel descobrint més coses de Barcino, o com parelles lingüístiques, i/o al curs vinent, i qui sap, pot ser…amb el Ramon ??

  Salutacions.

 3. gertrudis

  04 jul. 14
  22:20 #

  Que bonic tot això que dius Juan Carlos, però crec que tots sentim el mateix referent en Ramon.
  Jo, per la meva part, m’he quedat molt desilusionada, i no estic gaire ilusionada per tornar a fer
  el curs, perque he de fer un gran esfors i a part d’això no m’ajuda gaire la falta d’asistencia.
  Bé, per tots i totes i per tu, Ramon, moltes gràcies per haver pasat pel camí de la mrva vida
  Petonets per thotom .
  Que paseu un bon estiu

  1. ramonfont

   08 jul. 14
   8:53 #

   Gertrudis,
   Fins ara no he trobat el teu comentari (havia quedat a la carpeta d’spam!) i m’afanyo a penjar-lo i a agrair-te’l. Tu també has estat una peça important dins del grup, tot i que no hi has pogut assistir amb la regularitat que hauries volgut. Malgrat això, em sembla que has de valorar el que hi has après, i no parlo només de “gramàtica” i que ara, pel teu compte, ja estàs llançada a fer servir la llengua (per la megafonia i tot!). En aquest context, em sembla que “aprovar” no deixa de ser força secundari. Crec que tots som conscients de l’esforç que has hagut de fer per combinar les obligacions familiars, laborals i el curs. Fins aviat!