RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

8 comentaris

 1. Olga Fornas

  13 Nov 12
  11:09 #

  Bon dia Jaume,

  Jo encara estic cercant el tema que haig de preparar. Dues companyes m’ han dit que els hi havies enviat per mail, però jo no he rebut res. D’ altra banda he de dir que he contactat amb els membres del meu grup per twitter i mail.
  Si us plau, envia’m el meu tema.

  Salutacions,

  Olga

  Respondre

 2. Olga Fornas

  21 Nov 12
  21:01 #

  Hola,

  Adjunto nota del que vaig enviar al nostre fòrum, pel que m’ ha comentat el profe s’ ha de penjar a les nostres tasques. No sé si aquest és el lloc on ho haig de fer.

  Qui som?
  Jo contestaria que som un grup d’ estudiant del nivell D de català que estan intentant unir les despostes a una pregunta que ens ha plantejat el professor, fent servir sistemes de treball com per exemple: twitter
  Com ens hem organitzat?
  Ens hem posat en contacte per mail i ens hem anant parlant per veure si podíem treure l’ aigua clara a aquests exercicis.
  Què hem pretès?
  Cooperar entre tots en la mida del possible.
  Què hem fet?
  Contactar per twitter, per mail i anar passant-nos informació.
  Com ens valorem? Expliciteu quins aspectes han estat positius i quins hauríeu de millorar?
  Valorem positivament la feina però no se si hem aconseguit els objectius.
  Hauríem de conèixer el que hem de fer abans

  Respondre

 3. Benet

  22 Nov 12
  0:14 #

  Qui som?
  Manoli Carmona, Benet Castillejos , Ramon Cuñe, Nuria Teixidó, Victoria Toribio, Toni Velasco,
  Com ens hem organitzat? I Què hem fet?
  Relatem els punts que hem portar a terme:
  1) Durant una setmana cadascú de nosaltres ha resolt l’exercici presentat pel Jaume i de forma individual hem buscat informació sobre la categoria gramatical que ens havia tocat.
  El que ha passat és que uns han aprofundit molt el tema i han buscat molta informació i uns altres han vist l’exercici fàcil i l’ha respost ràpidament.

  2) Durant la següent setmana i amb molt d’esforç ens hem repartit la feina i cada membre del grup ha fer recerca d’una categoria gramatical, d’exercicis i exercicis autoavaluables per la resta dels grups

  3) Els tres últims dies de la setmana ha estat un intercanvi de mail bastant gran. S’havia de concretar la presentació, la informació, els exercicis i pensar que posaven en el pla de treball.

  4) També hem tingut discussió sobre el mètode de treball i sobre la impressió que no s’avança amb aquesta metodologia. En aquest punt estem dividits.

  Què hem pretès?
  Sobre un text que ens va enviar el Jaume, en el qual faltaven unes paraules, havíem d’endevinar quins tipus de paraules (categoria gramatical) faltaven.
  Pensem que l’objectiu ha estat superat, ja que ara sabem distingir les diferents categories gramaticals de l’oració.
  Com ens valorem?
  La valoració la farà cadascú en el bloc

  Respondre

 4. Benet

  22 Nov 12
  0:16 #

  La valoració:

  La feina crec ha esta molt profitosa, hem col•laborat per resoldre un problema que se’ns havia plantejat i crec que ens hem sortit amb èxit.

  Respondre

 5. Marc Sau

  22 Nov 12
  14:52 #

  – Qui som? Som la Núria, en Marcelo, la Pilar, la Laia i en Marc.
  – Com ens hem organitzat? Hem fet primer de tot un treball individual recercant cadascú les seves informacions i després les hem posat en comú a través del correu electrònic. Han sortit certs dubtes que els hem reflectit en un WORD per tal de després poder realitzar el Pla de Treball.
  – Què hem pretès? L’objectiu que havíem de superar era el de transcriure fonèticament un embarbussament. Cada membre del grup tenia una part de l’embarbussament.
  – Què hem fet? Hem posat en comú les diferents fonts d’informació que havíem trobat.

  Respondre

 6. Ferran

  22 Nov 12
  16:55 #

  Bona tarda, entenc que com que Olga Fornas del meu grup ja ha fet el comentari, ja no cal que respongui.

  Salutacons a tots.

  Respondre

 7. Vanessa

  26 Nov 12
  22:06 #

  • Qui som?

  Som un grup d’estudiants del nivell D de català format per en Ferran, en Gonzalo, la Marta, l’Olga, la Rebeca i la Vanessa.

  • Com ens hem organitzat?

  A través de Twitter ens vam passar els correus electrònics per poder enviar-nos la tasca individual i així posar-la en comú en forma de pla de treball. A més a més, vam crear un grup de whatsapp entre els membres del grup per poder respondre els dubtes més concrets que sorgissin durant el procés.

  En general, hem aprofitat quasi totes les tecnologies de la informació (TIC).

  • Què hem pretès?

  Cooperar entre tots en la mida del possible i posar en comú les nostres tasques individuals. D’aquesta manera, poder enriquir-nos més els uns dels altres i compartir les nostres opinions.

  • Què hem fet?

  Hem treballat sobre aspectes del marc sociolingüístic del català: les varietats de la llengua (incloses les varietats generacionals), el català com a llengua pròpia de l’estat català i els Països Catalans com a territoris on es parla la mateixa llengua..

  • Com ens valorem? Expliciteu quins aspectes han estat positius i quins hauríeu de millorar?

  Com a aspectes positius, destaquem l’esforç en cercar els continguts per respondre les preguntes i la predisposició de tothom per estar en contacte.

  Com a aspectes negatius, creiem que la comunicació no ha estat massa fluïda (incompatibilitat d’horaris, inaccessibilitat al correu electrònic o al Twitter per part d’alguns membres del grup, etc).

  També que, en general, ens ha costat entendre una mica la metodologia de les tasques. Considerem que la unitat zero (prova), era més explícita i es podia superar amb la lectura del bloc.

  En resum podríem dir que “ens ha costat més saber què hem de fer, que fer-ho”.

  Respondre

 8. Raquel Abellón

  30 Nov 12
  14:25 #

  1.Qui som?
  Som un grup enterament femení format per la Laura, la Beatriz, la Marta, la Raquel, la Neus i l’Alina.

  2.Com ens hem organitzat?
  Primer hem fet les tasques individualment i després s’han posat en comú. Per mantenir-nos en contacte hem fet servir les eines de Google: correu electrònic, una miqueta de Google+ i, sobretot, Google Drive. I twitter al començament per donar-nos a conèixer i intercanviar direccions electròniques.

  3.Que hem fet?
  Cadascuna de nosaltres ha estat atenta a les instruccions que emanàvem del bloc i de l’ intercanvi d’ emails i hem anat realitzant i penjant les tasques a realitzar. Havíem d’identificar els noms i adjectius d’un text per poder canviar tant el seu gènere com el seu nombre, tot mantenint la coherència textual. Doncs primerament hem analitzat les frases cadascuna de manera individual i posteriorment ens les hem fet arribar mútuament i n’ hem compartit els resultats. Després hem hagut de fer una posada en comú dels nostres Plans de Treball que ens ha ajudat a saber l’opinió de les companyes i fins i tot ens hem fet suggeriments. Finalment, hem realitzat un Informe que inclou totes les fases del procés comunitari.

  4.Què hem pretès ?
  El que hem pretès cadascuna és ajudar –nos, col•laborar i ens hem donat suport en la mida del possible,hem explicat diferents llocs a on trobar la informació sobre aquest tema i també fer resums sobre el que cal saber per resoldre els exercicis.

  5.Com ens valorem?
  De tot el treball col•laboratiu i en equip en podem treure bona nota. Totes ens hem esforçat al màxim , tot i la gran dificultat per assolir el repte.

  Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Joan: No a mi també em passa
 • Mateu: Hola, estic fent un treball sobre aquest tema i la en el qüestionari demana perquè Ramon Llull es diu que es...
 • Marcelo: En aquesta unitat he fet les tasques i he assolit el temes que tenia pendents d´altres unitats de cara a...
 • Marcelo: # UNITAT 64 Quin és el marc jurídic del català en el seu domini lingüístic? La constitució espanyola...
 • Marcelo: Tracta d´una narració de Jaume March de la situació amb detall de la seva investidura com a cavaller. El rei...

Núvol d'etiquetes

#dgava12 Anna Codina avaluació inicial categories gramaticals classificació d'enllaços com es descriu una persona com es parla en públic comunitat d'aprenentatge David Álvarez desenvolupar col·lectivament un tema del marc sociolingüístic determinants dubtes del curs fer-se de Twitter Fernando Trujillo funcions sintàctiques genere i nombre del nom i de l'adj. marc jurídic del català Marc sociolingüístic morfologia verbal Patty Smith piular un autoretrat presentacions pronoms de relatiu redacció del text inicial redactar un contracte d'aprenentatge reflexionar sobre el curs repte del curs signes de puntuació signes de puntuació dobles tasca 0.1 tasca 0.2 tasca 0.3 tasca 0.4 tasca 0.5 tasca 0.6 tasques unitat 0 unitat 0 unitat 1 unitat 2 unitat 3 unitat 4 unitat 5 unitat 6 valorar el treball en equip visitar el bloc