2 Tasses de farina de blat
5 cullerades de mantega
1 ou
1/2 cullerades de sucre
5 cullerades d’aigua freda
1/2 kg. de formatge blanc semidur, tallat en tires de 5x1x1cm
abundant oli de gira-sol
paper absorbent
Preparació:
cal col.locar la farina en forma de corona sobre una taula. Es col.loca en el centre de la farina la mantega i l’ou.
cal barrejar la sal i el sucre amb l’aigua.
Es paste, afegint progressivament l’aigua, fins que es formi una barreja suau, uniforme, que no s’enganxi als dits ni a la taula.
S’uneix tota en una bola. Cal aplanar la paste amb un corro, fins que quedi com una tela de 1/2 cm de paste.
Cal tallar la paste en tires de 1,5cm d’ample i 15 cm de llarg. Amb les cintes de paste s’enrotllen els trossets de formatge, d’extrem, assegurant-se que el formatge quedi ben cobert.
En una paella amb abundant oil de gira-sol, es fregeixen els tequeños a foc mitja fins que daurin.
Es retiren amb una escumadora i es col.loquen sobre paper absorbent per eliminar l’exces de greix.
Consells:
En lloc de tires de paste es poden tallar quadrats de 7cm per embolicar el formatge (que es col.loca en forma diagonal) abans de col.locar les tires de pasta i aixi no se sortira el formatge durant la coccio.
Els tequeños estan presents en totes les festes dels veneçolans
Tequeños:
Ingredients:
2 Tasses de farina de blat
5 cullerades de mantega
1 ou
1/2 cullerades de sucre
5 cullerades d’aigua freda
1/2 kg. de formatge blanc semidur, tallat en tires de 5x1x1cm
abundant oli de gira-sol
paper absorbent
Preparació:
cal col.locar la farina en forma de corona sobre una taula. Es col.loca en el centre de la farina la mantega i l’ou.
cal barrejar la sal i el sucre amb l’aigua.
Es paste, afegint progressivament l’aigua, fins que es formi una barreja suau, uniforme, que no s’enganxi als dits ni a la taula.
S’uneix tota en una bola. Cal aplanar la paste amb un corro, fins que quedi com una tela de 1/2 cm de paste.
Cal tallar la paste en tires de 1,5cm d’ample i 15 cm de llarg. Amb les cintes de paste s’enrotllen els trossets de formatge, d’extrem, assegurant-se que el formatge quedi ben cobert.
En una paella amb abundant oil de gira-sol, es fregeixen els tequeños a foc mitja fins que daurin.
Es retiren amb una escumadora i es col.loquen sobre paper absorbent per eliminar l’exces de greix.
Consells:
En lloc de tires de paste es poden tallar quadrats de 7cm per embolicar el formatge (que es col.loca en forma diagonal) abans de col.locar les tires de pasta i aixi no se sortira el formatge durant la coccio.
Els tequeños estan presents en totes les festes dels veneçolans