• Com valoreu aquesta experiència?

  Finalment, la COQL us vol agrair la paciència que heu tingut i felicitar-vos per l’esforç que hi heu posat a fi d’ assolir les diverses tasques. També valora molt favorablement l’experiència, tot i que és conscient que de vegades ens ha fet neguitejar. Però té això el fet de participar en una experiència pilot.

  Per tant, li urgeix la vostra opinió per estudiar si repeteix una altra edició. Podeu escriure responent a aquestes dues preguntes:

  • Què us ha agradat? Què ha funcionat?
  • Què hauria de canviar o millorar?

  Es puntuarà 0, 25 per cada aspecte que valoreu. Es donarà un màxim d’1 punt. El termini és el 8 de febrer a les 24 h.

 1. Amparo Atencia I3

  02 febr. 11
  18:45 #

  Bon dia,

  M’ha agradat el tenir contacte “directe” amb altres companys, al fer un curs on line tens la sensació de estar sola, però al entrar diàriament al bloc et dones compte que no és així, que tens un lloc on compartir les teves inquietuds, les teves mancances o que pots ajudar a un company amb el teu comentari.
  Crec que ha funcionat molt bé el oferir punts per cada activitat demanada, és una manera de motivar i de “recompensar” pel treball fet.
  Si una cosa va bé, perquè canviar-la?

  Salutacions,

  Amparo Atencia I3

 2. Martin I2

  03 febr. 11
  18:45 #

  Hola!!!!
  De tot el curs m’ha agradat “el bombardeig” de temes i activitats que ens ha proposat el tutor, despertant l’interés i la motivació dels alumnes.
  Altre punt a destacar és el correcte funcionament que per ser el primer cop que es porta a terme penso que ha estat força bé.
  Com ja he comentat en l’apartat anterior he trobat a faltar més exercicis orals, per tenir més fluïdesa en la parla.
  I per acabar dir que en general ha estat satisfactori.
  Salutacions.
  Martín I2

 3. Lidia Ibor

  04 febr. 11
  18:45 #

  Hola a tothom,

  Personalment és la primera vegada que faig un curs a distància i la experiència ha estat molt bé, encara que al principi anava una mica perduda.
  Una de les coses que més m’ha agradat ha estat el poder estudiar quan a mi m’ha anat bé, sense imposició d’horaris. També m’ha semblat bé haver de realitzar les tasques dins d’un termini determinat, perquè m’ha ajudat a no decaure i poder continuar.
  He de reconèixer que tenir els enllaços d’ajuda m’ha facilitat força la feina.
  Una de les coses que m’embolicava i potser encara m’embolica una mica, és alhora de buscar on s’han d’escriure les tasques i com es poden buscar les anteriors o potser és que jo sóc una mica, com ho diria, poc intel•ligent.
  I per acabar, donar les gràcies al Jaume per la paciència que ha tingut.
  Crec que, tot plegat, és una experiència molt bona.

  Fins aviat,

  Lidia Ibor S3

 4. Óscar S2

  04 febr. 11
  18:45 #

  Hola a tots,

  Responc a continuació cadascuna de les qüestions:

  o Què us ha agradat?

  M’ha agradat les tasques que es resolen mitjançant la pàgina web, doncs pots veure les opinions i els comentaris d’altres companys. És interessant observar altres punts de vista.

  o Què ha funcionat?

  Em pogut comprovar que hi ha hagut dues línees de treball:

  1. Les tasques que s’enviaven via correu electrònic.
  2. Les tasques que es penjaven a la pàgina web.

  Considero que les dues vies en general han funcionat correctament.

  o Què hauria de canviar o millorar?

  Jo canviaria, i reconec que peco de tradicional, les correccions de les unitats. Preferiria resoldre els exercicis i que desprès fos el professor qui els corregís. Pot haver una altra opció, si el que es busca amb el mètode utilitzat és que busquem les raons de la correcció: fer-nos explicar el per què de l’errada un cop s’hagi comunicat.

  Óscar S2

 5. peter hone S3

  04 febr. 11
  18:45 #

  Hola

   Me h’ agradat la metodologia que m’ha permès participar en un procés compartit d’aprenentatge significatiu.

   Trobo molt encertat que hàgim començat amb una reflexió sobre els nostres processos d’aprenentatge i que els hàgim plasmats en un contracte d’aprenentatge trobo que era tot un encert.

   He disfrutat de l’equilibri entre l’autonomia de l’alumne i el suport dels companys i el professor.

   Afegir el constructe del COQL ha estat senzillament genial: ens ha catalitzat a tots i a totes.

  • Què hauria de canviar o millorar?

  M’agradaria proposar unes activitats orals en grup que fessin ús de Skype o Google Video Chat.

  Peter Hone S3

 6. Cristina Sanjurjo S1

  05 febr. 11
  18:45 #

  Hola, la meva opinió és:

  Què m’ha agradat? Què ha funcionat?
  A mi m’ha agradat tenir data d’entrega de les feines, això m’ha marcat el ritme del curs.
  D’altra banda,la participació al bloc ha fet que no em sentís tan sola. Personalment crec que compartir amb els altres els exercicis m’ha enriquit i m’ha ajudat durant el curs.

  Què canviaria o milloraria?
  He trobat a faltar alguna indicació de com anava evolucionant personalment, potser per unitats. Les correccions m’han ajudat a veure aquelles coses que havia de reforçar, però m’hauria agradat tenir algun indicador més per anar-me valorant.

  Per la resta, bé. Crec que és una experiència molt repetible.
  Cristina S1

 7. Ana I2

  06 febr. 11
  18:45 #

  Bona nit !
  Com ja he dit a l’apartat anterior , jo no creia que això em serviria gaire, al principi anava molt perduda i estava molt decebuda, però en Jaume em va donar molts ànims, dient-me que tot era començar. Així a sigut, i tot va rodar sol.
  Que m’ha agradat?
  M’ha agradat molt, la metodologia del bloc, i com ens ha picat uns amb els altres, per posar comentaris i participar amb dubtes, que al principi ni els vèiem, semblava que estàvem a una classe conjunta.
  Que canviaria?
  Bé per a mi, a sigut un suplici el temari de les comes , encara no entenc el de la coma 1 i la coma 2……i la coma 1, es altre vegada la de la 2, sembla que estic escoltant als germans Marx,
   La parte contratante de la primera parte será considerada como la parte contratante de la primera parte….
  Això si que es podria canviar , no hi qui ho entengui.
  Que milloraria?
  M’ha semblat bé el que demana en Martin, parlar amb els companys ,del mateix grup per la web, skype , o altre medi. L’experiència de gravar les lectures, ha estat molt bona.
  Ana I2.

 8. Yvonne (I2)

  06 febr. 11
  18:45 #

  Bona nit!
  Aquí les meves respostes a les preguntes:
  Què us ha agradat? Què ha funcionat?
  Ha estat el primer cop que faig un curs a distància i al principi era tot una mica confós per a mi, però després bé.
  M’ha agradat tenir dates fixes per lliurar els exercicis i sempre em semblava que hi havia prou temps per fer-les.
  Què hauria de canviar o millorar?
  M’agradaria tenir més activitats orals per poder millorar la meva pronunciació.
  Més regularitat d’activitats en el bloc. A vegades, s’avisava per mail que havia una nova activitat per fer al bloc, i altres cops no. Seria perfecte tenir les dades de les activitats al bloc amb antelació inclòs el termini.
  Repetiré!
  Adéu
  Yvonne

 9. albert

  07 febr. 11
  18:45 #

  Bon dia, l’experiència en general ha estat positiva. El fet de tenir un contacte directe aprofitant les TIC està força be.
  Encara que no ens donem compte si realitzem les aportacions al bloc ens estem obligant a escriure correctament i fixar-nos en allò que volem reflectir.
  En trets generals el curs ha funcionat i sense donar-te compte adquireixes coneixements i agilitat per escriure.
  L’experiència és positiva i animaria al COQL a seguir per aquest cami.

  Albert
  S-3

 10. Isabel Torres S3

  07 febr. 11
  18:45 #

  M’ha agradat com s’ha plantejat el treball de elaboració, correcció i millora del text. Les pautes donades han estat molt profitoses. S’ha plantejat un treball ben estructurat i metòdic.

  Encara que al començament creia que la forma en que es presentàvem les tasques seria una mica caòtica, crec que ha funcionat força bé. Ha ajudat molt el fet que ens féssiu arribar un correu electrònic avisant-nos de les noves feines.

  Jo canviaria l’estructura de la pàgina web ja que és bastant incòmoda per treballar i resulta poc intuïtiva. El fet de presentar les tasques en forma de comentari dificulta que podem donar un format més adequat al text.

  També trobo que s’hauria de millorar la comunicació entre els tutors i els alumnes, sobretot en ho referent a les tasques realitzades, ja que hem rebut poca informació de com progressàvem a la nostra feina.

  Isabel Torres
  Nivell S3

 11. María S3

  07 febr. 11
  18:45 #

  Hola!

  Com jo ja havia treballat amb aquest tipus d’experiència, he de dir que m’ha agradat molt, em sembla molt útil aquesta manera d’aprendre, anar fent a poc a poc (dins d’un termini) les activitats amb la seva posterior correcció. La interrelació entre els alumnes, etc …

  A vegades m’ha resultat difícil moure’m pel bloc i trobar alguns documents, però amb una mica de paciència i amb ajuda del tutor … tot es troba.

  María Alaejos. S3

 12. m gemma pinilla

  07 febr. 11
  18:45 #

  Hola !
  M´ha agradat la experiència del bloc, al començament em vaig fer un embolic, però desprès ho vaig entendre, ha estat molt interessant, es una manera més àgil i per dir-ho millor, molt actual al moment en el qual estem vivint sense cap avorriment.
  Estic d´acord amb els comentaris fets per la Isabel respecte a la falta de informació en quant al progrès de la nostre feina.
  Jo també he trobat ha faltar més informació pel que fa a la falta d’informació en quant al progrés individual de cadascun de nosaltes.
  Per acabar estic molt satisfeta amb l´experiència i haver format part d´aquest projecte.També aprofito per a felicitar al tutor de part de tots i agrair-li la seva paciència.
  Gemma.
  S·3

 13. Francesca I2

  07 febr. 11
  18:45 #

  El fet de no tindre nocions d’ informàtica ha sigut una mica caòtic per treballar, però he anat fen com he pogut, com ja he dit abans la experiència del blog ha estat molt bona tot i que de vegades he trobat a faltar algun tipus de correcció.
  De fet acabo el trimestre amb el sentiment de haver millorat el meu idioma.
  M’ afeixeixo als comentaris sobre el progrès del aprenentatge.

  Gràcies per la tutoria, i salutacions als companys.
  Francesca I2

 14. Miquel Angel I1

  07 febr. 11
  18:45 #

  Be, en lloc de di el que m’agradat diré lo que no m’agradat.
  Al curs li he hagut de dedicar més temps d’el que preveia a l’inici, perquè m’ha costat troba resposta als molts dubtes que tenia en un moment donat, normalment quan feia els exercicis. Probablement no he sabut treure el rendiment adequat a les tutories i de les eines del bloc, però si que tinc la sensació, que hauria d’haver un sistema mes fluid per aclarí dubtes, tipus fòrums o mes tutories, així com poder consultar normes gramaticals etc. En definitiva m’he sentit incòmode en el sentit de quan he tingut algun dubte no he pogut aixecar la ma.
  Miquel Angel I1

 15. Carmen Gálvez I2

  07 febr. 11
  18:45 #

  Hola a tothom,
  En la presentació del curs jo era molt escèptica a la idea de fer un curs a distància, em feia molta por i així em va anar. Fins fa poc, en els exercicis, tant els de síntesi com els del bloc, anava molt perduda. Em costava més bellugar-me pels enllaços i per tot arreu que fer els exercicis, però malgrat això és molt cómode posar-me a estudiar a l’hora i en el moment que em convé.
  M’ha agradat l’experiència: veure com pengem els comentaris i adonar-me’n que no sóc l’única persona que estic fent molt d’esforços per aconseguir el inabastable nivell C de català. També m’ha semblat bé posar data de termini als exercicis perquè així m’he espavilat més per lliurar-los dintre d’aquestes dates. Per a mi la puntuació no és prou important perquè si tinc de fer un exercici el faig per assolir els coneixements adients, i no com si fos un xantatge.
  Al igual que altres companys trobo la mancança de practicar la parla, per tant s’hauria de introduir alguna tasca oral i poder reconèixer errades instantàniament. M’encantaria que continués aquesta modalitat. Ara que tinc més confiança li faré més consultes al Jaume, com si fóssim en una aula tots plegats aixecant la mà. Sí, sí, ja sé que sóc una perepunyetes!

 16. Cristina S3

  07 febr. 11
  18:45 #

  Bona nit

  Tinc que dir que com a experència m’ha agradat bastant, penso que es un bon mètode de contacte amb els companys i una forma diferent de fer el curs.
  També que te la seva part bona i es que pots fer les activitats quan trobes el temps per fer-les.

  Cristina S3

 17. M.Carmen S1

  07 febr. 11
  18:45 #

  Bona nit,

  M’ha agradat l’experiència del bloc. Crec que poc a poc, gràcies a la pràctica d’ escriure els comentaris he millorat l’expressió escrita. Els enllaços també m’han ajudat molt en el procés d’aprenentatge.
  Ha funcionat posar un calendari per la presentació de les activitats i les tasques a termini. Això m’ha permès mantenir una constància al llarg del curs.
  Trobo que aquest curs a distància ha estat molt positiu.

  M.Carmen S1

 18. Bego-S3

  07 febr. 11
  18:45 #

  Hola a tots,

  Comparant aquesta edició, quant a metodologia, amb les anteriors (S1 i S2), he trobat que ha estat molt més dinàmica, més participativa i més intensa. Fins i tot, més d’un cop he anat una mica atabalada a l’hora d’entregar les tasques, sobretot al començament, perquè em va costar agafar el ritme. Malgrat això, al final me n’he sortit.
  Trobo, doncs, que hem treballat molt més. Podríem dir que hem portat un ritme més semblant al d’un curs presencial, i, això ha fet que em motivés a treballar cada dia, ja que en un curs a distància és molt fàcil caure en el “ ja ho faré demà, encara em queden x dies”.
  Crec que amb aquest nou sistema, els companys que han començat a estudiar als nivells intermedis tindran l’avantatge de poder practicar molt més l’expressió escrita, i això els enriquirà de cara a superar el nivell.
  La meva valoració, per tant, és molt positiva i, potser, el que sí hi afegiria és la possibilitat, com diu el Peter, de fer més activitats orals.

 19. MONTSE M.O.(I3)

  07 febr. 11
  18:45 #

  Bona nit!
  Encara que repetiré algunes de les idees dels meus companys, vull dir que m’agrada’t del curs:
  -primer, tenir un termini per presentar el exercicis fa que tinguis la obligació de treballar i això va bé per les persones amb poca constància com jo;
  -tenir les respostes d’altres alumnes va bé perquè de vegades tens dubtes i poden ajudar-te a treure l’entrellat del tema.
  Però estic massa acostumada a la forma clàssica d’estudiar i trobo a faltar després de cada exercici , una correció i una nota.
  És la primera vegada que faig un curs amb bloc i jo diria que encara no m’he acostumat però he acabat aquesta experiència pilot,que no és poc.
  Gràcies al tutor, i als companys bona sort!

 20. Guillermo Calero González S3

  08 febr. 11
  18:45 #

  Hola bona nit,
  Crec que com prova pilot no ha estat malament. Les intervencions al bloc han fet que puguem interactuar entre nosaltres donant diferents opinions i veient els treballs dels nostres companys/es. Això m’ha ajudat per aprendre dels comentaris que han fet els meus companys dels treballs que he penjat.
  Potser s’hauria de millorar els accessos als diferents apartats del bloc, és molt fàcil de penjar les tasques als llocs on no correspon, o de vagades es fa molt difícil de trobar-les. També haig de dir que moltes vegades l’accés es feia per l’enllaç que el tutor annexava al avís de noves tasques penjades al bloc mitjançant el correu electrònic. Això feia que aquest accés fos més directe.
  Tot plegat ens ha fet treballar més. Ha sigut molt més intens i no ens ha permès cap estona al relaxament.
  Penso que no estaria de més que el tutor també faci comentaris sobre els textos penjats, ja que de ben segur que hi troba més errades de les que nosaltres podem arribar a veure.
  Ha sigut una experiència enriquidora i que de ben segur que amb el temps i els comentaris de tots millorarà.

  Salutacions.
  Guillermo S3

 21. Esther S1

  08 febr. 11
  18:45 #

  Bona nit,

  Desprès d’haver participat en aquesta experiència puc dir que ha sigut molt positiva. M’ha agradat que encara que ha sigut un treball molt autònom en tot moment hem tingut l’ajuda tant dels companys com d’en Jaume.
  Trobo que tot a funcionat molt bé, perquè ja sabem que a vegades Internet no funciona massa bé, les pàgines no s’obren i jo no he tingut cap problema, d’altre banda tot esta molt ben controlat i explicat.
  Per tant jo personalment no canviaria res, encara que a vegades amb tantes pestanyes es difícil trobar on has d’escriure. per acabar estic dacord amb alguns companys que es podrien realitzar activitats orals.

  Salut

  Esther S1

 22. Marta Sureda, S3

  08 febr. 11
  18:45 #

  Com valoreu aquesta experiència?
  Què us ha agradat? Què ha funcionat?

  M’ha agradat molt la dinàmica de treball ja que havia d’estar contínuament consultant bibliografia, llegint documents, etc per tal de fer i de lliurar a temps les tasques encomanades. M’ha agradat el bloc com a eina de comunicació amb el tutor i els companys, crec que també ha funcionat bé doncs un cop coneixes la seva estructura és fàcil accedir-hi als comunicats del tutor, als treballs i als comentaris dels companys. En relació als materials de consulta que hi ha al bloc (els enllaços) els he trobat molt interessants i complets, m’han sigut de gran suport quan no en tenia prou amb els llibres. Finalment, m’ha agradat molt la tutoria la qual he trobat molt dinàmica i especialment motivadora cosa que trobo essencial per a que l’alumne pugui assolir els seus objectius a qualsevol curs.
  Només milloraria (també sóc de l’antiga escola) la forma d’autocorrecció dels exercicis de les unitats de síntesi.

  Marta Sureda, S3

 23. Eva-S2

  08 febr. 11
  18:45 #

  Hola,

  Aquesta nova modalitat de curs a distància, molt diferent de l’anterior, ha suposat un gran esforç per a mi. Li he dedicat moltes més hores que en el trimestre anterior. Aixó, és degut al fet de haver de llegir els comentaris en el bloc, pensar i redactar els que he d’escriure jo.

  El que més m’ha agradat és l’originalitat i creativitat a l’hora de presentar les tasques a través del COQL. També trobo que les seccions del “Parquet Erràtic” i “Em podeu Ajudar? “ han funcionat molt bé i ens han fet treballar les neurones de valent!!

  Tot i així, jo prefereixo la modalitat anterior, atès que sabia des de l’inici els terminis de presentació tant de les unitats de síntesis com dels textos. Treballàvem diferents estils de textos i no requerien una atenció constant del bloc. Jo deixaria el bloc com una opció personal pels que hi vulguin participar.

  També milloraria la manera d’avaluar els textos, jo m’estimaria més que m’avalués el tutor tant els textos com els comentaris penjats al bloc.

  Eva-S2

 24. M.Eugènia Gilabert S1

  08 febr. 11
  18:45 #

  Hola a tots,
  era la primera vegada que feia un curs a distància i la metodologia de treballar mitjançant aquest bloc només la puc valorar com a positiva.
  Ha estat un bon complement per aquest tipus d’estudis.
  El fet de compartir l’aprenentatge amb els companys i de reflexionar conjuntament sobre les nostres feines, supleix en certa forma les avantatges de fer un curs presencial.
  Molt bons els plantejaments de les tasques a realitzar i molt bona la idea de posar data de termini per fer-les.
  Interessants els enllaços.
  Com a aspectes a millorar, potser fer esment a certes dificultats que he tingut per trobar les tasques en el bloc, principalment algunes de antigues. No ha resultat gaire intuïtiu des de el meu punt de vista.
  En general valoro la experiència de molt positiva i animo al COQL a considerar la proposta de molts companys de treballar la comunicació oral. Segur que també seria un èxit.

  M. Eugènia Gilabert S1

 25. Susana S2

  08 febr. 11
  18:45 #

  Hola bona nit,

  M’ha agradat perquè m’he sentit acompanyada. El fet de poder escriure al bloc i llegir els comentaris de la resta de companys m’ha fet sentir que formava part d’un grup, encara que no els veies físicament i, a banda, m’he enriquit amb els seus comentaris.

  Penso que ha funcionat molt bé el fet de tenir un termini tant per presentar les unitats com per escriure en el bloc. Això ha fet possible una millor planificació dels temps.

  Què milloraria?.

  Jo milloraria els enllaços doncs a vegades no m’han resolt els dubtes que tenia i també m’hagués agradat saber si “evolucionava favorablement” en el meu aprenentatge.

  Salutacions.

  Susana S2

 26. Rosa Cendon I1

  09 febr. 11
  18:45 #

  M’ha agradat l’experiència del blog. Tot i que al començament no m’agradava gens la idea d’escriure en un blog, peró ho he fet i crec que he perdut la por que tenia. No és la primera vegada que faig un curs a distància, de fet és la segona. Però al primer curs no vaig utilitzar mai el blog.

  De totes maneres, prefereixo els cursos presencials, perquè m’agrada el contacte directe amb els companys.

  Què canviaria? Que em corregissin els textos i així sabria per què m’he equivocat.

 27. M. ANGELES SANZ I2

  09 febr. 11
  18:45 #

  M’ha agradat l’experiència d’escriure en el blog i perdre una miqueta la por a participar en un medi públic. Redactar les primeres aportacions, encara que van ser escarides, em van costar bastant i ara em sento més àgil.
  Crec que ho que més ha funcionat ha sigut el nivell de participació dels alumnes. D’aquesta manera t’animes més a continuar.
  Per altre part, m’agradaria conèixer les errades que he fet als escrits que he penjat en el blog i haver tractat sobre més temes diferents. Això es ho que crec que hauria de canviar.
  I per últim, una proposta de millora per a el proper semestre, treballar més textos amb diferents continguts i que aquests textos siguin corregits per el tutor.

  M. Ángeles Sanz I2

 28. Pilar Benito

  09 febr. 11
  18:45 #

  Malgrat els meus dubtes inicials davant aquesta modalitat d’estudi, he de reconèixer que, al dia d’avui, estic molt contenta d’haver escollit el sistema a distància.

  Aquest últim quadrimestre trobo que el bloc ens ha funcionat molt bé i, de la mateixa manera que algun altre company ja ha comentat, jo també he sentit que formava part d’un grup. Les tasques proposades m’han fet treballar més que als altres cursos, però totes m’han semblat molt interessants i educatives alhora, de la mateixa manera que els enllaços proposats. Quant al sistema de punts i els terminis de presentació, trobo que són necessaris i motivadors, per la qual cosa no haurien de desaparèixer tampoc.

  Pel que fa a la meva reticència per la autocorrecció, ara penso que el sistema pot ser molt vàlid, ja que el tutor també resolt els dubtes que et queden un cop has corregit les unitats.

  En canvi, crec que la dinàmica de treball ha estat en ocasions una mica brusca, encara que potser em manca organització, i he trobat a faltar més tasques correctives al bloc.

  En definitiva, repetiria l’experiència, tot i que … espero que no sigui així.

  Bona sort a tothom!

  Pilar Benito – S3

  Són les 23.58


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes