1. Cristina Elena Traistaru

  30 oct. 11
  18:45 #

  En aquesta unitat he après ha corregir textos i he millorat l’ortografia.
  Crec que vaig pel bon camí, però necessito escriure més en català ( és al meu objectiu).
  Em costa dels pronoms febles (trobo una mica difícil exercici 4).
  M’ha agradat molt aquesta unitat.

  Cristina Elena Traistaru I1

 2. José José Luis González Torras

  31 oct. 11
  18:45 #

  José Luis González Torras. Suficiència 1

  A aquesta unitat he après a diferenciar textos, a fer algunes correccions, a redactar un article d’opinió … però sempre tractant de corregir els errors consultant tota la bibliografia possible.
  Em costa una mica escriure correctament, normalment trobo la solució a la qüestió plantejada, però encara tinc algunes errades ortogràfiques que intentaré millorar amb molt de treball.

  Salutacions.

 3. SILVIA (S2)

  31 oct. 11
  18:45 #

  Aquest curs m’està ajudant ha tenir més soltesa, alhora de redactar un escrit, però encara faig alguns errors ortogràfics.

 4. Dolores Ferres Morales

  01 nov. 11
  18:45 #

  El més important que he après és que s’ha de tenir paciència. Això ho dic perquè al principi em va semblar difícil navegar pel blog, no sabia ni per on començar. Crec que ara m’és més fàcil expressar-me en català, he adquirit més fluideza. També m’he adonat que utilitzava expressions incorrectes provenents del castellà. Tot i que encara haig d’adquirir més vocabulari i, sobre tot reforçar l’ortografia.
  És important comptar amb el suport del tutor i que ens animi a seguir endavant.
  Lola Ferres S-2

 5. Josep A. Aliaga

  01 nov. 11
  18:45 #

  Josep A. Aliaga S1

  En aquesta unitat he aprés més sobre com escriure una carta formal o descriure una situació.
  El meu punt fluix continuen sent els pronoms febles però estic capficat i els dominaré abans que ells a mi.

 6. María del Carmen

  01 nov. 11
  18:45 #

  María del Carmen I – 3

  En aquesta unitat he après a fer un esquema breu d’un article per fer una intervenció oral.
  també repassar els sons de les consonants fricatives.

  El que encara em costa una mica és la fonètica i el canvi de l’entonació a l’hora de llegir,

 7. Montse M.O.(S2)

  02 nov. 11
  18:45 #

  Bona nit companys!
  Crec que la part que més em costa és fer un resum en una sola frase d’un text ,encara que aquest sigui breu, és a dir, per mi és difícil sintetitzar.
  I l’objectiu que crec que va millorant és la redacció de textos, no està assolit del tot però millora de mica en mica.

 8. Ana S1

  02 nov. 11
  18:45 #

  Bona nit,

  Ni han dies els que em trobo com si tingués una pedra a sobre el cap, de sobte me’l treuen i tot el que he fet i après a les unitats del bloc, comença a fluir.

  Les errades m’han costat una mica per què el nivell és alt.

  Però el meu punt dèbil, es la síntesis, no puc trobar les paraules claus per dir molt, en poc espai i amb poca lletra.

  Ana.S1

 9. Lidia Claverí

  02 nov. 11
  18:45 #

  Lidia Claverí S1
  Amb sorprèn els avanços que vaig donant. Aprèn a utilitzar expressions més formals, a corregir-los mitjançant la observació i la correcció, i sobretot, a la autocrítica de les meves expressions.

 10. Montse Arroyes S3

  02 nov. 11
  18:45 #

  Bona nit a tothom,

  En aquesta unitat 2:

  – He après a extreure l’opinió d’un text llegit i preparar un esquema per a una posterior exposició oral.

  – I m’he adonat que haig de millorar la meva pronunciació a l’hora d’expressar-me en català.

  Montse Arroyes S3

 11. Meritxell Ballús S2

  03 nov. 11
  18:45 #

  Aprenc a tenir paciència davant tots el dubtes que em van sorgint i a resoldre’ls amb la calma, però, a vegades dubto tant de tot que penso que no sé res. Un aspecte a millorar.

  Meritxell s2

 12. Mayte Fusté S2

  03 nov. 11
  18:45 #

  Mayte Fusté S2

  En aquesta unitat he millorat una mica, com comenten altres companys s´ha de tenir paciència, i és veritat, ja que crec que vols fer-ho ràpid i bé i això no és possible, s´ha d´anar a poc a poc.

  El que m´ha costat de fer en aquesta unitat ha estat el segon exercici, tinc dificultat per redactar un tema intentan buscar altres paraules que signifiquin el mateix i no repetir les que estàn al text.

 13. Yvonne

  03 nov. 11
  18:45 #

  En aquesta unitat m’he adonat un altre cop que encara no domino les conjugacions dels verbs i menys el pronoms febles. No em vull desanimar, però veig molta feina per fer. També és difícil aprendre coses que encara no controlo en castellà.

  Records
  Yvonne (S1)

 14. Milena Novas

  04 nov. 11
  18:45 #

  Milena Novas – I2

  En aquesta unitat m’he confirmat que si puc ser capaç de aconseguir l’objectiu final, que cada cop falta menys, i que la millor manera d’aprendre serà equivocant-me, i tenir la capacitat de detectar els erros dels demés, per així poder aprendre d’ells també.

 15. Beatriz Garcia

  04 nov. 11
  18:45 #

  Beatriz I3

  En aquesta unitat he après a redactar una opinió sobre un article, a més llegir en veu alta cada text en català que trobi per practicar la fluïdesa, i reconèixer errors gramaticals de les tasques anteriors.
  Crec que llegir en veu alta per millorar la fluïdesa dóna bons resultats, gràcies Jaume pel consell.

 16. LOURDES I2

  04 nov. 11
  18:45 #

  Lourdes I2

  En aquesta unitat crec que he après a redactar una carta familiar. Però tinc que millorar molt més l’ ortografia.

 17. MARIA JOSE

  05 nov. 11
  18:45 #

  Mª Jose De Miguel – I-1

  Aquesta unitat m’ha agradat molt, m’ha semblat molt amena. El que m’ha costat més, ha estat l’exercici de correcció, l’escriptura encara és el meu punt feble. Encara segueixo pensant en castellà i el tradueixo al català, és un error que he de corregir.

 18. ROSA S1

  05 nov. 11
  18:45 #

  ROSA M -S1

  Hola, m’ha semblat una unitat molt interessant i amena.
  Crec que a poc a poc vaig redactant una mica millor. Però encara hi ha faltes, accents que em costen.
  Com a tot la paciència té un paper.
  L’exercici dels pronoms febles m’ha semblat una mica difícil ..

 19. Mónica Fidalgo

  05 nov. 11
  18:45 #

  Mónica Fidalgo

  I2

  En aquesta unitat he estat més familiaritzada amb les tasques però m’ha costat trobar els errors en el primer exercici perquè jo cometo els mateixos.

 20. Matilde Ojer Cardiel I3

  06 nov. 11
  18:45 #

  Matilde Ojer I3
  Un contingut assolit és l’estructura de les cartes formals i el seu tractament. Em costen molt esl sustantius derivats, potser per manca de vocabulari.

 21. M.Carmen S3

  06 nov. 11
  18:45 #

  En aquesta unitat un objectiu que he assolit és com preparar una intervenció oral. En aquest cas, donant la meva opinió en un mitjà de comunicació sobre un text llegit anteriorment.
  De l’exercici de les errades, així com algunes les tenia més clares, d’altres m’han costat una mica més resoldre-les.

  M.Carmen S3

 22. Natalia I2

  06 nov. 11
  18:45 #

  Bona tarda,

  En aquesta unitat he après a redactar una carta familiar, fixant-me en la seva estructura i sobretot en l’ortografia, la qual cosa em resulta complicat.
  Crec que estic més a prop d’aconseguir l’objectiu del curs.

  una salutació

  Natalia

 23. Verónica

  06 nov. 11
  18:45 #

  Veronica S2

  aquesta unitat he apres vocabulari, a utilitzar els pronoms relatius.

  hauria de dedicar-li mes temps a estudiar, i no nomes limitar-me a fer els exercicis.

 24. Pepa Fernández I3

  06 nov. 11
  18:45 #

  Bona tarda,

  En aquesta unitat he après a redactar una carta formal amb tota la seva estructura, ha escriure un article de opinió.
  També me estic donant conte que cada vegada amb costa menys escriure en català. Amb costa bastant no tindre faltes de ortografia.
  Valoro aquesta unitat molt positiva.

  Salutacions

  Pepa I3

 25. Miriam Ruiz

  06 nov. 11
  18:45 #

  En aquestes unitats he après:
  A organitzar els texts per escriure: preparar un esquema i fer una presentació oral. En general, també estic expressant millor les meves idees i estructurant de manera adequada el text. Encara he de formalitzar una mica més les diferències en les argumentacions.
  En la morfosintaxi, estic profunditzant la conjugació dels verbs irregulars i continuar aplicant els pronoms i treure del camí les dubtes en la utilització dels pronoms febles.
  En l’ortografia, em trobo més segura i em queda solament afirmar-les.
  Per últim estic revisant les diferents formes del text, aprofundint les cartes formals i la preparació del currículum.
  MIRIAM I3

 26. Lupe

  06 nov. 11
  18:45 #

  Lupe, I1

  Bona tarda,

  En aquesta unitat el que he après i que mes m’agradat ha estat el exercici de corregir els erros dels companys.
  I el que haig de millorar, són moltes coses. No sabria quina dir.
  Crec que és veritat el de quan mes aprens mes dubtes tens.

  Salutacions.

 27. Mercè Martorell I3

  06 nov. 11
  18:45 #

  Hola, bon dia,

  Hauria de practicar molt més la lectura en veu alta, per tenir millor entonació i fluidessa. Els pronoms febles em porten de cap. I crec que estic millorant en la redacció i escriure sense tants dubtes.
  Una salutació,

  Mercè Martorell I3

 28. M. ANGELES SANZ S1

  06 nov. 11
  18:45 #

  M. Ángeles Sanz S1
  En aquesta segona unitat he aprofundit en l’estudi dels textos proposats: carta formal i descripcions; de morfosintaxi he continuat treballant el ús i formació dels adjectius i la conjugació dels verbs.
  La primera unitat era un repàs de temes que ja havia estudiat en els cursos anteriors però, aquesta ha estat més difícil. Havia molta matèria i he tingut poc temps. Encara he de millorar la conjugació dels verbs, les perífrasis verbals i reconèixer diftongs, triftongs i hiats.
  Salutacions i fins aviat

 29. Esther S3

  07 nov. 11
  18:45 #

  Bona nit,

  Ha anat força bé però encara hi ha exercicis que hem costa recordar si era una opció o l’altre. D’altre banda he trobat molt positiu el fet de grabar-me i escoltar-me per enviar posteriorment l’exercici.

  Salut!

  Esther S3

 30. Margarita Martín - S3

  07 nov. 11
  18:45 #

  Hola,
  En aquesta unitat he après a diferenciar les conjuncions si no i sinó i també entre per què i perquè i a més he reforçat idees de cóm escriure una carta formal. Per una altra banda, m’he adonat que em costa llegir en veu alta, al menys, un text com el d’aquesta unitat.
  Salutacions,

 31. Amparo Atencia S2

  08 nov. 11
  18:45 #

  En aquesta unitat no he pogut repassar tots els apartats que inclou l’esquema i em sap greu perquè sembla com quan anava al col•legi i no portava tots els deures fets . Com comenten els meus companys em de tenir paciència i temps, i moltes vegades em passa com a la Meritxell, que dubto de tot i crec que no sé res.

  Salutacions,

 32. Mariela I3

  14 nov. 11
  18:45 #

  Hola en aquesta unitat he millorat com respecte a l’unitat 1 de totes formes hiha alguns exercicis que he de reforçar més que altres i apart estic més animada que al principi de l’unitat.


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes