1. María del Carmen

  23 nov. 11
  18:45 #

  María del Carmen, I 3

  d. Implicació personal en el projecte

  Crec que, hauríem de fer un exercici constant d’escriptura, lectura i conversa . Practicar els dictats en línia per millorar l’escriptura, consultar els diferents diccionaris disponibles al bloc per resoldre dubtes lingüístics, llegir en veu alta per escoltar-nos i corregir les errades de fonètica i, tractar de fer una petita xarrada quan fem els compres.

 2. Amparo Atencia S2

  25 nov. 11
  18:45 #

  Avantatges

  El primer punt de poder conciliar família i deures és per mi el punt principal, perquè en el meu cas concret, els caps de setmana ens posem la meva filla i jo a estudiar i ha fer deures i comentem els possibles dubtes que surten.

  Com evitem els inconvenients

  Jo diria que amb voluntat, constància i moltes ganes, s’aconsegueix el que vols

  Amparo S2

 3. Beatriz Garcia Mackay

  27 nov. 11
  18:45 #

  Beatriz I3
  Perfil d’alumne: constancia, disciplina, voluntat, ment oberta

  MODALITAT A DISTÀNCIA

  Avantatges: Inconveniments:
  Conciliar la familia i el treball perfil adequat de l’alumne
  Flexibilitat por noves tecnologies
  Noves coneixements temps d’adaptació
  Disposes de tutoria

 4. Beatriz Garcia Mackay

  27 nov. 11
  18:45 #

  Beatriz I3
  Perfil d’alumne: constancia, disciplina, voluntat, ment oberta

  MODALITAT A DISTÀNCIA

  Avantatges:
  Conciliar la familia i el treball
  Flexibilitat
  Noves coneixements
  Disposes de tutoria

  Inconveniments
  perfil adequat de l’alumne
  por noves tecnologies
  temps d’adaptació

 5. Mayte Fusté S2

  28 nov. 11
  18:45 #

  Mayte Fusté S2

  Avantatges:
  Per mi concilar família i feina és molt important, per tant ho faig el cap de setmana, ja que
  és quan trobo més estona per fer els exercicis i buscar l´informació.
  El temps:
  De no anar a classes presencials m´ajuda, ja que no podría comprometre´m a asistir, degut a que tinc dos nens i per les tardes estic amb ells.

 6. Montse M.O.(S2)

  29 nov. 11
  18:45 #

  Bon dia nois/noies!

  CONCLUSIÓ
  La modalitat a distància és un nou repte.Implica un nou paper per l’alumne que ha d’adaptar-se a les noves tecnologies i requereix més constància i disciplina.I també implica un nou paper pel tutor que ha d’engrescar continuament a l’alumne per mantenir la motivació.
  Amb el seus avantatges i inconvenients s’ha de tenir en compte com una opció de futur que cada vegada s’implementarà més.

 7. Lidia Claverí Capafons

  30 nov. 11
  18:45 #

  Lidia Claverí S1
  b. Temors:
  i. Coneixement de les noves tecnologies
  Un gran esforç que cal destacar per a mi. Perdu més temps en apendre com fer-ho a distancia que en les regles gramaticals que haig d’asumir. I tot que les tecnologies funcionin correctament en el seu moment.

 8. Mª JOSE

  01 des. 11
  18:45 #

  Mª Jose De Miguel – I-1

  Avantatges 2.c.ii:

  En la modalitat a distancia una de les avantatges, es que rendibilitzes el teu aprenentatge. Podràs gestionar tu mateix el teu horari i el ritme de dedicació en les diferents unitats. Es difícil calcular la quantitat de hores que es necessiten en general però això dependrà de com rendibilitzes el teu esforç. Sempre aconseguiràs estalviar temps.

 9. Meritxell Ballús S2

  01 des. 11
  18:45 #

  Avantatges:
  – Flexibilitat horària.
  – Compaginar l’estudi amb les obligacions laborals, vida personal i familiar.
  – Nous reptes de creixement creatius i molt interessants.

  Inconvenients:
  – Dubtes varis de comprensió que es resoldrien abans amb una tutoria presencial.

  Meritxell S2

 10. Montse Arroyes S3

  01 des. 11
  18:45 #

  CONCLUSIÓ

  Per tant crec que el model a distància és un excel.lent mètode d’aprenentatge ja que:

  -Facilita la conciliació de la vida laboral i familiar amb els estudis.
  -Permet una àmplia flexibilitat d’horaris.
  -Ens posa a l’abast l’ús de les noves Tecnologies de la Informació.
  -I ens motiva a realitzar una recerca activa dels continguts, i per tant, una implicació quasi al cent per cent.

  Per tots aquests motius, i a més, per la meva experiència personal, recomano a tothom aquest nou i enriquidor camí de l’aprenentatge.

  Que tingueu una bona travessa !!!

  Montse Arroyes Albujar S3

 11. M. ÁNGELES SANZ I3

  02 des. 11
  18:45 #

  Bon dia.
  Un dels inconvenients dels cursos a distància és que els alumnes i els docents han de tenir habilitats i coneixements previs de l’ús de les noves tecnologies. La falta de coneixement d’aquest mètode d’aprenentatge pot produir desconfiança en els resultats.
  La desconfiança inicial en els cursos a distància es supera fàcilment, les avantatges molt aviat es perceben. Les noves tecnologies són una bona eina que facilita l’accés a la informació i a la comunicació i aquestes són les claus de l’aprenentatge: la motivació per part dels tutors als aprenents a fer, investigar, provar i fer-se preguntes i el treball en equip, l’aprenentatge col•lectiu.
  M. Ángeles Sanz S1

 12. Mercè Martorell I3

  02 des. 11
  18:45 #

  Bona tarda,

  3.- Inconvenient ?
  a. VI.- Solitud.

  El fet d’haver de fer la formació de manera individual, (entenent que és l’alumne sol, sense el professor ni altres companys que facilitin i reforcin el procés) facilita els mecanisme d’autoaprenentatge que són necessaris per poder assolir els objectius de la formació.
  És una formació que necessita autodisciplina. Al no haver d’assistir a cap centre ni tenir un horari pot ser una dificultat per aquelles persones que no ténen suficient capacitat per organitzar-se i seguir un horari de formació. Per tant, no és un mètode adequat quan no hi ha garanties de compliment per qüestions d’autodisciplina.

  Salutacions,

  Mercè Martorell I3

 13. Cristina Elena Traistaru

  03 des. 11
  18:45 #

  Bona tarda,

  Avantatges

  Per mi és molt important treballar i passar el temps amb la meva família, però també estudiar i la modalitat a distància és el que necessitava fa molt de temps.
  És perfecte. Gràcies
  Salutacions,
  Cristina Elena Traistaru I1

 14. Dolores Ferres Morales

  03 des. 11
  18:45 #

  La modalitat a distància de qualsevol matèria satisfà a totes aquelles persones que tenen interès per aprendre i no disposen de temps per anar a classe de forma continuada. Els estudis a distància amb tutories. permeten aprendre, gairebé, de manera personalitzada, els alumnes poden administra-se els horaris i el temps de dedicació. A més a més, es compte amb una persona (tutor o professor) per resoldre els dubtes que poden surgir en un moment determinat.
  Lola Ferres S.-2

 15. Miriam Ruiz

  03 des. 11
  18:45 #

  CONCLUSIÓ
  Com a conclusió, podem dir que l’aprenentatge a distància va més enllà d’una transmissió de coneixements virtuals, sinó que és un nou model pedagògic. Perquè endemés l’assoliment dels continguts, transmet una manera d’enfrontar-se a l’experiència de cadascun en l’àmbit laboral o social de la persona. D’altra banda, la innovació del mètode és que el punt de partida es troba en l’alumne, en el seu material propi i en la recerca activa i personal en el procés de l’aprenentatge.
  MIRIAM I3

 16. M.Carmen S3

  03 des. 11
  18:45 #

  Avantatges?
  No tenir que desplaçar-nos a classes presencials amb un horari establert, ens fa estalviar temps. Podem organitzar-nos millor, amb l’horari que més ens convé, segons el dia de la setmana o l’estona que tenim lliure per posar-nos amb les tasques del curs.

  M.Carmen S3

 17. Milena Novas

  03 des. 11
  18:45 #

  Milena Novas – I2

  CONCLUSIÓ

  Aconseguint superar la primera fase, alliberar-se de la por a l’aprenentatge a distancia, descobrim que en realitat tot són ventat-ges, ja que podem amollar el curs a la realitat de cada individuo.
  Però es que a part de la gran flexibilitat que ofereix, permet la adaptació a qualsevol horari (ara mateix són les 23:00h), ens permet aprendre no sols el contingut de un determinat ensenyament, sinó a practicar l’autoaprenentatge i fer ús de les noves tecnologies.

 18. Lupe I1

  04 des. 11
  18:45 #

  Superació personal.

  Aquest curs ajuda a saber que amb una mica d’esforç i confiança en un mateix, s’arriben a aconseguir les coses. I encara que un desavantatge del curs és la solitud; l’avantatge seria que la recompensa pot ser major encara, en saber que l’alumne ho ha aconseguit per ell mateix.

  Lupe. I1

 19. ROSA S1

  04 des. 11
  18:45 #

  Avantatges:
  Hola, doncs si aquest tipus d’aprenentatge per a mi avui en dia és el que millor em va perquè puc seguir amb la meva vida i quan tinc una estoneta em poso. És cert que s’ha de tenir: disciplina i ser constant.

 20. Pepa Fernández I3

  04 des. 11
  18:45 #

  g. Perfil d’alumne

  El perfil d’alumne es defineix com una persona amb responsabilitat en si mateix per participar en les activitats, assumeix el deure que ha triat de modalitat de estudi. Compromès en assumir les seves obligacions i perseverant en el seu aprenentatge per aconseguir els seus objectius.

  Pepa Fernández I3

 21. lourdes I1

  04 des. 11
  18:45 #

  La modalitat a distancia te els seus avantatges i els seus inconvenients.Pots adaptar-te un horari quan tu vols, sense tindre horaris prefixats.Ens estalvia molt de temps, i a la vegada tenim que se constants i disciplinats.Quan tens un dubte ens agafa la solitud, la qual es supera amb voluntat, per pogué aconseguir el nostres objectius.
  Lourdes I2

 22. Ana S1

  04 des. 11
  18:45 #

  2.e. Disposes de tutor

  Millor no m’ha pogut tocar.
  Tenim sempre el Jaume per qualsevol consulta, sempre que jo l’he necessitat, que no és gaire he trucat i ha contestat tots els meus dubtes. Et dona molta seguretat sàpiga que pots contar amb el tutor, els textos gravats son molt importants.
  – com va dir ell mateix en un comentari …..,- qui m’ha demanat ?és com el geni al fregar el llum, això és per què està pendent de tot el que posem al bloc.
  Amb les graelles també li donem feinada, però sempre ens corregeix i ens dona les explicacions d’això o d’allò.

  4. Com evitem aquests inconvenients?

  Imagino, que tots ho fem de la mateixa forma, però la meva és repassant una mica tot els lèxic.
  Sobre tot, el meu diccionari pren fum, quasi cada vegada que faig un text o escric alguna cosa al bloc, a vegades dubto de coses que ja sé des de fa temps i que son ridícules, però per això tenim el nostre amic el diccionari/ enciclopèdia en tots els formats.
  Ana.S1

 23. Esther S3

  04 des. 11
  18:45 #

  Bona tarda!

  3. Inconvenients?

  Cal tenir un perfil d’alumne

  La modalitat a distancia planteja avantatges però també inconvenients. Primer de tot com alumnes hem de tenir ganes de superar-nos i l’objectiu de treure’ns el curs. Cal tenir disciplina, és a dir mirar el correu electrònic, el bloc de manera constant i fer les tasques per al dia indicat. Perseverança ja que potser el primer cop no ens surt, ni el segon tampoc però a base repetir i repetir poc a poc anem aprenent, hem de saber que no som màquines i molts cops per aprendre alguna cosa ens cal la repetició. És important el fet d’ampliar els coneixements que ens ensenya el tutor tant amb un llibre de text com altres opcions (via Internet, altres persones…). Per últim cal voluntat ja que el fet d’aprendre sol molts cops ens desmotiva o ens fa creure que no podrem aconseguir la nostra fita, però no és així ja que som capaços.

  Salut!

  Esther S3

 24. Mónica Fidalgo de Dios

  04 des. 11
  18:45 #

  Advantatges.
  Flexibilitat:
  Permet que tot el món pugui realitzar la formació i adaptar les tasques i hores de estudi a la seva manera.

  Mónica Fidalgo I2

 25. Josep A. Aliaga

  04 des. 11
  18:45 #

  No puc obrir aquest enllaç ” Esquema article alumnat “

 26. SILVIA (S2)

  04 des. 11
  18:45 #

  El tutor és la persona encarregada de guiar-nos en l’aprenentatge. El qual es basa, a què l’alumne investigui, explori, pensi, decideixi i cometi errors. A més a més, de donar suport en un moment determinat, també ens motiva constantment.

 27. Verónica

  04 des. 11
  18:45 #

  Verónica S2

  Verónica S2
  Què és?
  a. La modalitat:

  La modalitat d’educació a distancia es caracteritza per l’us de les noves tecnologies d’Internet. Amb aquesta eina L’alumne te accés; al contingut del programa en el què s’ ha matriculat i als mitjans de comunicació establerts en el curs. L’alumne es qui decideix el seu propi ritme de treball i el professor es converteix en un guia en el procés d’aprenentatge.

 28. Matilde Ojer Cardiel I3

  04 des. 11
  18:45 #

  Matilde Ojer I3

  La modalitat d’ensenyament a distància és un mètode molt avantatjós per a persones que volen aprendre i no poden fer classes presencials. Els hi possibilita poder combinar l’aprenentatge amb el seu temps lliure flexibilitzant els horaris a mida i sense desplaçaments. Té l’avantatja del que el seu treball i coneixement és seguit per un tutor personal al que també tens per resoldre dubtes.
  L’alumne ha de ser constant amb el projecte amb l’intenció de superació i d’aconseguir resultats. Tot i això que s’ha de passar un procés d’adaptació avant de les noves tecnologies de les que encara no estem massa acostumats tant per part del tutor com de l’alumnat.

 29. Natalia I2

  04 des. 11
  18:45 #

  Advantatges,

  La modalitat a distancia ens permet flexibilitzar el aprenantatge, conciliar vida familiar i els estudis, aprofitar el temps i marcar el teu ritme.

  Natalia I2

 30. Yvonne

  04 des. 11
  18:45 #

  Yvonne (S1)

  Inconvenients:

  Suposo que has de ser d’un caràcter determinat per adaptar-te a un curs a distància sense problemes.
  El perfil d’alumne és d’una persona disciplinada, perseverant, constant i amb voluntat a qui no li sembli un inconvenient treballar en solitud i tenir que ampliar el que no es treballa al curs.

 31. Josep A. Aliaga

  06 des. 11
  18:45 #

  Josep A. Aliaga S1

  3. Inconvenients ?

  Per estudiar a distància l’alumne ha de tenir en compte que cal sacrifici.
  L’avantatge de tenir la llibertat de triar el moment per posar-s’hi es veu diluïda quan no hi ha constància i disciplina. Cal ordenar-se el temps un mateix i no prendre’s-ho com un passatemps.
  A més, cal tenir la voluntat de buscar nous continguts (premsa, ràdio, TV, Internet, lectura…) per ampliar els coneixements.
  Per mí l’inconvenient principal és la manca de diàleg amb altres companys i/o el professor.


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes