• Quins són els motius per llegir?

  Motivos para leer: compromiso con la lectura és el títol del congrés que va organitzar el Ministeri d’Educació el passat novembre. Les propostes presentades s’han centrat cap a alumnat de primària, secundària o de batxillerat.  Com que vau proposar de fer algun projecte de lectura, doncs l’objectiu d’aquest trimestre serà preparar una campanya de foment de la lectura. De moment, us agrairíem que escrivissiu un comentari explicant un motiu per llegir. Recordeu que llegir no significar  centrar-se només en obres literàries, sinó que és una activitat quotidiana. Si no, penseu avui en quantes vegades ho heu fet…

   

   

  Obtindreu 1 punt si proposeu un motiu. No s’hi val repetir!

 1. Rosa S2

  16 gen. 12
  18:45 #

  Una de les raons per llegir, per a mi: desconnectar una mica de la realitat i viure vides que no són la nostra…

 2. Amparo Atencia S3

  17 gen. 12
  18:45 #

  Bon dia,

  Sóc una apassionada de la lectura, m’agrada molt l’escriptora Julia Navarro, ara estic llegint “La Biblia de Barro” i per mi és molt interesant. Aprofito qualsevol moment que tinc per llegir encara que sigui dos o tres pàgines. Al llegir tens que utilitzar la capacitat d’imaginar, pensar que ets tu el protagonista i veure’t amb la situació que està descrivint l’autor.
  A l’actualitat crec que amb les noves tecnologies , utilitzem més els ordinadors i els mòbils per comunicar-nos, per tant llegint més que parlem.

  Amparo S3

 3. Yvonne

  17 gen. 12
  18:45 #

  Hi ha molts motius per llegir i a cada persona li pot aportar coses i beneficis diferents, com per exemple: relaxació, divertiment, aprenentatge, informació, entreteniment.

  Records
  Yvonne (S2)

 4. Montse M.O.(S3)

  18 gen. 12
  18:45 #

  Bona nit companys!
  Llegir és un món d’aventures, et transporta a èpoques pasades o futures com els llibres d’ Isaac Asimov.Hi ha novel.les, poesia, tractats… es pot llegir per oci, per estudiar o per compartir.És fàcil, es pot practicar a tota hora, en qualsevol lloc i recomanable per qualsevol edat.
  Llegir és enriquidor.

 5. Meritxell Ballús s3

  18 gen. 12
  18:45 #

  Per passar-ho bé, per créixer, per somiar, per plorar, per riure, per coneixe´ns, per conèixer a altres, per descobrir nous mons, per aprendre a pensar….

 6. Nieves Mª Jerez

  18 gen. 12
  18:45 #

  Hola,
  La tranquil·litat de llegir aventures noves i conèixer mons diferents.

  Salutacions

  Nieves I1

 7. Raquel Navarro

  19 gen. 12
  18:45 #

  Bona tarda,

  Un dels principals motius de lectura crec que és simplement exercitar el nostre cervell, donar-nos el privilegi de viatjar , somiar i fer un munt de coses sense ni tan sols fer un pas endavant.

  Raquel (I3)

 8. Laura Puerta

  20 gen. 12
  18:45 #

  Llegir és trobar-se amb si mateix, amb el món i amb els altres.Permet viure doblement deixant a part les preocupacions del món real.A més a més és una font de cultura i coneixements.
  Laura Puerta S1

 9. José Luis González Torras

  20 gen. 12
  18:45 #

  José Luis González Torras. S2

  La lectura per mi és aprendre més de la vida, del món i dels altres. És experimentar els somnis propis i aliens.

 10. Marián

  20 gen. 12
  18:45 #

  Hola,
  Segons el meu punt de vista la lectura és un passatemps molt econòmic que permet evadir-se del món real i dels problemes. Anant a la biblioteca més propera al teu llar pots accedir a un món sencer de informació de manera gratuïta. A més a més, amb la lectura aprenem coses noves i coneixem altres països, altres cultures, diferents maneres de veure la vida.

  Salutacions,
  Marián Rojas (S3)

 11. Josep A. Aliaga

  21 gen. 12
  18:45 #

  Josep A. Aliaga S2

  Llegir és una font de coneixement i pluralitat. Quan llegim, aprenem dels altres, veiem altres opinions, ens ensenyen veure altres punts de vista. Tanmateix la lectura ens fa més rics intelectualment. Podem llegir els diaris i saber el que passa al món o llegir llibres i aprendre dels autors. També podem llegir per evadir-nos una estona de la realitat, especialment quan es tracta de llibres de ciència ficció o d’aventures. En canvi, si volem ampliar els nostres coneixements, hem d’anar a llibres d’autors especialitzats en el que ens interessa.

 12. María del Carmen

  22 gen. 12
  18:45 #

  Maria del carmen Rodriguez Do Pico, S 1

  Llegir per a mi és com respirar, natural. No sé perquè aquesta aficció em sap tan grata.
  he començat a intentar-lo des dels 4 anys d’edat i penso que mai deixaré de fer-ho.
  Acostumo a llegir el periodic, resvistas (poques) breument, llibres que em semblen interessants, i que em obren una finestra per Descobrir algún coneixement.
  Com per a mi la paraula escrita exerceix un poder de fascinació, a qui no em puc
  resistir, si alguna cosa m’agradaria fer algún dia, és escriure.
  Per això convido a tots a llegir com un passaport al descobriment i a la sorpresa.

 13. Mayte Fusté S2

  22 gen. 12
  18:45 #

  Mayte fusté S3

  M´agrada llegir, per desconnetar, per apendre, per somiar, crec que és molt important i molt bon exercici per tots, adjuda a moltes coses.
  Jo sempre llegeixo al tren, és la meva estona sobretot pel matí em relaxa molt.

 14. Miriam Ruiz

  22 gen. 12
  18:45 #

  Els motius per llegir, a vegades son molt diferents: llegim per informar-nos, per obligació a la feina…Però per mi, el principal motiu és el desig d’aprofundir el saber de diferents qüestions que m’interessen i també m’aporta una manera de sentir la llibertat del pensament i la inspiració per reflexionar sobre la vida.
  MIRIAM S1

 15. Lidia Claverí

  23 gen. 12
  18:45 #

  Lidia Claverí S2
  Com exposeu en l’ introducció, no solament la lectura consisteix en llegir un llibre, un diari, també moltes altres coses en la nostre vida quotidiana que ens fan llegir. Un exemple clar son els missatges de text dels mòbils, Internet, etc. Molts d’ells escrits amb un llenguatge popular més aviat, per gent jove, que simplifiquen paraules i que inclòs cabien l’estructura de la paraula i la frase en general. Jo en aquest cas sempre intento corregir els missatges rebuts e intento sempre escriure en català per practicar i poder tindre més fluideixa.

 16. María Berdasco

  23 gen. 12
  18:45 #

  Llegir pot ser una activitat d’oci. Per exemple, quan llegim un llibre o un diari i ho fem perquè ens fa sentir bé: ens ajuda a relaxar-nos o a estar informats. Llegir és també una eina per a la feina, per exemple, per als estudiants. Però llegir és més, és una forma de comunicar-nos. Ho fem tots els dies sense adonar-nos: quan llegim els correus electrònics, quan llegim els anuncis a les portes de les botigues o quan llegim les notes que ens deixen en la nevera les nostres famílies.

  María Berdasco (I2)

 17. María

  23 gen. 12
  18:45 #

  Motius per llegir: per aprendre i conèixer infinitat de coses, per comunicar-se, per avançar i evolucionar, per socialitzar-se… és fonamental llegir e impossible no fer-ho.

 18. María

  23 gen. 12
  18:45 #

  Motius per llegir: per aprendre i conèixer infinitat de coses, per comunicar-se, per avançar i evolucionar, per socialitzar-se… és fonamental llegir i impossible no fer-ho.

  María Moreno (S1)

 19. Annabel

  24 gen. 12
  18:45 #

  Us explicaré el motiu de perquè a mi m´agrada tant llegir. Per mi és el meu complement de cada dia. Tinc temporades que em be de gust aventura, altres intriga o història… Si tinc una estona aprofito per llegir i sóc feliç aquest moments. Crec que hi han tans motius per llegir, que cadascú ha de trobar el seu, i això es fa llegint, llibres, diaris…
  Us animo a llegir i trobar el vostre motiu.

  Annabel Silva (S1)

 20. Alicia Garcia S2

  24 gen. 12
  18:45 #

  La lectura per a mí significa molt, es una manera d´escapar de la rutina diària en la qual estem vivint. M´agrada molt els llibres d´aventures, ciència ficció, sobretot els dels autors Ken Follent, katherine Neville, historíes que penses que no poden passar a la realitat, i posses tota la imaginació possible i vius uns momentos apartats de tot. Desde molt jove que sempre vaig amb un llibre ficat a la bossa o sota el braç, per llegir al tren, al cotxe de línea, etc., si la historía m´agrada molt, m´enganxo de seguida i intento llegir en qualsevol moment del día.

  Alicia Garcia S2

 21. Julio

  25 gen. 12
  18:45 #

  Jo personalment crec que llegir és una font interminable de cultura, la millor forma
  d´aprendre.
  Una bona manera d´evadir-se de tot i si davant teu tens un bon llibre o una bona lectura, experimentar noves sensacions. A mi personalment m´agraden molt les bibliografies de personatges que han fet de la seva vida, un exemple a seguir per la resta, encara que sigui, de una part de les seves vides.

  Julio Cervantes S3

 22. Imma Peris

  26 gen. 12
  18:45 #

  Hola bona nit,
  El fet de llegir, el que més m’agrada son els llibres de intriga, fets històrics o policiaques, quan començo a llegir un llibre es curiós per que em sento com si estigués vivint la historia i m-ho imagino i ho veig tot tan real, pot-ser que sigue el que trovo més interesant per que estic en aquells moments en un altre mòn, ademés serveix per ampliar el vocabulari i enriquir-se com a persones.
  Imma S2

 23. LOURDES I3

  27 gen. 12
  18:45 #

  Estem en un mon que tot es ple de lletres, signes o números. Del qual saber llegir i escriure es vital per la nostre vida. Les persones sentim l’impuls de llegir per moltes raons.
  Un llibre ens emociona, diverteix i ens distreu.
  Una factura que tenim de pagar, no ens diverteix
  Necessitem llegir per aprendre el significat de les coses.

  Lourdes I3

 24. ROSA S2

  27 gen. 12
  18:45 #

  Hola, torno a escriure per què no vaig posar non ni grup.

  Una de les raons per llegir, per a mi: desconnectar una mica de la realitat i viure vides que no són la nostra…

  Rosa S2

 25. Beatriz Garcia Mackay

  27 gen. 12
  18:45 #

  Beatriz, S1.

  Per a mi, la lectura és una forma de relaxació i de cultura, pots imaginar, informar-te i aprendre al mateix temps. Per la meva activitat laboral he après que no haig de llegir només sobre medicina sinó també altres temes que t’ajudin a desconnectar i imaginar. La lectura està en la nostra vida quotidiana i és un costum que no hem de perdre.
  Beatriz

 26. MARIA JOSE

  27 gen. 12
  18:45 #

  Mª JOSE – I-2

  M’agrada llegir per a les meves filles. Abans que vagin a dormir, m’agrada llegir a les nenes contes, l’expressió de les seves cares quan escolten els contes és meravellosa. M’agrada llegir per informar-me i també per evadir-me.

 27. Mercè Martorell

  28 gen. 12
  18:45 #

  Bona dia,
  LLegir és aprendre, és informació, és cultura, és comunicació, i tot això ens ajuda a viure, a conèixer coses noves, personatges, mons i históries emocionants.
  Llegim cada dia, a cada moment, ara mateix.
  Salutacions,
  Mercè Martorell S1

 28. M. ANGELES SANZ S2

  28 gen. 12
  18:45 #

  Bon dia a tots i totes,
  La lectura és el mitjà més eficaç per a enriquir el nostre llenguatge, incrementa el nostre coneixement i ens desenvolupa de manera positiva com persones.
  La lectura seleccionada en funció dels interessos culturals, d’informació, circumstàncies personals, etc… de cadascun de nosaltres, contribueix a fer-nos més savis, persones plenes, amb capacitat d’imaginació, raonament i opinió.
  Després de submergir-nos en un llibre sempre hi ha coses que les veiem de forma diferent.
  M. Ángeles Sanz S2

 29. Pepa Fernández S1

  28 gen. 12
  18:45 #

  El motiu que tenim per llegir és molt extens, ja que el fet de llegir el fem servir per moltes coses en la nostra vida quotidiana, per aprendre, informar-nos, entretenir-nos, divertir-nos, relaxar-nos, també ens socialitza amb els altres i una altra cosa important és que ens fa créixer com a persones.

  Pepa S1

 30. Matilde Ojer Cardiel I3

  28 gen. 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S1
  Hi ha un fragment de la pel.lícula japonesa “El ocaso del Samurai”, que ho explica molt bé: un pare parla amb la seva filla de l’importància de la lectura i li diu: “´s’aprèn dels llibres i amb això seràs capaç de pensar per tú mateixa i desprès voldràs saber més perquè et donen els ensenyaments de la vida i et faràn un ésser més humà i més ric per obrir-te camí”

 31. Cristina Elena Traistaru

  28 gen. 12
  18:45 #

  Crec que la lectura està en la base del coneixement.
  Per mi és la fundació i els pilars de l’aprenentatge (en tots els dominis).
  Crista Traistaru I2

 32. Milena Novas

  28 gen. 12
  18:45 #

  Milena Novas – I3

  Es veritat, ens passem la vida llegint. Llegint noticies, texts, productes, receptes, senyals de trànsit, els nom de carrers, anuncis, llegim imatges, llegim entre línies i jo particularment intento llegir fins i tot pensaments. Què seria del ser humà sinó ho poguéssim fer?
  Llegir es la nostra font de informació, i tal com ja us he dit, no parlo tan sols de la lectura de llibres. Mitjans tota la informació que ens arriba de les lectures diàries, durant tot una vida, ens formem i creixem com a persones, construint així la nostre particular lectura del món.

 33. Ana S2

  29 gen. 12
  18:45 #

  Bona nit,

  La lectura, ens pot aportar moltes coses, des de, saviesa i coneixements, fins relaxació o esbarjo.
  Ens dona cultura, ens desenvolupa la ment i la imaginació i ens fa créixer.

  Llegir ens pot donar reforçament personal, i fins i tot, empenta per continuar, com ara els llibres d’autoestima, que et poden ajudar, en moments difícils.

  També ens manté informats de tot el que ens envolta, i és un ajut, aplicat el dia a dia, aportant comunicació, proveïda de parlar d’allò que em llegit.

  Ana S2.

 34. Mariela S1

  29 gen. 12
  18:45 #

  Hola,
  La lectura és necessari per a no solament estar informats sino també per una qüestió cultural. També ajuda a no tenir faltes de ortografia, quan llegin les notícies també ens permetre saber que passa cada dia.

 35. Jose Antonio Rosales Estruch

  29 gen. 12
  18:45 #

  Bon dia,
  Penso que la lectura es una de les activitas més important da la vida, per que dona coneixement, inofrmació, cultura, ortografia i, a més a més, moltas cosas interesant. Per a mi en particular es un gran plaer.
  Us recomano un llibre: “Sinue el Egipcio” de MikAa Walkari.
  Jose Antonio-

 36. Jose Antonio Rosales Estruch

  29 gen. 12
  18:45 #

  Bon dia,
  He oblidat posar en el meu comentari (29 de gener), que estic al curs Intermedi 2.
  Ho sento molt.
  Jose Antonio I2

 37. Mónica Fidalgo de Dios

  29 gen. 12
  18:45 #

  Hola,

  El meu motiu per a llegir és perqué és el moment del dia que desconecto de tot i deixo volar la meva imaginació amb el meus llibres i còmics favorits i sempre acabo feliç i relaxada.

  Mónica Fidalgo I3.

 38. Verónica

  29 gen. 12
  18:45 #

  Verónica S3

  Llegir significa viatjar a altres mons, viure altres vides, aprendre a veure la vida desde altres perspectives tot això en el moment que vulguis i on vulguis.

 39. Jordi Tormo - S3

  29 gen. 12
  18:45 #

  Per no repetir idees diré que un motiu important per llegir és que la lectura et permet poder fer un curs de català a distància tan interessant com el que ens ocupa en aquests moments.
  Salutacions!

 40. Natalia Garcia I3

  30 gen. 12
  18:45 #

  Hola,

  Per a mí la lectura es una mena de d’enriquiment personal. Llegir es viure altres experiencies sense sortir de casa.

  Jo, no podría viure sense la lectura.

  Natalia

 41. Raul Sevillano - I2

  11 febr. 12
  18:45 #

  Bona tarda,
  Els motius per llegir son molts com els companys de dalt comenten. Un d’ells es la diversió i fer servir la nostra imaginació, això es quan llegim un llibre d’aventures per example. Altre pot ser passar-se el dia lleguint els correus electrònics, com em passa a mi de vegadas. També és necesari quan busquem informació a una biblioteca.

 42. Susana Sanroman

  23 febr. 12
  18:45 #

  Un bon llibre es com un bon amic: et tranquil·litza i dona anims. Està ahí quan vols plorar, quan vols riure, quan vols visitar qualsevol altre país o cultura, quan vols saber més de qualsevol cosa. La lectura te ofereix un mon infinit i meravellós de fantasia, ciència ficció, por i alegria. Es un dels pocs vicis que et fan millor persona.

  Susana I1


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes