• Què deuen tenir en comú?

  Dimecres 21, coincidint amb l’entrada de la primavera, es va celebrar el Dia Mundial de la Poesia. És un acte, instituït per la Unesco, que s’organitza des del 2001. Si en l’anterior trimestre ens vam centrar en el foment de la lectura, ara emprendrem una nova aventura endinsant-nos en la figura de dos poetes.

  Haurem de ser capaços i capaces al final de la unitat 3 d’explicar quina relació poden tenir entre els dos artistes.

  De moment, aquesta obra il·lustrarà la clau d’entrada a les diferents preguntes que haureu de resoldre.

  • Si hem d’esbrinar sobre la figura dels dos autors, potser ens hem de plantejar si ens agrada llegir poesia. Cliqueu aquí.
  • Aquest gènere literari va molt vinculat amb la música.  Com que us va agradar tant, tornarem a bastir un mural. Aquesta vegada, amb versions musicals de poemes. Cliqueu aquí.
  • Per saber què tenen en comú els dos literats, cal que els coneguem. Us haureu de decantar per un o per l’altre. Cliqueu aquí.
  • Per conèixe’ls, què podem preguntar sobre cadascun dels personatge? Cliqueu aquí.
  • Arran del tràgic fet, haureu de redactar un text. Cliqueu aquí.
  • Finalment, reemprendrem el dietari d’aprenentatge. Cliqueu aquí.

  Comprovareu que un dels criteris per obtenir el punt de la tasca és que el text sigui correcte. Acostumeu-vos a escriure el comentari abans en un processador de text . Així el podreu revisar ortogràficament o gramaticalment amb el corrector. Després el copieu i l’enganxeu en l’espai del comentari.

  Espero que tingueu tantes ganes, com jo,  de conèixer els dos literats i aconseguim a final de curs respondre la pregunta inicial.

 1. […] aplicar i reflexionar estratègies o recursos  a cada fase.  Ara, ja desplegàvem recerques de tresor o aprenentatge per projectes. Tiràvem endavant projectes  molt més creatius, que ens exigia una […]


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes