1. José Luis González Torras

  23 abr. 12
  18:45 #

  José Luis González Torras S3

  Penso que es una manera fantàstica de promocionar i donar a conèixer els llocs emblemàtics d’una ciutat. Mitjança’n, l’originalitat i possiblement les ganes del lector de conèixer el recorregut on es basa la trama d’un dels seus llibres preferits.
  I si pel contrari, no has llegit el llibre i coneixes algun dels llocs descrits, possiblement no resisteixis les ganes de llegir-lo.

 2. Mariela S1

  23 abr. 12
  18:45 #

  Em sembla una bona idea conèixer el lloc on s´ha fet la novela com tambè llegir la obra.
  M’agrada aquesta forma de promocionar el lloc que en aquest cas és Vic com tambè la novela”Laura”, invita a tots a conèixer vic si mai has anat i llegir o recomanar el llibre.
  Moltes gràcies per compartir aquesta informació amb nosoltres Jaume.
  Mariela S2

 3. Imma Peris

  23 abr. 12
  18:45 #

  Imma Peris S3

  Crec que és una iniciativa mol creativa i original de promocionar una població. Si el llibre és interessant, i ho coneixes quan l’estàs lligin t’endinses en llocs que tu ja hi has estat, i, d’alguna manera et pots sentir com si fossis la protagonista i, si no hi has estat mai potser desprès tingues ganes d’anar, hi recorre tots aquells carrers i racons que surten en el llibre i fer una mica de turisme.

 4. Gemma Ràfols S3

  24 abr. 12
  18:45 #

  Personalment, tot el que són novel·les històriques m’agraden pel què tenen de realitat. Sempre pots passejar i gaudir dels racons per on es desenvolupa la història. I si a més afegim la iniciativa de Vic, amb visita comentada per un guia expert en la matèria, què més es pot demanar ?. Estic totalment d’acord amb aquesta iniciativa que potencia tant la lectura com el sector turístic de la ciutat.

 5. Lidia Claverí

  24 abr. 12
  18:45 #

  Lidia Claverí S3
  Pel que fa al tema de aquesta iniciativa, em sembla una manera prou correcta per desenvolupar i convidar a la lectura. A més aquest tipus de lectura encercla llocs, alguns coneguts i altres desconeguts que inciten a descobrir-los, a fixar-te en detalls que no els avies apreciat en un passeig per la ciutat. Una mostra seria el llibre “ La catedral del mar”, descobreixes punts insòlits de Barcelona, que normalment no t’hi fitxats, i amb la lectura acabes adonant-te d’aquells racons amagats. El més important és la provocació a la lectura, sobretot, per la curiositat de conèixer més coses del lloc.

 6. María del Carmen

  25 abr. 12
  18:45 #

  Promocionar una novel·la antiga, mitjançant una ruta literària per un lloc viu, real, quotidià
  per a les persones que la coneixen i ho viuen cada dia i, d’altra banda sorprenent per
  unes altres, que volen descobrir-ho per mitjà d’aquesta iniciativa, em sembla una idea
  molt creativa. Si a més a més la història desperta curiositat, inquietud, sorpresa,
  sentiments d’intriga i incertesa a l’hora de saber quina part és certa i quina part pertany al imaginació de l’autor, el resultat no pot ser altre que una experiència enriquidora i per tant una invitació a llegir-la.

 7. María del Carmen

  25 abr. 12
  18:45 #

  María del Carmen Rodriguez Do Pico, S2

  Promocionar una novel·la antiga, mitjançant una ruta literària per un lloc viu, real, quotidià
  per a les persones que la coneixen i ho viuen cada dia i, d’altra banda sorprenent per
  unes altres, que volen descobrir-ho per mitjà d’aquesta iniciativa, em sembla una idea
  molt creativa. Si a més a més la història desperta curiositat, inquietud, sorpresa,
  sentiments d’intriga i incertesa a l’hora de saber quina part és certa i quina part pertany al imaginació de l’autor, el resultat no pot ser altre que una experiència enriquidora i per tant una invitació a llegir-la.

 8. Paqui Ayala I2

  27 abr. 12
  18:45 #

  PAQUI AYALA I2

  Jo penso que es una molt bona idea poder anar a conèixer el lloc a on s’ha escrit una novel•la.
  La veritat , es que quan estàs llegint una novel•la interessant i cultural, te la imagines per on van transcorrent tots els fets. I si desprès tens la possibilitat d’anar a visitar el lloc, es magnífic.
  Jo n’he anat, però el meu fill ha fet la ruta per on transcorren els fet del llibre La Catedral del Mar, i diu que està molt bé perquè reviviu el llibre mes intensament. Crec que es una bona manera d’ incitar a la gent a llegir aquest tipus de llibres.

 9. Yvonne

  28 abr. 12
  18:45 #

  Jo crec que aquesta iniciativa és molt interessant si ja has llegit el llibre i t`ha despertat la curiositat de conèixer els llocs que hi surten.
  Per exemple, els estrangers que venen a visitar Barcelona i han llegit “L’ombra del vent” poden fer una ruta literària per conèixer millor la ciutat mitjançant visites als llocs que són descrits a la novel•la .
  No estic convençuda si fer una ruta literària, realment et convida a llegir l’obra després.

  Yvonne (S3)

 10. isabel gonzález I2

  02 maig 12
  18:45 #

  Em sembla molt interessant aquesta iniciativa.És fantàstic poder gaudir d’una novel.la que estigui ubicada en la teva ciutat . No sé si aixó es una bona excusa per incentivar la lectura dels teus habitants o en tot casja és obligatori en l’institut. Sembla que quan llegeixes alguna obra on l’indret és familiar la lectura és més real, amb conseqüència l’encomanas a la gent del costat ja que sol agradar molt.
  Quan passejas pels indrets on s’han reproduits els fets encara la emoció potser més gran.

  Isabel I2

 11. María

  02 maig 12
  18:45 #

  Penso que és una iniciativa molt bona per promocionar un lloc perquè dóna la possibilitat de que el lector-visitant visqui d’una manera més intensa l’obra, però no tant per convidar a la lectura, a excepció que el lloc en el qual estigui inspirada l’obra ja tingui un sentit especial per a la persona que decideix llegir-la.

  Jo personalment tinc moltes ganes d’anar a Costa Rica des de que vaig llegir el llibre “Pura Vida”.

  Maria Moreno (S2)

 12. Annabel

  02 maig 12
  18:45 #

  És una idea fantàstica. Quan comences un llibre s’obre una porta que mai saps on et portarà. Comences a imaginar com són els espais, llocs, personatges … però tot canvia si això és una realitat i pots visitar aquests llocs. És bo per a la ciutat com en aquest cas Vic, per a la publicitat de cara el turisme i és bo per al lector que pot situar la història a llocs reals i viure el llibre. Penso que en la lectura decideix primer el llibre no et convida el lloc.

  Anabel Silva S2

 13. Raul Sevillano - I3

  03 maig 12
  18:45 #

  Em sembla una bona idea, perque si el llibre es bo segurament tindras moltes ganas de situar la historia en aquell lloc veritable en el qual està basat. Ja sigui perquè vulguis esbrinar si la teva imaginació s’assembla a la realitat o be perque simplement necessitis poser un escenari al llibre.. També es una molt bona manera de fer marketing de la ciutat de Vic.

 14. ROSA S3

  05 maig 12
  18:45 #

  ROSA S3

  És una idea molt bona, original i enginyosa d’oferir un llibre.
  A més la imaginació es barrejarà amb una mica de realitat ja que ha vist imatges i tot no serà inventat.
  A mi personalment m’ha encantat ja que vaig estar vivint un any a Vic.

 15. Ana S3

  05 maig 12
  18:45 #

  Em sembla molt bona solució per inicià a la lectura a la gent jove, ja que la majoria son una mica mandrosos, prefereixen les formes visuals i contades, que no pas llegides (sinó son obligades)
  De tota manera el que si veig una mica arriscat, és fer la ruta nomes contada per la protagonista i no assegurar-se del que hi ha de realitat o de ficció, sembla que des de el consistori ho donen per bo.
  La meva pregunta és, ho comuniquen a la gent que fa la visita, o simplement ho donen per ben fet?
  Se que a la visita de la catedral del mar, el guia va incloent retalls del llibre, que son reals nombrats al llibre, però la visita explica la realitat.

  Ana S3

 16. Josep A. Aliaga

  05 maig 12
  18:45 #

  Josep A. Aliaga S3

  Evidentment, la iniciativa em sembla molt interessant.
  Avui dia ja existeixen rutes guiades pels diferents llocs d’una ciutat com Barcelona, on es relaten els fets que certs escriptors inclouen a les seves noveles.
  La ruta recorre els llocs que l’escriptor menciona a la seva obra i això et permet està més a prop de la realitat que es narra al llibre.
  Quan has llegit un llibre que t’ha agradat, vols saber-ne més i aquesta és una molt bona manera d’aprofundir en el tema.
  Ara bé, dubto si aquesta iniciativa serveix per promocionar un lloc determinat. Crec que dependrà del lloc. Potser es tracta d’un lloc desconegut de la ciutat i només si és interessant valdrà la pena promocionar-lo.

 17. MARÍA BERDASCO

  07 maig 12
  18:45 #

  Crec que el concepte de “rutes literàries” és molt interessant i productiu. Pels que volen llegir el llibre, els ajuda a situar-se als escenaris que es descriuen a la novel•la i la fa més entretinguda i, de vegades, més fàcil d’ interpretar. Alhora també és una excel•lent manera de promoure el turisme a una ciutat, ja que hi ha molts lectors que decideixen visitar una ciutat perquè es van “enamorar” d’un llibre. I penso, per exemple, en les carrers de Barcelona en els llibres de Ruiz Zafón, en el Madrid de la Segona República de “Barralle de gats “ de Eduardo Mendoza o en la vella Vetusta (Oviedo) de Clarín. La gent es creu que tot el que hi succeeix als llibres és veritat i em fa molta gràcia quan algú em pregunta on és el cementeri dels llibres oblidats a Barcelona …

  MARÍA B. (I3)

 18. Jose Antonio

  07 maig 12
  18:45 #

  Crec que és una iniciativa molt original de promocionar una població i per convidar-nos a la lectura, d’altre banda la historia desperta curiositat entre la gent y al mateix temps inquietud pel coneixement.
  Qui llegeix viatja pel temps y els diferents llocs, i si la historia que es narra es vincula a un lloc específic ens resultarà captivadora i estic segur que promourà el turisme de la regió i per tant serà també una bona opció econòmica.
  Jose Antonio I3

 19. Susana Sanroman I2

  07 maig 12
  18:45 #

  No és la primera vegada que escolto parlar d’una iniciativa com aquesta i sempre m’ha semblat una bona idea… sempre que tinguis clar qui anirà a aquestes passejades: el que s’ha llegit el llibre.
  No demanis a un no-lector o una persona que no coneix el llibre anar a alguna cosa semblant. No ho farà. El la gent que s’ho llegit, que l’agradat i que ha descobert un lloc nou al llibre sí. Es tan fàcil com això.
  Una persona que no coneix el llibre en qüestió no sap o anirà ni que veurà. El que s’ha llegit el llibre sí i va amb molta il·lusió. Un exemple: jo vaig anar al recorregut que van fer de “La catedral del mar” i el meu marit, que no s’ho va llegir, va anar amb mi per mi, no per el llibre.

 20. Marina Belda Egea S1

  07 maig 12
  18:45 #

  Em sembla una iniciativa fantàstica. MitjanÇant la lectura podem transmetre moltes coses a un públic molt extens. Un escenari real, de una ciutat/poble, llocs concrets, donan al llibre un aspecte més personal, amb més estil. I per altra banda, el lloc on ocorren els fets adquireix més importancia. Es converteix a un lloc molt especial, a on la gent comenÇarà a tenir un interés especial. I la ciutat, com Vic en aquest cas, s´aprofitarà d´aquest fet desenvolupant activitats per a que siga més interesant la visita i el poble rebra beneficis econòmics i socials.

 21. Crista Elena Traistaru

  08 maig 12
  18:45 #

  Crec que és una manera ideal de promocionar un lloc, d’atreure l’atenció sobre els monumetos i els llocs culturals d’una ciutat.
  En el mateix temps, crec que és una manera segura de recomanar el llibre als lectors.
  Molt bona la iniciativa.
  També m’agrada la combinació entre realitat i ficció. Visita la ruta, et fa sentir part del llibre. Crec que a l’hora de llegir el llibre, ho vius amb més intensitat.
  Crista Traistaru I3

 22. Maria Fernanda Martinez S1

  08 maig 12
  18:45 #

  Crec que fer una ruta literària fa molta il·lusió a les persones que han llegit una obra determinada, com a Barcelona és fà ja fa un temps la de Carlos Ruiz Safòn. No crec en canvi, que d`aquesta manera s`estimuli a llegir un llibre, ja que si fos jo, no hi aniria a aquesta mena d’activitats si no hagués llegit abans de què es tracta. Ara, es una idea fantàstica si saps de va i mentras la fas sents que ets el protagonista de l`història i pots viure-la de primera mà.

 23. Mónica Fidalgo de Dios

  09 maig 12
  18:45 #

  Si que creo que és una bona manera de promocionar una ciutat i d’interessar-te per la lectura perquè quan llegixes un llibre t’imagines l’escenari d’una manera però si a més el llibre està basat en una ciutat en concret quan et passeges per aquesta ciutat pots imaginar-te de primera mà els sentiments dels personatges del llibre.

  Mónica Fidalgo I3

 24. M. ÁNGELES SANZ S3

  10 maig 12
  18:45 #

  Em sembla que aquesta iniciativa és una idea molt bona per a promocionar la ciutat de Vic. Quan llegeixes un llibre et submergeixes en els escenaris que et descriu l’autor. Jo recordo quan llegia el llibre “la catedral del mar” sentia la necessitat de fer el recorregut que es descriu en el llibre per la ciutat de Barcelona. Temps després una amiga, del club de lectura dels dissabtes, em va convidar a una excursió pels llocs on es desenvolupa l’acció de la novel•la. Encara recordo l’entrada a l’església de Santa Maria del Mar, va ser impressionant, tal i com l’havia imaginat, la lleugeresa de les columnes i la llum. L’excursió és molt recomanable, llàstima que no es fa el recorregut del protagonista carregat amb la seva primera pedra, el vaig trobar a faltar. Pel contrari, no tinc tant clar que visitar un lloc et convida a la lectura d’un llibre, salvo que tinguis un record personal molt especial.
  Salutacions,

  M. Ángeles Sanz S3

 25. Mercè Martorell

  13 maig 12
  18:45 #

  Jo tambè crec que és una idea molt bona e interessant. Apropa més a la lectura poder visitar després el lloc on s’ha desenvolupat la història.
  Molts escriptors de diverses èpoques i estils literaris han trobat la inspiració en ciutats o poblets, i han escrit obres guanyadores de importants premis.
  Val la pena doncs, poder fer un recorregut per algún d’aquests escenaris literaris.
  Una salutació,
  Mercè Martorell S2

 26. Matilde Ojer S2

  13 maig 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S2

  Ja solament el fet de fer una ruta per Vic i ensenyar els llocs emblemàtics on es desembolica la trama al·ludint a les vivències de Laura, convida per si mateix a fer la lectura del llibre “Laura a la ciutat dels sants” i visitar la ciutat. La presentació d’aquest llibre a mi m’ha implicat buscar informació sobre el seu contingut, i realment ha atret la meva atenció i és possible que el busqui. Per tant ha estat una gran iniciativa per part de Vic de promocionar la lectura d’aquesta novel·la com del seu turisme.

 27. natalia garcia lopez

  13 maig 12
  18:45 #

  A mi em sembla una forma molt especial de posar en contacte al lector amb el llibre, que invita a visitar la ciutat i per suposat a llegir.
  Cadascu tenim un record de un lloc o un altre, i sempre que tornem a aquet lloc, pensem en el que ens ha passat ahí, aixó mateix passará amb els escenaris de la obra.
  Jo crec que un llibre ens fa volar amb tots el sentits i aquesta forma més.

  Salutations

  Natalia

 28. Pepa Fernández S2

  13 maig 12
  18:45 #

  Crec que aquesta iniciativa es una molt bona manera de donar a conèixer i promocionar una ciutat, població o un lloc en concret on fa referència el llibre, també fa que els lectors pugin fer la vivència del llibre que han llegit mes intensa.

  Pepa S2

 29. Susana Suárez I3

  13 maig 12
  18:45 #

  Jo penso que és bona manera de promocionar un lloc perquè aquesta iniciativa fa que un lloc sigui visitat pels lectors, i de vegades, pels no lectors. La vinculació amb l’obra ho fa interessant.

  D’altra banda, també és una bona proposta per convidar a llegir una determinada obra perquè et dóna l’oportunitat de conèixer els llocs de l’obra abans de llegir-la. Normalment conèixer els llocs, on ocorren els succesos d’un llibre, t’involucra més amb aquella possible lectura.

  Susana Suárez (I3)

 30. Mª JOSE

  13 maig 12
  18:45 #

  Crec que aquesta iniciativa, a part de ser una bona forma de promocionar un lloc i convidar a la lectura, és tambe, una manera senzilla d’aprendre història. La lectura és atractiva i ens enganxa de principi a fi i després ens agradaria veure el lloc on transcorren els fets.
  Aquesta proposta fa d’una banda, que el lector vulgui visitar el lloc i d’altra banda, el no lector que visita el lloc i escolta la història, vulgui llegir el llibre.
  Molt bona l’idea.

  Mª Jose – I3

 31. Beatriz Garcia Mackay

  14 maig 12
  18:45 #

  Crec que és molt bona la iniciativa de l’ajuntament de Vic de difondre aquesta novel · la. Poques són les ciutats que té una novel · la emblemàtica que realci els principals llocs de la ciutat i que narri esdeveniments d’època. També penso que és bo que es consideri dins el batxillerat i que tinguin la iniciativa de difondre’l entre tota la població organitzant grups en què els pot proporcionar, doncs és veritat que es valora més una novel · la com més es coneix d’ella i crec que això és una gran oportunitat per a tots.

  Gràcies
  Beatriz s2

 32. jsans

  14 maig 12
  18:45 #

  Celebro que us entusiasmi aquesta iniciativa ja que n’haureu de preparar una. Teniu raó que aquestes iniciatives són una excusa per promocionar el lloc que no pas fomenti la lectura. Ja heu reconegut que si hi heu participat, cal haver llegit l’obra. Hauríem pogut organitzar un debat sobre les adaptacions cinematogràfiques d’obres literàries.


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes