1. josé Luis González Torras

  15 maig 12
  18:45 #

  José Luis González Torras S3.

  Mancances del nostre barri

  Aquest escrit vol posar de manifest la manca de seguretat que pateix el nostre barri

  Encara recordo amb nostàlgia els vells temps en que el nostre barri era una mica com un apèndix de casa nostra, tots ens coneixíem i tots cuidaven del nostre entorn i del que consideraven com una part més de nosaltres, del nostre propi cos.

  Això ha canviat totalment, però no per millorar! Com ens hagués agradat a tots els que hem passat la major part de les nostres vides a aquest lloc, sinó tot el contrari. Ara pràcticament és impossible sortir al carrer sense sentir por. La inseguretat s`ha traslladat al nostre barri i el que és pitjor, a les nostres vides.

  El nostre barri ha passat tristament a engreixar l’estadística de delictes, cada dia trobes un veí o veïna que t’explica que ha patit una estrebada o que ha sofert un robatori a l’interior de la seva vivenda. I jo em pregunto: “Fins quan durarà això” ?

  Som conscients que la seguretat ciutadana es un problema de percepció. Tanmateix volem ser optimistes i pensar que amb l’ajut de tots i de les institucions, coneixedores de la problemàtica, tornem al bon camí.

  Com a associació de veïns demanem a les institucions municipals mes col•laboració, més esforços i que es prenguin les mesures oportunes per combatre la percepció de inseguretat ciutadana que pateix el nostre barri .

  José Luis González Torras
  President de l’associació de veïns del barri dels Canyars.

 2. Imma Peris

  18 maig 12
  18:45 #

  Imma Peris S3

  Mancances del barri

  Vull exposar la inseguretat que pateix el nostre barri. Els veïns abans podíem gaudir de sortir a passejar i passar més estona al carrer sense
  haver de patir ni pensar que ens podia passar res desagradable, ara sobre tot quan comença a fer-se fosc no gosem a sortir.
  Sempre havia estat un barri tranquil, però des de fa dos anys, tot a canviat, han començat a venir unes bandes de nois que fan que, el veïnat, tan les persones grans, com joves i nens es sentin insegurs, perquè han patit algun ensurt. Més d’una vegada als joves i als petis al sortir de l’escola els han atracat i pres tot el que portaven de valor, fins i tot la jaqueta. A les persones grans els han agredit i els han robat el moneder i alguna joia que duien.
  Aquesta situació ja s’està fen insostenible i desprès de la reunió que varem fer a l’associació de veïns del barri, hem decidit de prendre un altre tipus de solucions més efectives.
  La policia ja passa de tant en tant, però veien que això no és suficient, hem de demanar a les autoritats pertinents, unes mesures més eficients i dràstiques, per poder gaudir del barri tots els veïns com ho fèiem dos anys enrere.

 3. Mª JOSE

  19 maig 12
  18:45 #

  Barcelona, 30 de novembre de 2011

  Benvolguda senyora regidora de de Ciutat Vella ,

  M’adreço a vostè com a secretària de la junta de l’associació de veïns de Ciutat Vella. Volia manifestar-li, la nostra absoluta indignació i profunda tristesa davant els fets violents ocorreguts la setmana passada, al nostre barri.

  La sensació comuna a tot el veïnat és la de que estem vivint un procés de progressiva degradació del barri.El tràfic de drogues és evident, els robatoris quotidians. Hem presenciat moltes baralles al carrer, a ganivetades i a cops de pals. Com que ningú ho atura, cada vegada és més gran l’atreviment de les bandes.

  Hem denunciat la situació moltes vegades però encara no veiem l’efecte.Comença a ser desagradable i preocupant no poder sortir al carrer sols o en determinades hores, sense sentir l’amenaça de la possible agressió.

  Vivim amb por i ho ha de saber i constatar. Per això, la convidem a una reunió amb la junta per parlar dels esdeveniments passats i de les solucions futures.

  Hem de trobar solució a aquests problemes i ho hem de fer ciutadania i autoritat plegades.

  Moltes gràcies per la seva atenció.

  Cordialment,

  Mª Jose De Miguel
  Secretària de la junta de l’associació de veïns de Ciutat Vella

 4. Jose Antonio

  20 maig 12
  18:45 #

  Regidoria de Seguretat Ciutadana
  Districte Ciutat Vella
  Ajuntament de Barcelona
  Barcelona, 4 d’Octubre de 2011
  Sra. Regidora,
  Tal com es del vostre coneixement, la seguretat en el districte del qual es vostè es responsable, te moltes oportunitats de millorar i des de l’Associació de veïns de Ciutat Vella tenim l’obligació de denunciar i col•laborar amb les entitats responsables en aquesta complicada tasca.
  Particularment, hem denunciat en 26 ocasions les activitats i comportaments sospitosos davant les autoritats locals, Guardia Urbana i Mossos d’Esquadra i l’única resposta ha estat en l’increment constant de aquestes activitats il•legals.
  Aquesta situació s’ha tornat insostenible i molt urgent, degut al desafortunat succés del passat 29 de setembre, un dels nostres veïns mes estimats va morir brutalment assassinat a la porta de casa seva, al carrer Hospital, el poeta Barceloní D. Salvador Iborra, persona reconeguda i estimada a nivell internacional, per uns individus que traficaven amb drogues i des de feia uns mesos s’ havien instal•lat il•legalment al barri.
  Des de la nostre posició, l’associació de veïns del districte hem elaborat un informe amb les nostres propostes per millorar la situació, per tal cosa li demanem una reunió urgent en la qual podrem exposar-li les nostres idees que juntament amb la Regidoria, la Guardia Urbana i Mossos d’esquadra per fer el nostre barri mes agradable i segur per viure.
  A l’espera de la vostre resposta,
  Cordialment,
  Jose Antonio
  Secretari de l’Associació de Veïns de Ciutat Vella

  Jose Antonio I3

 5. Lidia Claverí

  22 maig 12
  18:45 #

  Lidia Claverí S3
  El nostre barri
  Parlem o sentim el pas del temps, del temps perdut, i no tant, del temps futur, del temps guanyat.
  Sembla que el temps ens aboca més aviat a reflexions nostàlgiques. Jo no hi entenc, però em sembla que hi ha d’haver un cert tipus de neurosi caracteritzada, precisament, per la por actual, por per la crisis. I dic que deu tractar-se d’una neurosi perquè, en realitat, el fet no pot admetre cap altra explicació: almenys, jo no li’n trobaria. Potser ens trobem davant una malaltia típica del nostre temps en quals fan crisi les seguretats essencials d’una societat.
  Som nosaltres qui marquem aquest canvi , el nostre barri sofreix degeneracions sobretot per un actuació social influïda per els que ens van marcant els politics, banquers i sobretot per l’influencia del consumisme social.
  Per tot hi ha un moment i un temps. Potser el temps no existeix a fora i som nosaltres els i les que li donem vida en distribuir-lo segons les nostres necessitats. Però és que no tenim temps de pensar en aquesta qüestió i en altres.
  Seria un error generar la opinió que nosaltres ho tenim resolt. Si creiem en la tolerància, en el respecta a la diferència, els drets humans.
  Considero que tot això exposat, més d’un dels nostres dirigents,banques, especuladors, estic convençuda que ens canviaria la situació actual, majorant en tots els aspectes, barris com el nostre, ciutats, comarques, països, el mon en general.
  Moltes gracies per atendre, i llegir el meu escrit.
  Lidia Claverí.

 6. Gemma Ràfols

  23 maig 12
  18:45 #

  GEMMA S3

  Per un barri més segur i eficient.

  Com una ciutadana més del barri centre de Santa Coloma de Cervelló, m’agradaria exposar la situació que vivim envers la seguretat i la sanitat en el nostre barri.

  Ja fa més d’un any, que la situació de inseguretat i de manca de serveis bàsics en el nostre barri, és del tot insostenible.
  Cada dia hi ha més petits furts a les botigues i un dia d’aquests algú prendrà mal.
  Per tots és sabut qui són els petits delinqüents que amb la seva actitud burlesca i gens respectuosa, fan que la por entre el veïnat augmenti dia rera dia. Però el que se’m fa més difícil de creure és la impunitat amb la que actuen, i la poca actuació policial que no facilita les coses.
  Per altre part, tenim els problemes del centre d’assistència primària. Com tots molt bé sabem, ha quedat petit respecte el gran augment de la població actual i quan un ha d’anar al metge, sols d’esperar a la saleta creu que agafarà algun virus segur, de la gentada que hi ha.
  A més a més, les hores que es donen per les visites concertades, cada cop són més allunyades en el temps i això fa que un petit refredat es pugui complicar a la llarga.

  Personalment crec que els nostres impostos actualment no són objecte de una bona gestió per part dels nostres governants i espero que amb la força de tots plegats puguem millorar les condicions del nostre preuat barri. Si tots junts alcem la veu, ens en sortirem.

  Gemma Ràfols

 7. María del Carmen

  27 maig 12
  18:45 #

  María del Carmen Rodriguez Do Pico, S2

  El nostre barri desemparat

  Sabem que la delinqüència fa molt temps que existeix i que en temps de crisi,
  s’aguditza. També sabem que hem de combatre-la tots junts. El que demanem al
  govern és una presència policial més activa i propera no sol al centre del poble sinó també pels carrers més allunyat del barri.

  Els últims casos de violència i indefensió que hems viscut al nostre barri van ser:
  la mort d’un policia a l’estació de tren per un altercat que aparentment havia estat pel
  Control de l’accés a l’andana de l’estació de tren el passat diumenge u d’abril al vespre i
  que encara no està aclarit; el robatori d’una joieria propera a la policia al migdia que va
  acabar amb la mort de l’amo i l’hospitalització de la seva dona amb ferides greus, i també, una quantitat superior a vint-i-cinc mil euros en mercaderia. Per altre banda, la preocupació d’estar pendent tot el temps de tot ho que portem a sobre per anar a qualsevol lloc, per por a que ens robin perquè no hi ha cap presència policial al voltant del barri, ens fan sentir desprotegits. Si a més a més això li passa a una persona coneguda, familiar o amiga nostre, ens angoixa i desestabilitza.

  Crec que els impostos que paguem han de servir per administrar serveis i recursos
  que ens donen protecció, entre altres coses que poden assistir-nos en cas d’urgència
  mèdica o de desplaçament sobretot, quan sabem que una gran part dels nostres veïns
  són gent gran i es troben en relació de dependència.
  Com veiem cada dia, això sembla que té un altre sentit i que les demandes per a solucionar les mancances de seguretat que pateix el nostre barri que li fem al govern, als funcionaris policials o administratius no són escoltades.

  Quan això passa és quan la impotència i la por s’instal•la • la sobre la nostra esquena i es va transformar en desconfiança i descrèdit generalitzat cap als que ens governen, com un sentiment de desprotecció que ens acompanya tots els dies.

 8. Josep A. Aliaga

  28 maig 12
  18:45 #

  Josep A. Aliaga S3

  El meu barri

  Visc en un barri de Gavà, humild, tranquil, de gent treballadora, molt a prop de la muntanya.

  Els efectes de la crisi es veuen cada dia. De gent treballadora hem passat a molta gent a l’atur.

  La meva opinió és que el barri està patint les consecuències de la bombolla immobiliària de fa uns anys. Crec que els equipaments són deficitaris i les comunicacions amb la resta del poble són escases, de manera que ens trobem una mica aillats.

  El fet de construir en excés ha fet que sigui poc menys que impossible aparcar el cotxe.
  Potser degut al creixement tant gran del poble als darrers anys, s’ha donat prioritat a edificar abans que crear primer les infraestructures necessàries i els serveis mínims com ara la neteja pública.

  En resum, visc en un barri perifèric que té l’avantatge de ser tranquil i amb bona harmonia però amb mancances importants que espero que, quan la situació econòmica ho permiti, millori pel bé de tothom.

 9. josé Luis González Torras

  28 maig 12
  18:45 #

  José Luis González Torras S3.

  Mancances del nostre barri

  Aquest escrit vol posar de manifest la manca de seguretat que pateix el nostre barri. On s’han produït a l’últim mes, segons informe policial, 11 estrebades i 44 robatoris amb força.

  Encara recordo amb nostàlgia els vells temps en que el nostre barri era una mica com un apèndix de casa nostra. Tots ens coneixíem i tots cuidaven del nostre entorn i del que consideraven com una part més de nosaltres, del nostre propi cos. Un temps en que deixar les claus al pany de la porta de casa era un costum i mai passava res.

  Això ha canviat totalment, però no pas per millorar! Com ens hauria agradat a tots els que hem passat la major part de les nostres vides en aquest lloc. Sinó tot al contrari, ara pràcticament és impossible sortir al carrer sense sentir por. Ens amaguem pràcticament a casa i tanquen la porta amb pany i clau. La inseguretat s`ha traslladat al nostre barri i el que és pitjor, a les nostres vides.

  El nostre barri ha passat tristament a engreixar l’estadística de delictes. Cada dia trobes un veí o veïna que t’explica que ha patit una estrebada o que ha sofert un robatori a l’interior de la seva vivenda. I jo em pregunto: “Fins quan durarà això” ?

  Som conscients que la seguretat ciutadana és un problema de percepció. Tanmateix volem ser optimistes i pensar que amb l’ajut de tots els veïns del barri, mitjança’n la formació de patrulles veïnals. I de les institucions, com l’ Ajuntament i les Forces i Cossos de Seguretat coneixedores de la problemàtica, tornem al bon camí.

  Com a Associació de Veïns demanem a les Institucions Municipals, més col•laboració, més esforços i sobretot, que es prenguin les mesures oportunes com: la dotació de més efectius de seguretat ciutadana i de més policies de barri. I tot això per combatre la percepció de inseguretat ciutadana que pateix el nostre entorn més proper i del que tots som conscients.

  José Luis González Torras
  President de l’Associació de Veïns. Barri dels Canyars

 10. Raul Sevillano - I3

  28 maig 12
  18:45 #

  Ajuntament de Barcelona
  Districte de Ciutat Vella, 08802 Barcelona
  2 d’Octubre de 2011

  Sra. Regidora,

  Em dirigeixo a vostè en nom del veïnat per transmetre la nostra més sincera tristesa i desesperació per el tràgic succés ocorregut al nostre barri el passat 29 de Setembre. Uns dels nostres veïns, el poeta Salvador Ibarra, ja no es troba entre nosaltres. Per tractar de mantenir la seguretat del barri, i no deixar que les injustícies del dia a dia es produeixin.
  Per això, des de l’associació volem fer una reunió per plantejar les nostres propostes de millores, con el objectiu d’aconseguir la major tranquil•litat possible per tothom i que tots nosaltres estem orgullós del nostre barri.

  Tot esperant la seva ràpida resposta.
  Atentament.

  Raul Sevillano.
  Secretaria de la Junta de l’Associació de Veïns de Ciutat Vella.

 11. Krista Elena Traistaru

  29 maig 12
  18:45 #

  Ajuntament de Barcelona
  Districte de Ciutat Vella

  Ciutat Vella, 03 d’ Octubre de 2011

  Sra. Regidora,

  Ens dirigim a vostè per manifestar-li la nostra tristesa i indignació pel el fatídic succés del passat dia 29 de setembre. Estem absolutament indignats i dolguts pels continus incidents que passen al nostre bari.
  Barcelona sencera plora la gran pèrdua del nostre estimat veí i reconegut poeta, D.Salvador Iborra, que ha estat assassinat brutalment al portal de casa seva. Els assassins, dos joves delinqüents, comerciants de droga, s’han instal·lat il·legalment al mateix edifici que el poeta pocs mesos abans.
  Tot i que aquest incident ha estat denunciat en diverses ocasions, les autoritats no han pres mesures, fins que ha passat la desgràcia.
  L’ associació de veïns de Ciutat Vella hem elaborat un informe amb les millores que es poden aplicar. Per aquest motiu, sol·licitem una reunió amb vostè per aconseguir junts una qualitat de vida millor i més tranquil·litat al nostre bari.
  En l’espera de la seva resposta,
  Atentament,
  Montserrat Puig
  Secretària de la Junta de l`Associació de veïns de Ciutat Vella
  Crista I3

 12. ROSA S3

  29 maig 12
  18:45 #

  ROSA S3
  MANCANCES DEL NOSTRE BARRI.

  Ús explicaré l`estat del barri on visc.
  Aparentment és un barri tranquil, amb serveis, però clar tot no podia ser perfecte.

  Tothom, o molta gent te gossos, i clar ells tenen necessitats i la culpa es dels amos. Llanço una pregunta per a ells: costa tant recullirles?

  La inseguretat també preocupa molt, ha hagut varios robatoris ultimament i la gent acabem desconfiant de tot el que truca a la porta.I si no n’hi hagués prou fa uns messos van obrir un lloc a on fumar marihuana, que clar no va portar gent sospitosa. Per sort entre els veïns i la policia van acabar tancant el local.

  Així que esteic convençuda que si tots hi posem una mica de bona voluntat, el barri romandrá més net. Del tema delinqüència i droga una de les xacres del segle XXI només ens queda educar als que venen darrera perquè no tinguin la necessitat de caure…

 13. Maria Fernanda Martinez S1

  29 maig 12
  18:45 #

  El meu barri
  Viu en un barri de castelldefels una mica allunyat del poble, al que li falten zones d’esbarjo i supermercats. Està a prop a la autovia i se sent el soroll dels trens i els cotxes en passar.
  Tenim la platja molt a prop i això ho fa impossible a l’estiu, l’accés és molt dificil i aparcar és ja un miracle.
  Hem de prendre el cotxe per anar a qualsevol lloc, doncs no tenim accés ràpid als autobusos, encara que la estacion del tren està a 15 minuts caminant.
  D’altra banda és afable i tranquil, tenim uns gats comunitaris un sol meravellós i un bell jardí….

 14. Ana S3

  03 juny 12
  18:45 #

  Falses esperances:

  Sempre he sigut veïna del barri centre, m’ha agrada moltíssim.Quan casar com que el meu marit també vivia aquí, ho vam tindre molt clar, aquest era el barri per continuar amb la nostra pròxima vida i per què els nostres fills visquessin les mateixes experiències que nosaltres vam viure als camps de garrofers i les rieres.

  Sempre hem tingut tot molt a prop, és el centre i en ell hi trobes tots els serveis, les escoles, els metges, el mercat, el carrilet, la biblioteca. Però també tenim mancances com les places verdes i zones d’esbarjo pels petits, a algunes és solucionaven, amb lluites veïnals i d’altres encara no s’han fet.

  Com ja he dit tot és a prop, excepte una cosa molt important, els nostres polítics.

  Gent del poble elegida pel veïnat, que amb renovades esperances pensem que ells els ho canviaran i solucionaran tot, ara sigui la delinqüència, l’estacionament o les zones verdes.
  Però la veritat és que els Alcaldables i els seus governant, sigui del partit que sigui, s’obliden de les senzilles gents de barri i no s’ha apropen a ells.
  Mai no és passegen pels carrers (a menys que hi hagi eleccions), per conèixer les seves mancances i viure l’ambient, no xerren amb els comerciants, que son botiguers de tota la vida, viuen, escolten i veuen com creix, canvia i flueix el barri.

  Senyors governants, la gent de barri dona personalitat a la Vila, necessiten que se’ls escolti i se’ls tingui en compte en la transformació d’aquesta. S’han de complir les promeses electorals i que no caiguin es sac foredat, en definitiva és viva.
  Els Barri son el que diferencia a cada ciutat, és un cor que batega, les cames, el cos i els pulmons, vida que és present en llocs vells, o recents.

  Els nostres fills no han pogut jugar com nosaltres als camps i les rieres ja que les vil•les han nat creixent canviant i evolucionant en molt poc temps, és van treure els garrofers i és van fer carreteres i més pisos, a ells les transformacions els ha portat places de ciment i a nosaltres, els més vells records de l’esbarjo infantil.

  Conservem-los-les.
  Ana S3

 15. MARÍA BERDASCO

  03 juny 12
  18:45 #

  Ajuntament de Barcelona
  Districte de Ciutat Vella
  08802 Barcelona

  Ciutat Vella, 02 d’Octubre de 2011

  Il•lma. Sra. Regidora de Ciutat Vella,

  Ens dirigim a vostè per informar del fatídic succés que ha comportat a la mort d’un dels nostres veïns. El passat dia 29 de setembre, a les 6.15 h, el nostre veí i reconegut poeta barceloní D. Salvador Iborra, va ser brutalment assassinat al portal de casa seva. Els autors de l’assassinat, uns comerciants de droga del barri, s’ havien instal•lat il•legalment a la comunitat des de feia uns mesos. Un fet que ja havia estat denunciat amb anterioritat a les autoritats policíaques en nombroses ocasions. Aquest desgraciat succés reflecteix les deficients condicions del barri, ja que es tracta d’un districte amb mancances d’il•luminació i amb un accés molt limitat.

  A causa del deteriorament actual, l’associació de veïns del districte hem elaborat un informe amb les deficiències d’aquest i les millores que proposem. Per aquest motiu, sol•licitem una reunió amb vostè per tal de discutir les estratègies que poden millorar la qualitat de vida i la seguretat dels veïns.

  A l’ espera de la vostra resposta,

  Atentament,

  Carme Genís
  Secretària de l’ Associació de Veïns de Ciutat Vella

 16. maria fernanda Martinez

  03 juny 12
  18:45 #

  Un altre esforç a veure si el faig millor!

  L´INFERN DE VIURE A COSTAT DEL MAR

  Comença l’estiu i amb ell, el malson pels quals vivim a prop de la platja. La massificació del turisme i les poques mesures que es prenen per controlar la situació, fan que, el que és motiu de diversió per a uns, sigui un calvari per a uns altres.

  Els que vivim a prop de la platja, durant l’estiu, hem de condicionar les nostres necessitats i el nostre entorn i saber, per exemple, que no hi haurà un restaurant o un bar a prop de casa on es pugui prendre un cafè, ni un lloc lliure al tren per arribar a casa còmodament, ni un lloc per aparcar el cotxe.

  El comerç, la restauració i els xiringuitos fan el seu agost, mentre altres persones hem de sofrir les conseqüències d’una dolenta organització per part de l’ajuntament i els cossos d’ordre de la ciutat.

  Aquest any, que passarà amb els venedors ambulants de tota classe de coses, massatgistes xineses, persones que aprofiten un descuit per robar alguna cosa, els “tops manta” que cada vegada envaeixen mes l’espai públic i les zones per als vianants i els cotxes aparcats en doble fila?

  Per gaudir plenament de l’estiu tots hem de col•laborar, el civisme per part de la ciutadania i la planificació per part de l’ajuntament de mesures de control per evitar el caos, farà que tots gaudim d’una bona època de sol i calor.

  María Fernanda Martínez Martínez

 17. Mercè Martorell

  04 juny 12
  18:45 #

  EL BARRI ON VISC.
  Personalment, estic contenta del barri on visc a Gavà, encara que l’any passat hem viscut un robatori a l’escala i trasters.
  Tenim tots els serveis a prop, col.legis, mercats, farmàcies, forns de pà (molts) , botigues, no gaires… ben comunicat.
  El pitjor, són els carrers bruts, papers, bosses i ampolles de plàstic, “cagadetes de gossos”, per terra, i els contenidors de la brossa, plens i tot fora. I això tots els dies i això que de tant en tant són netejats pels serveis municipals.
  Però la gent sóm mols incívis i no cuidem el que tenim.
  Una altre pena són les petites botigues que han anat desapareixen aquests últims anys, i quans locals amb negocis familiars,i sobretot,els bars, han passat a mans d’extranyers.
  Crec que l’administració hauria de fer més.
  Un altre problema és l’aparcament. O pagues zona blava o pàrquing…
  El que és molt trist, és que la gent del barri tenim poca relació, ni ens coneixem, i no com es feia abans, quan els veins parlavem asseguts al carrer durant les nits d’estiu.

  Mercè Martorell S2

 18. MARÍA BERDASCO

  05 juny 12
  18:45 #

  Associació de Veïns de Ciutat Vella
  c/ Àngels, 150
  08802 Barcelona

  Ajuntament de Barcelona
  Districte de Ciutat Vella
  08802 Barcelona

  Il•lma. Sra. Regidora de Ciutat Vella,

  Ens dirigim a vostè per informar del fatídic succés que ha comportat la mort d’un dels nostres veïns. El passat dia 29 de setembre, a les 6.15 h, el nostre veí i reconegut poeta barceloní D. Salvador Iborra, va ser brutalment assassinat al portal de casa seva. Els autors de l’assassinat, uns comerciants de droga del barri, s’ havien instal•lat il•legalment a la comunitat des de feia uns mesos. Un fet que ja havia estat denunciat amb anterioritat a les autoritats policíaques en nombroses ocasions. Aquest desgraciat succés reflecteix les deficients condicions del barri, ja que es tracta d’un districte amb mancances d’il•luminació i amb un accés molt limitat.

  A causa del deteriorament actual, l’associació de veïns del districte hem elaborat un informe amb les deficiències d’aquest i les millores que proposem. Per aquest motiu, sol•licitem una reunió amb vostè per tal de discutir les estratègies que poden millorar la qualitat de vida i la seguretat dels veïns.

  Restem a l’ espera de la seva resposta.

  Atentament,

  Carme Genís
  Secretària de l’ Associació de Veïns de Ciutat Vella

  Ciutat Vella, 02 d’octubre de 2012

  MARIA B (I3)

 19. isabel gonzalez S2

  05 juny 12
  18:45 #

  Satisfacció plena!!

  Visc a Santa Coloma de Cervelló un poblet de pocs habitants on el silenci i la tranquil·litat ens acompanya diàriament. Contràriament al barri on em vaig cria, el barri de Gràcia en ple cor de Barcelona on el soroll dels cotxes i el xivarri de la gent no descansa en 24 hores.
  Estic molt contenta del cavi que hem fet la meva família i jo i no el canviaria per res, l’únic que trobo ha faltar és la proximitat i la bona correspondència que hi ha en quant a transports públics ja que ha Santa Coloma necessites el cotxe per quasi bé tot.
  Cada cop som més gent jove en edat de tenir fills els que hem estat omplint de vida aquest poble, i tot i així, encara que hem triplicat la població, continua sent un poble molt tranquil.
  La seguretat de la qual gaudim és plena com la meva satisfacció de viure-hi!

  Isabel González. S2

 20. Gemma Ràfols S3

  06 juny 12
  18:45 #

  Per un barri més segur i eficient

  Com una ciutadana més del barri centre de Santa Coloma de Cervelló, m’agradaria exposar la situació que vivim envers la seguretat i la sanitat al nostre barri.
  Ja fa més d’un any que la situació d’inseguretat i de manca de serveis bàsics en el nostre barri és del tot insostenible. Cada dia hi ha més petits furts a les botigues i un dia d’aquests algú prendrà mal.Per tots és sabut qui són els petits delinqüents que, a causa de la seva actitud burlesca i gens respectuosa, fan que la por entre el veïnat augmenti dia rered dia. Però el que se’m fa més difícil de creure és la impunitat amb la què actuen, i la poca actuació policial que no facilita les coses.

  D’ altra banda part , tenim els problemes del centre d’assistència primària. Com tots molt bé sabem, ha quedat petit respecte el gran augment de la població actual i quan un ha d’anar al metge, sols d’esperar a la saleta creu que agafarà algun virus segur, de la gentada que hi ha. A més a més, les hores que es donen per les visites concertades. Cada cop són més allunyades en el temps i això fa que un petit refredat es pugui complicar a la llarga.

  Sóc de l’opinió que els nostres impostos actualment no són objecte de una bona gestió per part dels nostres governants i espero que amb la força de tots plegats puguem millorar les condicions del nostre preuat barri. Si tots junts alcem la veu, ens en sortirem.

 21. Paqui Ayala

  07 juny 12
  18:45 #

  1. Ajuntament de Barcelona
  16 d’abril del 2012
  Barcelona 08017
  A l’atenció de la Sra. regidora de Ciutat Vella,
  Em dirigeixo a vostè per comunicar-li la situació que tenim en aquests moments al nostre barri. Fa un temps que, al nostre barri ocorreixen coses que abans no eren tant freqüent con ara.
  Aquet barri es molt bonic i especialment te una zona peatonal plena de botigues, on va molta gent a caminar, però això ja no es tan fàcil degut als excrements de gossos que hi ha al carrer. Però lo més important es la delinqüència al carrer.
  Fa unes tres setmanes, van apunyalar a un home al costat d’un institut i a l’hora de la sortida dels nens. També van robar moltes botigues , sobretot joieries, i el dissabte passat un grup de nois van donar una brutal pallissa a un noi que anava per carrer, simplement per demanar-li foc, etc. Podria explicar-li moltes coses més, per lo que li demano fer una reunió per explicar-li tot això i més.
  Esperem la vostra resposta,
  Atentament,
  Maria Constant
  Secretaria de l’associació de veïns del Vilanes.
  PAQUI AYALA I3

 22. natalia garcia lopez

  07 juny 12
  18:45 #

  Com enyoro viure al barri…..

  Encara recordo quan era petita i el barri era tot el meu món. Ens coneixiem tots, el forner, el carnisser, els veïns i la senyora Juana. Si, aquesta senyora que hi havia en tots els barris i es dedicava a estar tot el día a la seva balconada observant el que passava al seu voltant.
  No passava ni mitja hora, entre que feies alguna cosa i que la teva mare ho sabés.
  Avui dia sóc jo la mare, i tota aquesta seguretat que ens donava viure en un espai conegut, ara no la tenim.
  És fácil que no sapiguem com es diuen els nostres veïns, ni la fornera a la qual li comprem el pa cada dia. Cadascú va a la seva.
  No veiem als nens jugant al carrer, perquè o hi ha cotxes o tenim por que alguna cosa pugui passar-los.
  I jo em pregunto, tant hem canviat?.La meva generació ha estat una generació de criar-nos al carrer, d’arribar a casa i deixar corrent la motxilla, agafar el bocata i estar al carrer fins que ens tocava fer els deures o sopar.
  Per això, reflexionem, demanaria a tots que cuidessin els barris, que respectin els parcs, que recullin els excrements dels animals i sobretot que recordem les normes bàsiques d’educació i convivència.
  Que hi hagi més guàrdies urbans als carrers per assegurar la seguretat dels nostres nens. Així els ajudarem a créixer, a formar part d’una societat, a jugar amb coses diferents a maquines i a gaudir del que tenen a la seva al voltant.
  Gràcies

 23. Matilde Ojer S2

  07 juny 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S2

  Un barri incivic i insegur.

  Manca de cultura? O falta de responsabilitat? Fins on seria necessari inculcar un curs de ciutadania perquè tots els individus poquessin viure en harmonia?
  Com lluitar contra tot allò que està fora de les normes? Potser inspeccions periòdiques i actuació policial podrien evitar fets incòmodes. Però siguem realistes, el barri de Casa Blanca de Sant Boi no té tot el necessari per poder fer front davant aquelles persones que no els importa gens ni mica la convivència.

  Veiem arreu com veïns irresponsables deixen bruts els carrers amb excrements dels seus gossos. O bars que incompleixen horaris de descans i tanquen les voreres de vianants amb el seu mobiliari “urbà” excedint-se en taules y cadires. O aquests veïns sorollosos que els seus habitatges més semblen discoteques que un lloc de relax. O els joves que en cantonades “gaudeixen” del seu botelló deixant tots els seus residus.

  Quan busques suport davant la policia generalment contesten que les seves patrulles estan ocupades, és potser manca de personal? Està molt clar que el cos se’ns queda curt, és per això que a part de l’incivisme tenim també una delinqüencia que actua a gust sabent que corren poc perill de ser detinguts. De fet ens hem adonat que cada vegada hi han més robatoris a habitatges i sobre tot a pàrquings, o nens que són abatuts quan van al col.legi per robar-lis els mòvils i els ordinadors portàtils.

  Per tot això faig una crida al nostre ajuntament perquè estudii quines mesures podría aplicar al barri.

 24. Susana Sanroman I2

  08 juny 12
  18:45 #

  Ajuntament de Barcelona
  22 de Abril de 2012
  Barcelona 08002

  A l’atenció de la Sra. Regidora de Ciutat Vella.

  Benvolguda senyora,

  Escric la present per comunicar-li la noticia de l´assassinat ahir a la matinada d’un jove veí del nostre barri: el Salvador Iborra, un professor universitari i poeta valencià de cert renom que sempre havia tingut bones relacions amb la resta de veïns de la zona.

  El seu únic delicte va ser denunciar les activitats il•legals d’un parell d’immigrants que havien ocupat il•legalment un pis a la zona desde feia temps. Activitats i ocupació indeguda que havien estat denunciades a la policia mesos enrere sense que s’aconseguís res.
  Malauradament, el nostre veí va morir abans de que arribés l’ambulància i és aquest fet el que ha impulsat la cerca i captura dels seus assassins.

  Dubto que cap barri vulgui viure en aquesta inseguretat. El nostre, per descomptat, no.

  Per això li demano que tingui a bé dedicar-nos una hora del seu temps per a discutir la situació en la que viu el barri de Ciutat Vella i trobar la manera de millorar-lo.

  Molt Atentament,

  Marta Puig
  Presidenta de l’Associació de Veïns de Ciutat Vella

  Susana Sanromán I2

 25. Beatriz Garcia

  08 juny 12
  18:45 #

  1. Temes de barri:
  jo he canviat de DOMICILI des de fa un any, en el nou barri no he escoltat temes de robatoris, però si que és veritat, que davant de casa hi ha un carrer ample on moltes vegades aparquen joves de matinada amb la música i el volum alt, molts d’ells consumint drogues que fam molt mala olor als carrers: Molts veïns es queixen i la policia gairebé sempre passeja, els demana els documents d’identitat i després els diuen que se’n vagin.
  La veritat, no em dóna tranquil • litat, sobretot a les nits.
  Crec que amb la crisi s’augmenta la situació de violència pels carrers de la ciutat, i crec que ens pertoca a tots nosaltres ajudar a que aquesta situació no empitjori. Sé que hi ha alguns barris que s’organitzen per a la seguretat dels seus habitatges, tenen alarmes i contacte continu amb la policia per evitar situacions de violència, però també és cert que moltes situacions són alienes als veïns del barri. Davant d’això, només ens queda prendre mesures preventives com no sortir a altes hores de la nit, no reaccionar a la violència amb més violència, ensenyar normes de seguretat als fills.
  Gràcies
  Beatriz S2

 26. M.Ángeles Sanz

  08 juny 12
  18:45 #

  TANCAMENT DEL DISPENSARI MÈDIC DEL BARRI DE GAVÀ MAR

  A Gavà Mar tenim la nostra residència habitual al voltant de 6.000 persones i els serveis mèdics més propers són a quatre quilòmetres.

  Al maig de 2003, després de molts anys de reivindicacions, s’inaugurava oficialment el Centre Cívic de Gavà Mar i, en una part de la planta baixa, es va crear un dispensari mèdic que depenia del CAP-2 de Gavà. En el dispensari teníem: una metgessa de família, l’Elena; una pediatra, la Montse; una infermera, la Loreto i un administratiu. Les instal·lacions eren una mica justes i el servei tenia les seves mancances. Romania tancat els ponts i les setmanes al voltant de Nadal o de l’estiu, però disposàvem d’un servei proper, familiar i amb una atenció personal i professional de gran qualitat.

  Quan tot semblava que a causa de les promeses fetes en les campanyes electorals s’anaven a ampliar els serveis mèdics prestats al dispensari, al juny de 2011, amb l’aplicació de les primeres retallades sanitaris, la Generalitat de Catalunya decideix el tancament definitiu del dispensari.

  Els veïns del barri de Gavà Mar necessitem que es torni a obrir el dispensari mèdic que des de juny de 2011 està tancat. El dispensari era un dels pocs serveis públics que disposàvem al barri de Gavà Mar i crec que és molt important que en lluitem per la reobertura.

  M. Ángeles Sanz S3

 27. Imma Peris

  08 juny 12
  18:45 #

  Imma Peris S3
  Text corregit

  Inseguretat al barri

  Vull exposar la inseguretat que pateix el nostre barri. Els veïns abans podíem gaudir de sortir a passejar i passar més estona al carrer sense haver de patir ni pensar que ens podia passar res desagradable. Ara “sobretot quan comença a fer-se fosc ” no gosem sortir.
  Sempre havia estat un barri tranquil, però des de fa dos anys, tot ha canviat . Han començat a venir unes bandes de nois que fan que el veïnat, tan les persones grans, com joves i nens, se senti insegur perquè han patit algun ensurt. Més d’una vegada als joves i petits en sortir de l’escola els han atracat i pres tot el que portaven de valor, fins i tot la jaqueta. A les persones grans els han agredit i els han robat el moneder i alguna joia que duien.
  Aquesta situació ja s’està fen t insostenible i després de la reunió que vàrem fer a l’Associació de veïns del barri , hem decidit de prendre un altre tipus de solucions més efectives com per exemple, més presencia policial.
  La policia ja passa de tant en tant però, “veient que això no és suficient” hem de demanar a les autoritats pertinents unes mesures més eficients i dràstiques, per poder gaudir del barri tots els veïns com ho fèiem dos anys enrere.

  Imma

 28. Mariela S1

  09 juny 12
  18:45 #

  Associació de Veïns del Barri de Gran Via Mar, Castelldefels

  Avui en dia ja no és com abans, una persona poda sortir al carrer sense problema, no habia robatoris, la gent en general vivia tranquil·lament.
  Preocupa molt en la situació actual que estem vivint, els temps han canviat.
  Ara hiha més robatoris, això és per la crisi que passa el país actualment.
  Ara una persona surt amb por al carrer, a mi em passa i a més tinc una filla de gairebé quatre anys i pinso en què pot passar-li alguna cosa.
  El nostre barri abans era tránquil i ara hiha robatoris de biciclete o d’alguna cosa que et treguin dins de tu cotxe.
  L’altre dia surtia a passejar amb la meva filla i el meu marit, quan estem al carrer dins del cotxe hem vist a una persona amb actitud sospitosa que entrava a la nostre comunitat.
  El meu marit em habia dit que ara vendria, habia entrat en la comunitat on vivim per hechar un cop d’ull i en tornar m’habia explicat que el sospitosa vajaba les escales mirant sí hi habia alguna bicicleta solta.
  El meu marit li ha preguntat sí buscava alguna cosa i ell li ha respost tot nerviós i es va dient que no.
  La patrulla de policia va passant vigilant els carrers, però això no és suficient, el nostre barri demana mesures més efectives i tornar a recuperar el barri d’abans, el que no habia robatois i altres.

  Mariela S2

 29. MÓNICA FIDALGO

  09 juny 12
  18:45 #

  Text corregit

  Mónica Fidalgo
  C/Palma de Sant Just ,Nº2, 2º,2ª
  08020 Sant Just (Barcelona)

  Ajuntament de Barcelona
  20 d’abril de 2012
  ATT de la regidora de Ciutat Vella

  Senyora,

  El motiu d’aquesta carta és comunicar-li els fets ocorreguts el passat 29 de setembre en nostra comunitat.
  El 12 de juny, dos individus ocupen un pis il•legalment de la nostra finca per a realitzar diverses activitats delictives.
  Els veïns avisem en moltes ocasions als mossos d’esquadra per a explicar-los l’ocorregut i no ens van donar cap solució perquè deien que necessitaven una ordre judicial.
  AL final els fets han acabat amb la mort d’un veí que podia haver estat evitada.
  Hem recollit signatures de tot el barri i ens agradaria reunir-nos amb vostè per a veure que mesures van a prendre després del succeït ja que ens sentim indefensos davant aquest succés que podria tornar a ocórrer.

  Esperem que ens confirmi data i hora com més aviat millor.

  Atentament,

  Mónica Fidalgo
  Secretària de l’associació de veïns

  Mónica Fidalgo I3

 30. Yvonne

  09 juny 12
  18:45 #

  “Castelldefels, ciutat cívica”

  Amb aquest nou eslògan l’ajuntament de Castelldefels vol promoure la ciutat. A mi però, em venen ganes de riure.
  Personalment m’agrada el barri on visc a Castelldefels, tot i que no té res d’especial. No m’he sentit mai insegura encara que hem tingut gent trucant a la porta del pis demanant diners, i fins i tot un home sense sostre dormint a la nostre escala durant uns dies.
  El tema que em preocupa més és la brutícia i aquí no val l’excusa de la crisis. Al sortir de casa has d’anar en compte de no trepitjar els excrements dels gossos, de no relliscar per la seva orina o que donin un ensurt als teus nens (o a tu mateix). Sembla que els seus amos no s’adonen que no poden anar sense lligar els gossos pels espais públics i sense recollir les seves cosetes . Estic farta d’escoltar: “El meu gos no fa res” o “si vols, pots trucar a la policia”. On són els agents cívics que ha contractat el ajuntament? També ho temen i per això es mouen per zones menys “conflictives”?
  Un altre problema fàcil de resoldre és el de la brossa. No costa tant separar-la bé i desprès deixar-ho al contenidor correcte,oi? I si tens coses per llençar que encara poden servir a algú porta-les a Caritas o a un dels altres llocs, però no les deixis al costat del contenidor.
  Donem un bon exemple i fem-ho bé que no costa gens. Ho farem per tothom.

  Yvonne (S3)

 31. Annabel

  10 juny 12
  18:45 #

  Mancances del barri

  Sóc de Gavà, sempre he viscut al mateix barri i en el transcurs dels anys he vist com han anat canviant i en conseqüència el poble.
  Fa gairebé un mes al costat d’un col • legi van fer un atracament en una joieria, on van ferir l’amo amb una arma de foc. Eren les 12:30 hrs, els nens surten a la 1 del migdia. Els atracadors desconeixerien aquest fet, vull suposar, però és un exemple clar de com és la situació actual, ja sigui per la crisi i la necessitat la veritat és que se senten més notícies de robatoris i delinqüència que abans i això deriva en una inseguretat ciutadana.
  Encara recordo com fa anys els nens podíem jugar al carrer i ara ja sigui per la quantitat de trànsit o la mateixa inseguretat que tenim els pares, han de jugar en parcs o en espais dedicats a la infància.
  També hem de pensar que els temps canvien i que igual que els nens ja es diverteixen amb altres jocs i ordinadors, per exemple, els veïns no són tampoc igual que abans, no ens coneixem pel ritme de vida que portem i això també comporta que de vegades no saps amb qui estàs convivint.
  Hem de ser optimistes i pensar que aquesta situació passarà i creure que tornarem a viure en un poble on et sents protegit i segur.

  Anabel Silva S2

 32. Susana Suárez I3

  10 juny 12
  18:45 #

  Regidora de Ciutat Vella

  Barcelona, 30 de setembre de 2011

  Benvolguda Senyora Regidora,

  Ens dirigim a vostè amb la finalitat de comentar el succés que va tenir lloc ahir al nostre barri: la mort intencionada d’un dels nostres veïns, anomenat Salvador Iborra.

  Suposem que té coneixement de la notícia; en cas contrari, l’informem que aquest veí va ser assassinat amb un ganivet.

  És per això i per altres delictes ocasionats al mateix lloc, ens agradaria tenir una reunió amb vostè per trobar una solució a la creixent violència al nostre barri.

  Esperant la seva resposta el més aviat possible, li saluda atentament.

  Secretaria de la Junta de l’Associació de Veïns

 33. Pepa Fernández S2

  10 juny 12
  18:45 #

  Escric aquest text com a ciutadana de aquest barri, i faig consta en aquest escrit, les mancances que te el nostre barri.

  En primer lloc veig que tenim una inseguretat ciutadana cada vegada mes alta, se estan produint mes robatoris, cada vegada mes sovint s’estan produint mes actes de delinqüència. El vandalisme al carrer també preocupa cada vegada mes, el mobiliari urbà esta malmès, les façanes del edificis estan plens de pintades. Necessitaríem que els carrers del nostre barri estesin mes vigilats per part de la policia.

  En segon lloc voldria dir que cada vegada esta el barri mes brut, la neteja no es la mateixa que abans, crec que caldria donar un cop de ull a les zones mes brutes i posar-hi remei.

  Se que en aquest temps que corren, amb la crisis, falta de pressupost, les coses no poden ser com abans, però jo demanaria que les institucions publiques facin lo possible per arreglar-ho, ja que nosaltres els ciutadans seguim pagant els impostos, i crec que tots tenim que posar el granet de sorra per que tot torni a ser com abans, un barri tranquil, segur, bonic.

  Pepa Fernández
  Barri Centre Viladecans

 34. María

  10 juny 12
  18:45 #

  AL MEU BARRI ELIMINEN L’ATENCIÓ SANITARIA NOCTURNA

  Retallen l’atenció mèdica a l’ambulatori del meu barri, a Gavà, em pregunto on arribarem, cada vegada ens demanen més i mereixem menys? La salut és un dels drets contemplats en l’Estat del Benestar, no haurien de restar en el camp de la salut, això no pot ser.

  Al costat de casa meva, a cinc minuts, es troba el CAP I de Gavà. A causa de les retallades en relació a la salut han eliminat el servei d’urgències mèdiques nocturnes, l’horari actual és de dilluns a divendres de 08:00 a 20:00 hores; com a conseqüència si tens una urgència a partir de las 20 hores has de desplaçar-te a l’Hospital de Sant Llorens que es troba a Viladecans.

  Qui no ha hagut d’anar-se’n d’urgències durant la nit? Qui no sap de les hores que podem passar, esperant que et cridi el/la sanitari/a, a les urgències del citat Hospital?, pot ser que la teva visita no requereixi proves complementàries que, entre altres coses, indicarien una comprensible gran espera. A més l’ambulatori no només atenia als habitants del meu barri, sinó que era l’únic dispensari nocturn de tot el meu pobla.

  Ens agradava, ens sentíem tranquils, sabíem que davant d’un petit problema, incident, malestar,… a l’ambulatori de Gavà rebíem l’atenció mèdica que necessitàvem. No és necessari col•lapsar un servei d’urgències d’un Hospital que dona servei a més d’una població. I tot això per culpa de restar en serveis bàsics, qui ho entén?

  Maria Moreno S2

 35. Paqui Ayala Molina

  12 juny 12
  18:45 #

  Associació de veïns del Vilanes
  C// Montserrat nº 22
  Vilanes 08860

  Ajuntament de Barcelona
  A l’atenció de la Sra. regidora de Ciutat Vella,
  Barcelona 08017

  Em dirigeixo a vostè per comunicar-li la situació que tenim en aquests moments al nostre barri. Fa un temps que, al nostre barri ocorren coses que abans no eren tan freqüent con ara.
  Aquest barri és molt bonic i especialment té una zona vianants plena de botigues, on va molta gent a caminar, però això ja no es tan fàcil degut a excrements de gossos que hi ha al carrer. Tot i això el més important es la delinqüència al carrer.
  Fa unes tres setmanes, van apunyalar a un Home al costat d’un institut i a l’hora de la sortida dels nens. També van robar moltes botigues , sobretot joieries, i el dissabte passat un grup de nois van donar una brutal pallissa a un noi que anava per carrer, simplement per demanar-li foc, etc. Podria explicar-li moltes coses més, per lo que li demano fer una reunió per explicar-li tot això i més.

  Esperem la seva resposta,

  Atentament,

  Maria Constant
  Secretaria de l’associació de veïns del Vilanes.

  16 d’abril del 2012

  PAQUI AYALA I2

 36. natalia garcia lopez

  13 juny 12
  18:45 #

  text corregit,

  Com enyoro viure al barri,
  Encara recordo quan era petita i el barri era tot el meu món. Ens coneixíem tots, el forner, el carnisser, els veïns i la senyora Juana. Sí aquesta senyora que hi havia en tots els barris i es dedicava a estar tot el día en la seva balconada observant el que passava al seu voltant. No passava ni mitja hora entre que feies alguna cosa i que la teva mare ho sabés.
  Avui dia sóc jo la mare, tota aquesta seguretat que ens donava viure en un espai conegut ara no la tenim. És fácil que no sapiguem com es diuen els nostres veïns, ni la fornera a qui comprem el pa cada dia. Cadascú va a la seva.No veiem nens jugant al carrer, perquè o hi ha cotxes o tenim por que alguna cosa pugui passar-los.

  I jo em pregunto, tant hem canviat?La meva generació ha estat una generació de criar-nos al carrer, d’arribar a casa i deixar corrent la motxilla, agafar el bocata i estar al carrer fins que ens tocava fer els deures o sopar. Per això demanaria a tots els veïns, que cuidem els barris, que respectem els parcs, que recullin els excrements dels animals i sobretot que recordem les normes bàsiques d’educació i convivència.
  Que hi hagi més guàrdies urbans als carrers per assegurar la seguretat dels nostres nens. Així els ajudarem a créixer, a formar part d’una societat, a jugar amb coses diferents a maquines i a gaudir del que tenen a la seva al voltant.
  Gràcies

  Natalia Garcia S1

 37. Susana Sanroman I2

  13 juny 12
  18:45 #

  Associació de Veïns de Ciutat Vella
  Pl. de Bonsuccés, s/n
  08001 Barcelona

  A l’atenció de la Sra. Regidora de Ciutat Vella
  Ajuntament de Barcelona
  Barcelona 08002

  Benvolguda senyora,

  Escric la present per comunicar-li la noticia de l´assassinat ahir a la matinada d’un jove veí del nostre barri: el Salvador Iborra, un professor universitari i poeta valencià de cert renom que sempre havia tingut bones relacions amb la resta de veïns de la zona.

  El seu únic delicte va ser denunciar les activitats il•legals d’un parell d’immigrants que havien ocupat il•legalment un pis a la zona des de feia temps; activitats i ocupació indeguda que havien estat denunciades a la policia mesos enrere sense que s’aconseguís res.
  Malauradament, el nostre veí va morir abans de que arribés l’ambulància i és aquest fet el que ha impulsat la cerca i captura dels seus assassins. Dubto que cap barri vulgui viure en aquesta inseguretat. El nostre, per descomptat, no.

  Per això li demano que tingui a bé dedicar-nos una hora del seu temps per a discutir la situació en la que viu el barri de Ciutat Vella i trobar la manera de millorar-lo.

  Molt atentament,
  Marta Puig

  Presidenta de l’Associació de Veïns de Ciutat Vella

  Barcelona, 22 d’abril de 2012
  Susana Sanromán I2

 38. BEATRIZ GARCIA MACKAY

  13 juny 12
  18:45 #

  Un barri diferent depèn de nosaltres

  Vaig canviar de domicili fa un any. En el nou barri no he escoltat temes de robatoris, però si que és veritat que davant de casa hi ha un carrer ample on moltes vegades aparquen joves de matinada amb la música i el volum alt; molts d’ells consumint drogues que fan que el carrer faci mala olor: Molts veïns es queixen i la policia gairebé sempre passeja, els demanen els documents d’identitat i després els diuen que se’n vagin. La veritat, no em dóna tranquil • litat, sobretot a les nits.

  Crec que amb la crisi augmenta la situació de violència pels carrers de la ciutat. Ens pertoca a tots nosaltres ajudar a que aquesta situació no empitjori. Sé que hi ha alguns barris que s’organitzen per a la seguretat dels seus habitatges. Tenen alarmes i contacte continu amb la policia per evitar situacions de violència, però també és cert que moltes situacions són alienes als veïns del barri. Davant d’això, només ens queda prendre mesures preventives com no sortir a altes hores de la nit, no reaccionar a la violència amb més violència i ensenyar normes de seguretat als fills.

  Gràcies

  Beatriz S2

 39. Matilde Ojer S2

  14 juny 12
  18:45 #

  Matilde Ojer S2. Text corregit.

  Un barri incívic i insegur.

  Manca de cultura? O falta de responsabilitat? Fins on seria necessari inculcar un curs de
  ciutadania perquè tots els individus poguessin viure en harmonia? Com lluitar contra tot allò que està fora de les normes? Potser inspeccions periòdiques i actuació policial podrien evitar fets incòmodes. Però siguem realistes, el barri de Casa Blanca de Sant Boi no té tot el necessari per poder fer front davant aquelles persones que no els
  importa gens ni mica la convivència.
  Veiem arreu com veïns irresponsables deixen bruts els carrers amb excrements dels seus gossos. O bars que incompleixen horaris de descans i tanquen les voreres de vianants amb el seu mobiliari “urbà” excedint-se en taules y cadires. O aquests veïns sorollosos que els seus habitatges més semblen discoteques que un lloc de relax. O els joves que en cantonades “gaudeixen” del seu botelló deixant tots els seus residus.

  Quan busques suport davant la policia generalment contesten que les seves patrulles estan ocupades, és potser manca de personal? Està molt clar que el cos se’ns queda curt, és per això que a part de l’incivisme tenim també una delinqüencia que actua a gust sabent que corren poc perill de ser detinguts. De fet ens hem adonat que cada vegada hi han més robatoris a habitatges i sobre tot a pàrquings, o nens que són abatuts quan van al col.legi per robar-lis els mòvils i els ordinadors portàtils.

  Per tot això faig una crida al nostre ajuntament perquè estudii quines mesures podría aplicar al barri.

 40. Anabel

  19 juny 12
  18:45 #

  Text corregit

  Mancances del barri.

  Sóc de Gavà sempre he viscut al mateix barri i en el transcurs dels anys he vist com han anat canviant i en conseqüència el poble.

  Fa gairebé un mes al costat d’un col•legi van fer un atracament en una joieria, on van ferir l’amo amb una arma de foc. Eren les 12.30 h, els nens surten a la 1 del migdia. Els atracadors devien desconèixer aquest fet, vull suposar però és un exemple clar de com és la situació actual. Ja sigui per la crisi i la necessitat la veritat és que se senten més notícies de robatoris i delinqüència que abans i això deriva en una inseguretat ciutadana.

  Encara recordo com fa anys els nens podíem jugar al carrer i ara ja sigui per la quantitat de trànsit o la mateixa inseguretat que tenim els pares, han de jugar en parcs o en espais dedicats a la infància. També hem de pensar que els temps canvien i que igual que els nens ja es diverteixen amb altres jocs i ordinadors, per exemple, els veïns no són tampoc igual que abans. No ens coneixem pel ritme de vida que portem i això també comporta que de vegades no saps amb qui estàs convivint.

  Hem de ser optimistes i pensar que aquesta situació passarà i creure que tornarem a viure en un poble on et sents protegit i segur.

  Anabel Silva S2

 41. María

  19 juny 12
  18:45 #

  Maria Moreno S2 Text corregit

  AL MEU BARRI ELIMINEN L’ATENCIÓ SANITARIA NOCTURNA

  Retallen l’atenció mèdica a l’ambulatori del meu barri, a Gavà. Em pregunto on arribarem. Cada vegada ens demanen més i mereixem menys? La salut és un dels drets contemplats en l’Estat del Benestar. No haurien de restar en el camp de la salut. Això no pot ser.

  Al costat de casa meva, a cinc minuts, es troba el CAP I de Gavà. A causa de les retallades en relació a la salut han eliminat el servei d’urgències mèdiques nocturnes. L’horari actual és de dilluns a divendres de 08.00 a 20.00 hores; com a conseqüència si tens una urgència a partir de las 20 hores has de desplaçar-te a l’Hospital de Sant Llorenç, que es troba a Viladecans.

  Qui no ha hagut d’anar-se’n d’urgències durant la nit? Qui no sap de les hores que podem passar, esperant que et cridi el/la sanitari/a, a les urgències del citat hospital?, pot ser que la teva visita no requereixi proves complementàries que, entre altres coses, indicarien una comprensible gran espera. A més l’ambulatori no només atenia als habitants del meu barri, sinó que era l’únic dispensari nocturn de tot el meu poble.

  Ens agradava, ens sentíem tranquils, sabíem que davant d’un petit problema, incident, malestar,… a l’ambulatori de Gavà rebíem l’atenció mèdica que necessitàvem. No és necessari col•lapsar un servei d’urgències d’un Hospital que dona servei a més d’una població. I tot això per culpa de restar en serveis bàsics, qui ho entén?

 42. Yvonne

  24 juny 12
  18:45 #

  Text corregit.

  “Castelldefels, ciutat cívica”
  Amb aquest nou eslògan l’Ajuntament de Castelldefels vol promoure la ciutat. A mi però, em vénen ganes de riure.
  Personalment m’agrada el barri on visc a Castelldefels, tot i que no té res d’especial. No m’he sentit mai insegura encara que hem tingut gent trucant a la porta del pis demanant diners, i fins i tot un home sense sostre dormint a la nostre escala durant uns dies.
  El tema que em preocupa més és la brutícia i aquí no val l’excusa de la crisi. A sortir de casa has d’anar en compte de no trepitjar els excrements dels gossos, de no relliscar per la seva orina o que facin un ensurt als teus nens (o a tu mateix). Sembla que els seus amos no s’adonen que no poden anar sense lligar els gossos pels espais públics i sense recollir les seves cosetes . Estic farta d’escoltar: “El meu gos no fa res” o “si vols, pots trucar a la policia”. On són els agents cívics que ha contractat l’Ajuntament? També els temen i per això es mouen per zones menys “conflictives”?
  Un altre problema fàcil de resoldre és el de la brossa. No costa tant separar-la bé i després deixar-la al contenidor correcte,oi? I si tens coses per llençar que encara poden servir a algú porta-les a Caritas o a un dels altres llocs, però no les deixis al costat del contenidor.
  Donem un bon exemple i fem-ho bé que no costa gens. Ho farem per tothom.

  Records i bon estiu!
  Yvonne (S3)


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes