• Per què viatgem?

  Per cindy47452 (http://www.flickr.com/photos/57038667@N00/227582138)

  Ho reconec: no sóc gens nòmada. Potser es deu al fet d’haver nascut en un municipi turístic? Potser perquè havia de treballar per les vacances per pagar-me els estudis? Potser perquè sóc mandrós? No ho sé, però no tinc ànima viatgera. Si hem d’emprendre una volta al món, m’heu de convèncer per què cal viatjar.

  M’ho he preguntat un munt de vegades. Fins i tot, he trobat aquestes entrades de blocaires rodamons:

  Per obtenir 2 punts, heu de deixar un comentari d’un mínim de 180 paraules convencent-me dels avantatges de viatjar.

  Bona escriptura i bona audició!

 1. Milena Novas

  23 gen. 13
  18:45 #

  Milena Novas – S2

  I Tu dius que no ets gens viatger! Tots som viatgers!
  Que seria de mi sense els meus llargs viatges! Cada dia, cada nit, viatjo kilòmetres amb la imaginació.
  I tu, estic ven segura que, com tots, també ho fas.

  Però tu no em parlaves d’aquests tipus de viatges, aquests si “lowcost”, tu em parlaves realment de viatjar per el món, a conèixer nous indrets, a descobrir noves cultures, noves maneres de fer, nous menjars, llengües, persones, pobles i maneres de viure i veure la vida.

  Conèixer tot això que acabo de nomenar ja es motiu suficient per començar a fer maletes, però si afegim la importància de vegades poder sortir de la realitat que vivim i poder observar-la per alguns moments des de lluny per poder valorar-la, llavore’ns la experiència tindria que ser de caire obligatori per tothom.

  La mirada des de fora a la nostre realitat, i el poder observar altres formes de vida, fa que re-valorem la nostre realitat i podem evolucionar. Veure les coses des de noves perspectives fa que evolucionem a nivell personal.

  Entec que, per exemple, a mi m’agrada més viatjar que no llegir. Peró de fet un viatge, es com encetar un nou llibre! Una nova aventura! Plena de sorpreses, de nous personatges i desconeguts espais, una aventura on dia a a dia, pagina a pagina, anem observa’n i aprenen noves coses, veien d’altres que ens fan pensar i recordar moments passats o imaginar moments futurs. I sigui quin sigui el destí, o el llibre, o el gust de cadascú et puc ben assegurar que a la pagina final, a la tornada, a la última cullerada, t’adonares que el viatge sempre, sempre, a valgut la pena.

 2. Jose Antonio Rosales Estruch

  27 gen. 13
  18:45 #

  En primer lloc haig de dir que, d’acord a la meva opinió, l’home com espècie, sempre ha tingut la necessitar de viatjar i de mudar-se por diverses raons, alimentaries, per trobar millors condicions climàtics i de viure, es a dir, penso que aquesta voluntat de viatjar es inherent a la mateixa condició humana, però en els últims temps, l’home ha descobert el viatge de plaer.
  Quan es viatge per plaer, tens la possibilitat de descobrir moltes coses interessants, ja que durant el teu recorregut coneixeràs la diversitat cultural de les diferents persones que et trobes, diferents països, climes, vegetació, gastronomia, fauna, formes de govern i moltes coses més.
  Penso que una de las coses que no deures deixar de fer es intentar integrar-te en les costums del lloc que visites, perquè serà la millor manera de conèixer de primera mà la realitat del seu estil de viure.
  Estic firmament convençut de que quan viatges gaudeixes, coneixes i a més a més enriqueix la teva anima i esperit i fins i tot creixes com persona.
  Per totes aquestes coses, et convido a que t’animes i ho penses: viatjar es una molt bona opció per les teves vacances.
  Jose Antonio S2

 3. Odalis Varela Perez

  28 gen. 13
  18:45 #

  L’home ha viatjat des de fa molt temps, des de fa molt segles endarrere i per diversos motius, a principi ho ha fet per conquistar i descobrir nuovas terras moguts per la cobdicia o potser la necessitat, poc a poc el fet de viatjar es va convertir en un luxe per la gent rica que viatjaban per anar de compres i fer vacances. Actualment viatjar es normal per a tothom o gairebe per a tothom, perque encara existeixen alguns paisos en que es molt diffícil viatjar desgraciadament.
  La veritá es que sigui com sigui viatjar es més que interessant, es divertit i enriquidor a la mateixa vegada, es descobrir i aprendre coses nuoves, il mond está ple d’historia, de llocs paradisiacos i de gent interessant per tot arreu.
  Penso que una de les coses mes gratificants que t’aporta el fet de viatjar es la possibilitat de coneixer aquests llocs que alguna vegada has vist en pel•liculas o has llegit en algún llibre i que vols veure-los en realitat.
  Prova visitar un lloc que haggis conegut en un llibre que t’agradi molt i aixi coneixerás el plaer de viatjar.

  Odalis S2

 4. M. José Rodríguez S2

  28 gen. 13
  18:45 #

  Per què cal viatjar?

  Si bé és cert que per poder viatjar cal temps i diners (i ganes?), m’agradaria transmetre’t que val la pena en molts aspectes. Sona a tòpic però, veritablement, emprendre un viatge, a més de passar unes vacances diferents, ens aporta una gran riquesa personal. Conèixer altres cultures amb tot el que porta implícit: gastronomia pròpia, costums i tradicions, conèixer gent i, depèn de la durada del viatge, fins i tot aprendre l’idioma. A més a més, podem arribar a gaudir de paisatges que mai haguéssim somniat.

  Si em permets, m’agradaria recomanar-te dues ciutats d’Espanya (ja que n’he viatjat a unes quantes), per a que t’animis a viatjar i sigui un lloc no massa lluny de casa teva. Bilbao i Cadis són les meves preferides. Quant a Bilbao, el que més em va agradar va ser la dinàmica de la ciutat: la gent, la seva activitat i, perqué no dir-ho, la pulcritud dels seus carrers i els paisatges. També em va encantar el mític Guggenheim. Respecte a Cadis, és una ciutat petita però plena d’encant ja que la gastronomia i la calidesa de la gent et fan sentir com a casa.

  Amb aquest petit escrit espero que t’hagi entrat una mica de ganes de realitzar un viatge i que també m’expliquis la teva experiència.

 5. Odalis Varela Perez

  28 gen. 13
  18:45 #

  L’home ha viatjat des de fa molt temps, des de fa molt segles endarrere i per diversos motius, a principi ho ha fet per conquistar i descobrir nuovas terras moguts per la cobdicia o potser la necessitat, poc a poc el fet de viatjar es va convertir en un luxe per la gent rica que viatjaban per anar de compres i fer vacances. Actualment viatjar es normal per a tothom o gairebe per a tothom, perque encara existeixen alguns paisos en que es molt diffícil viatjar desgraciadament.
  La veritá es que sigui com sigui viatjar es més que interessant, es divertit i enriquidor a la mateixa vegada, es descobrir i aprendre coses nuoves, il mond está ple d’historia, de llocs paradisiacos i de gent interessant per tot arreu.
  Penso que una de les coses mes gratificants que t’aporta el fet de viatjar es la possibilitat de coneixer aquests llocs que alguna vegada has vist en pel•liculas o has llegit en algún llibre i que vols veure-los en realitat.
  Prova visitar un lloc que haggis conegut en un llibre que t’agradi molt i aixi coneixerás el plaer de viatjar.

  Odalis S2

 6. MARIA

  29 gen. 13
  18:45 #

  La veritat és que em resulta molt difícil explicar per què viatjo. Perdoneu, ho corregeixo. Em resulta difícil explicar per què m’agrada viatjar. El perquè és fàcil: en la majoria dels casos viatjo per feina. I això és gairebé un cop per setmana. Una freqüència que pot resultar esgotadora, però que tot i totes les presses, tot el temps en avions i el poc temps que em queda lliure, em compensa. Una satisfacció que és plena, és clar, en els viatges personals en els què jo trio la destinació. Crec que la clau està en el fascinant (i enriquidor) que resulta DESCOBRIR. Descobrir nous idiomes, descobrir nous costums, descobrir nous climes, … Però crec que no és només el que podem aprendre dels altres. En els viatges també aprenem de nosaltres. Podem descobrir del que som capaços i moltes vegades ens sorprendrem. De vegades, m’he vist fer coses que mai vaig pensar que podria fer-les. Com una persona que té les mans fredes al agost a 35 graus es pot banyar en llacs naturals a menys 24 graus de temperatura externa? Com puc comunicar-me amb persones amb les que no entenc cap paraula? Com pots conèixer gent que et fa sentir com a casa a 15,000 km de la meva? En resum, viatjar és descobrir que tots podem (i necessitem) comunicar-nos i compartir coneixement amb independència del distants que a priori semblin les nostres vides. Viatjar és descobrir, aprendre, conèixer-nos.

  MARIA B (S2)

 7. Crista Traistaru

  31 gen. 13
  18:45 #

  Per què cal viatjar?

  Sigui quin sigui el motiu per qual viatgem, crec que val la pena.
  Des del principi de la seva existència, l’ésser humà ha viatjat en recerca de noves oportunitats. Hi ha viatges de plaer (en quals ens retrobem a nosaltres mateixos, vam gaudir amb els nostres i descobrim mons nous) i hi ha viatges de necessitat en recerca d’una vida millor.
  Els viatges ens millora nostra vida, ens fan millors con persones i ens donen l’oportunitat d’aprendre sobre altres cultures i altres costums.
  Viatgem per l’anhel de descobrir i sorprendre’ns de nou, per l’afany de conèixer, per copsar contrastos, per guanyar-nos la vida, per retrobar algú, per buscar les arrels, per reafirmar la nostra identitat cultural, per trobar-nos amb nosaltres mateixos, per créixer i enriquir-nos espiritualment, per delectar els cinc sentits, per aprendre a compartir i conviure, per trencar vincles i crear-ne de nous, per adonar-nos de què ens agrada i que no, per prendre distància, per enyorar la terra i estimar-la encara amb més ganes, per trobar-nos a faltar i abraçar-nos encara amb més força quan ens tornem a veure.
  Espero que els meus arguments et convencen viatjar més.
  Un viatge igual a una experiència inoblidable.

  Crista T – S2

 8. Susann Gotthardt

  03 febr. 13
  18:45 #

  Com no vols viatjar?

  Hi ha moltes raons per viatjar.
  Viatjar pertany a la vida. Viatjar existeix tants anys com la humanitat.
  La gent viatja per recordar-se, que no ho saben tot, que hi ha moltes coses per descobrir, que el món és més gran, més misteriós i més emocionant, del que sembla.
  Crec que necessitem viatjar per relaxar-nos, per recuperar-nos, per escapar de la quotidianitat i per descobrir a si mateix. L’home des de sempre és viatger. L’ home busca canvis, vol realitzar els seus somnies i necessita nous impulsos.
  Anar de viatge ens porta varietat a la vida, emoció, aventura i noves impressions.
  Viatgem per buscar la felicitat, per trencar amb la rutina, per escapar dels hàbits o simplement per gaudir. En un viatge pel món podem adquirir nous coneixements, conèixer altres cultures, aprendre nous idiomes, i a més un canvi de clima pot ser beneficiós per al nostre cos i bo per a la salut.
  Pots fer una volta al món de diverses maneres. Pots escollir un viatge planificat, on saps a on vas, a quin lloc a quin hotel o només pots comprar un vol i agafar les teves maletes i veure a on et porta.
  A més pots viatjar sense desplaçar-te amb un bon llibre, amb una bona conversació o amb una bona pel•lícula. No fa falta sortir de casa teva, pots quedar en el teu sofà i viatjar amb la teva imaginació.
  Escull la forma de viatjar que més te agradi i comença el teu viatge. Pots triar-te la que vulguis.
  Bon viatge.

  Susann – S3

 9. Natalia

  04 febr. 13
  18:45 #

  Que no t’agrada viatjar?, a veure si amb si puc convèncer-te

  -Viatjar és una forma de veure el món des d’un punt de vista diferent.
  – Viatjar ens serveix per aprendre que hi ha diferents formes de fer les coses.
  – Viatjar és cultura.
  – Viatjar ens permet experimentar.
  – Viatjar ens apropa als altres companys de viatge.
  – Viatjar és viure, compartir i aprendre.
  Per si encara no t’he convençut, t’explicaré que sento jo cuan viatjo.
  Com hauràs comprovat sóc una persona a l’a la qual li encantaria passar un mes en cada lloc del món.
  Des de petita m’he imaginat com seria viure a Noruega o en l’Índia, com viuen a Rússia o com fan una determinada cosa a Itàlia.
  Això el pots esbrinar pels llibres, és cert, però gens més interessant que apropar-te i veure-ho per tu mateix.
  No em solen atreure els grans monuments, encara que sempre els visito, però si els costums. Sàvies que a Vietnam, el saló de la casa serveix per deixar el ben més preuat, que és la moto, i passen la seva vida al carrer?. Coses com aquestes són les que jo busco en els meus viatges, estils de vida, formes de relacionar-se, …etc

  Jo et recomano que agafis una guia i tries una destinació, sempre hi haurá algún lloc que te agradi.

  Prova-ho, segur que repetirás

 10. jsans

  08 febr. 13
  18:45 #

  Caram!! M’he convençut.

  Estic disposat a engrescar-m’hi i superar la mandra que comporta tramitar gestions, documentar-te, pensar què t’has d’endur…Ara bé, imaginar, llegir i aprendre també són viatges o, més ben dit, experiències de creixement personal en què ens plantegen uns reptes que amb esforç els superem.

  Us agraeixo sincerament els raonaments!


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes