• Segueix-nos

  De Jeff Youngstrom, extreta d’http://www.flickr.com/photos/68241640@N00/233158368

  Heu d’exposar l’itinerari que m’heu proposat en la unitat anterior (cliqueu aquí)  per conèixer la vostra terra. Aquesta tasca s’estén en la propera unitat: un company us la valorarà i haureu d’elaborar la presentació que acompanyarà aquesta intervenció oral.

  Per planificar-la, aquí teniu un full de ruta.

  Full de ruta intervenció oral itinerari - com preparo la intervenció

   

  Recordeu que per gravar-vos, heu d’utilitzar l’apliació Vocaroo.  Cliqueu aquí per gravar-vos. Si voleu saber com es fa servir, cliqueu aquí. Hi teniu un tutorial.

  Obtindreu 2 punts si la intervenció segueix el full de ruta.

   

   

   

   

10 comentaris

 1. Jose Antonio Rosales

  10 febr. 13
  18:45 #

  Aquest és l’enllaç de la meva exposició de l’itinerari

  http://vocaroo.com/i/s0izXAXsGcQo

  Jose Antonio S2

 2. M. José Rodríguez S2

  11 febr. 13
  18:45 #

  Aquí et deixo l’enllaç de so:
  http://s0.vocaroo.com/media/download_temp/Vocaroo_s0tvrMU4YhgS.mp3

  A continuació et dono per escrit tot l’itinerari:

  Bon dia, sóc la Maria José i m’agradaria exposar-vos un itinerari per tal de que coneixeu la meva terra, ja que considero que és un lloc molt recomanable per visitar.
  Jo vaig néixer a Canena, un poble pertanyent a la comarca de “La Loma” dins de la província de Jaén (Espanya). És un municipi situat a uns 50 km de la capital i té, aproximadament, uns 2000 habitants.
  Com podeu intuir, és una localitat petita però plena d’encant. Podeu gaudir de la tranquil•litat del poble tenint ben al costat ciutats més grans com Úbeda i Linares.

  Quant a l’itinerari, a Canena, podem trobar un castell-palau d’estil renacentista construït al segle XVI on cada any, al juliol, es realitza un festival de música amb tot tipus d’estils: òpera, jazz, bandes de música o concerts d’instruments solistes.
  Altre punt característic de Canena és el paisatge, el qual està envoltat d’oliveres ja que la principal activitat econòmica del poble és la fabricació i venda de l’oli.
  I si després de tant caminar esteu cansats, podeu anar al “Balneario de San Andrés” conegut pels seus tractaments amb aigües termals i teràpies alternatives. Després podeu anar a dinar a qualsevol dels restaurants típics del poble.
  També comptem amb el pantà de Giribaile que prové de la conca del riu Gualdalquivir i en el qual podeu passar un dia a l’aire lliure amb la familia, envoltat d’un panorama natural molt gratificant.

  Altres punts propers que us recomanaria visitar són el Parc Natural de les Serres de Cazorla, Segura i Las Villas, declarat reserva de la Biosfera per la UNESCO per la seva riquesa en fauna i flora, on podeu fer tota classe d’activitats de muntanya: senderisme, escalada… I si preferiu un turisme més cultural, no us podeu perdre les ciutats de Baeza i Úbeda (molt properes a Canena) les quals són Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, on podeu gaudir d’ edificis històrics i unes fires medievals encisadores.
  Per acabar, espero que amb aquesta ruta per la comarca de “La Loma” us hagi animat a visitar-la. M’agradaria molt que si hi anéssiu, compartiu la vostra experiència amb mi i em digueu si ha valgut la pena el viatge.

  Moltes gràcies.

 3. Maria F Martinez

  14 febr. 13
  18:45 #

  http://vocaroo.com/i/s07Yntye4znw

  Hola jo sóc Mafe, sóc de Cartagena d’Índies, Colòmbia. Els proposaré un itinerari perquè coneguin la meva terra bella. El carib colombià és un lloc ple de contrastos, podem anar des de rius i muntanyes, assentaments indígenes i deserts fins a illes plenes de corals i peixos de colors.
  Cartagena d’Índies és ciutat patrimoni de la humanitat de la Unesco, el seu casc històric és arquitectura colonial i destaca el seu colorit i els seus petits carrers plens, a més de molta història, de restaurants, bars i llocs per relaxar-se, prendre un bon menjar tradicional i ballar els nostres ritmes típics.
  Podem passejar en carrossa de cavalls, en els autobusos típics anomenats “chivas”, visitar el castell de sant Felipe de Barajas, una fortalesa espanyola enmig de la ciutat, caminar per les muralles o anar amb vaixell a visitar els forts de Bocachica un poble de pescadors amb gent molt senzilla i amable.
  A unos quants quilòmetres amb llanxa estan les illes del rosari, un arxipèlag d’aigües blaves, on el descans i el bussejo són activitats de primer ordre.
  En conclusió, crec que em quedo curta en la descripció de les meravelles que es pot trobar a la meva ciutat i els seus voltants i això solament dona una petita idea de l’interessant que seria poder conèixer la meva terra.
  espero haver-hi almenys produït curiositat i inquietud per algun dia visitar-nos.
  Moltes gràcies,
  Mafe

 4. Odalis Varela Perez

  15 febr. 13
  18:45 #

  El meu enllaç

  http://vocaroo.com/i/s1hMWJLDcHPn

  OdalisS2

 5. MARIA

  15 febr. 13
  18:45 #

  El meu enllaç i el text:

  http://vocaroo.com/i/s1YJCouIaDhZ

  Hola, sóc la Maria i vaig a presentar-vos la meva terra. Espero que us agradi la meva exposició. Jo vaig neixer en un petit poble pesquer d’Astúries, Luarca. A Luarca se li coneix per la “vila blanca de la costa verda”. I això és exactament. Un poble de cases blanques escalonades organitzades en dues vessants i envoltat de verd.
  Es també la vila d l’aigua: aigua salada i aigua dolça. D’una banda té diverses platges petites, i naturals . Fins ara els hotels encara no han pogut substituir el verd de la nostra vegetació. En aquestes platjas la força del mar Cantàbric et permetrà fer surf o si ho prefereixes banyar-te, encara adverteixo que la temperatura de l’aigua no és com la del Mediterrani. Luarca ha estat tradicionalment una vila marinera, plena d’històries de pirates i de vaixells baleners. Aquest record es rememora en molts llocs de la vila, entre ells al port. Un cop allà, com no, recomano relaxar i gaudir d’un dinar a base de peix i marisc (que encara se segueixen venent a la llotja del port). I com no, prendre una sidra!
  Diverses suggeriments: per als esportistes, rutes de muntanya (caminant, a cavall o en quad); per als més culturals, Luarca aposta per la ciència i pots visitar el museu del Premi Nobel Severo Ochoa (nascut a Luarca) o el museu de Ciències Marines i la seva exposició de calamars gegants. I per als més romàntics, Luarca és famosa també pels seus set ponts sobre el riu Negre i en especial, el Pont del Petó. Explica la llegenda que el pervers pirata Cambaral (ara és el nom d’un barri) va ser capturat per un noble luarques en una batalla naval en la qual el pirata va resultar malferit. Abans de lliurar-lo a la Justícia, el noble decideix curar-lo al seu palau i allà la filla del noble s’enamora perdudament del pirata. Tots dos decideixen escapolir-se per el riu. Abraçats en un petó apassionat van ser sorpresos pel pare que, cec de ràbia i amb una espasa molt afilada els va matar als dos d’un sol tall i els seus cossos encara junts se’ls va arrossegar el mar. Ara el pont és el símbol de l’amor etern.
  Així és Luarca, terra de rica gastronomia, de paisatges naturals i de llegendes. Hi Anem?

  MARIA B(S2)

 6. Milena Novas

  15 febr. 13
  18:45 #

  Milena Novas – S2

  http://vocaroo.com/i/s1Uy5rxMtazo

  Petita pinzellada per Brasil. Bon Viatge.

 7. Crista Traistaru

  16 febr. 13
  18:45 #

  Fogadtatás! Willkommen! Bine ati venit! Benvinguts! a SIBIU

  El meu enllaç:

  http://vocaroo.com/i/s16AvSsnnHOh

  Crista T – S2

 8. Susann Gotthardt

  17 febr. 13
  18:45 #

  Us invito al Florència de l’Elba.

  http://vocaroo.com/i/s0gKphXhYU0Z

  Susann – S3

 9. natalia garcia lopez

  19 febr. 13
  18:45 #

  Us invito a Garganta la Olla (Caceres)

  http://vocaroo.com/i/s0DXRnOaUBtm

  Natalia Garcia S3

 10. jsans

  27 febr. 13
  18:45 #

  Caram, com sabeu vendreu el vostre lloc d’origen!! Per què m’ha d’estranyar, si forma part de la identitat de cadascú. Per tant, Milena, no m’estranya que confessis que és un exercici difícil de controlar l’emoció.

  Les intervencions m’han agradat més que les lectures. Es nota que l’exercici és més lliure i més creatiu. A més, demostreu bastant fluïdesa. Quant a la correcció, us hi heu mirat bastant. De vegades, alguns errors es deuen a la influència de la llengua materna, cosa ben comprensible per l’alt contingut afectiu que he comentat més amunt.

  Us he de felicitar, doncs, pel resultat de l’activitat.


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes