1. Maria F Martinez

  24 febr. 13
  18:45 #

  VIATJAR: UNA EXPERIÈNCIA DE VIDA
  A les persones que ens apassiona viatjar, ens costa entendre per què hi ha moltes altres que es perden d’aquesta experiència meravellosa.
  Viatjar ens ajuda a entendre, comprendre, analitzar i viure amb altres cultures i altres persones. Ens fa més humans i millors.
  Després d’un viatge on haurem viscut un sense fi d’aventures, segur que entenem millor el nostre entorn i a les persones que conviuen en ell.
  Al món globalitzat on vivim ja no és estrany compartir el nostre dia a dia amb persones d’altres cultures, i això ens obre les portes a la curiositat d’entendre i conèixer d’on vénen i que pensen.
  Les fronteres es tornen menys rígides i se’ns permet desplaçar-nos més freqüentment i a pesar que el moment econòmic ens limita, hauríem d’acceptar tots la invitació implícita de fer-nos ciutadans d’aquest planeta i conèixer-ho millor.

 2. Odalis Varela Perez

  03 març 13
  18:45 #

  EL PLAER DE VIATJAR
  L’home ha viatjat des de fa molt temps, des de fa molt segles endarrere i per diversos motius, a principi ho ha fet per conquistar i descobrir nuovas terras moguts per la cobdicia o potser la necessitat, poc a poc el fet de viatjar es va convertir en un luxe per la gent rica que viatjaban per anar de compres i fer vacances. Actualment viatjar es normal per a tothom o gairebe per a tothom, perquè encara existeixen alguns països en que desgraciadament és molt dificil viatjar.
  La veritá es que sigui com sigui viatjar es més que interessant, es divertit i enriquidor a la mateixa vegada, es descobrir i aprendre coses nuoves, il mond está ple d’historia, de llocs paradisiacos i de gent interessant per tot arreu a la qual podem integrar-nos com part de la seva vita i compartir las sevas costumes, a més de gaudir de diversos climes i menjars.
  Penso que una de les coses mes gratificants que t’aporta el fet de viatjar es la possibilitat de conèixer aquests llocs que alguna vegada has vist en pel•liculas o has llegit en algún llibre i que vols veure-los en realitat, prova visitar un lloc que haggis conegut en un llibre que t’agradi molt i així coneixeràs el plaer de viatjar.

  Odalis S2

 3. Jose Antonio Rosales

  03 març 13
  18:45 #

  UN BON VIATGE, UNA BONA OPCIÓ
  En primer lloc haig de dir que, d’acord a la meva opinió, l’home com espècie, sempre ha tingut la necessitar de viatjar i de mudar-se por diverses raons, alimentaries, per trobar millors condicions climàtics i de viure, es a dir, penso que aquesta voluntat de viatjar es inherent a la mateixa condició humana, però en els últims temps, l’home ha descobert el viatge de plaer.
  Quan es viatge per plaer, tens la possibilitat de descobrir moltes coses interessants, ja que durant el teu recorregut coneixeràs la diversitat cultural de les diferents persones que et trobes, diferents països, climes, vegetació, gastronomia, fauna, formes de govern i moltes coses més.
  Penso que una de las coses que no deures deixar de fer es intentar integrar-te en les costums del lloc que visites, perquè serà la millor manera de conèixer de primera mà la realitat del seu estil de viure i de entendre la cultura de els pobles.
  Estic firmament convençut de que quan viatges gaudeixes, coneixes i a més a més enriqueix la teva anima i esperit i fins i tot creixes com persona.
  Per totes aquestes coses, et convido a que t’animes i ho penses: viatjar es una molt bona opció per les teves vacances.
  Jose Antonio S2

 4. M. José Rodríguez S2

  05 març 13
  18:45 #

  Per què cal viatjar?

  Si bé és cert que per poder viatjar cal temps i diners (i ganes?), m’agradaria transmetre’t que val la pena en molts aspectes. Sona a tòpic però, veritablement, emprendre un viatge, a més de passar unes vacances diferents, ens aporta una gran riquesa personal. Conèixer altres cultures amb tot el que porta implícit: gastronomia pròpia, costums i tradicions, conèixer gent i, depèn de la durada del viatge, fins i tot aprendre l’idioma. També es poden realitzar activitats pròpies dels llocs on anem i com vam llegir en un article que ens vas recomanar, anar escribint pàgines i pàgines dels records de cada viatge. A més a més, podem arribar a gaudir de paisatges que mai haguéssim somniat.

  Si em permets, m’agradaria recomanar-te dues ciutats d’Espanya (ja que n’he viatjat a unes quantes), per a que t’animis a viatjar i sigui un lloc no massa lluny de casa teva. Bilbao i Cadis són les meves preferides. Quant a Bilbao, el que més em va agradar va ser la dinàmica de la ciutat: la gent, la seva activitat i, perqué no dir-ho, la pulcritud, neteja i bon estat dels seus carrers i els paisatges. També em va encantar el mític museu Guggenheim tant per la seva arquitectura com per la espectacularitat de les seves obres d’art. Respecte a Cadis, és una ciutat petita però plena d’encant ja que la gastronomia i la calidesa de la gent et fan sentir com a casa. A més a més, una cosa curiosa és que per entrar a la ciutat has de travessar el mar, és a dir, la carretera es troba construida en un pont i per tant veus el color blau i blanc de les ones per les finestres del cotxe.

  Amb aquest petit escrit espero que t’hagi entrat una mica de ganes de realitzar un viatge i que també m’expliquis la teva experiència.

 5. Crista Traistaru

  05 març 13
  18:45 #

  Per què cal viatjar?

  Sigui quin sigui el motiu per qual viatgem, crec que val la pena.
  Des del principi de la seva existència, l’ésser humà ha viatjat en recerca de noves oportunitats. Hi ha viatges de plaer (en quals ens retrobem a nosaltres mateixos, vam gaudir amb els nostres i descobrim mons nous) i hi ha viatges de necessitat en recerca d’una vida millor.
  Els viatges ens millora nostra vida, ens fan millors con persones i ens donen l’oportunitat d’aprendre sobre altres cultures i altres costums.
  Viatgem per l’anhel de descobrir i sorprendre’ns de nou, per l’afany de conèixer, per copsar contrastos, per guanyar-nos la vida, per retrobar algú, per buscar les arrels, per reafirmar la nostra identitat cultural, per trobar-nos amb nosaltres mateixos, per créixer i enriquir-nos espiritualment, per delectar els cinc sentits, per aprendre a compartir i conviure, per trencar vincles i crear-ne de nous, per adonar-nos de què ens agrada i que no, per prendre distància, per enyorar la terra i estimar-la encara amb més ganes, per trobar-nos a faltar i abraçar-nos encara amb més força quan ens tornem a veure.
  Espero que els meus arguments et convencen viatjar més.
  Un viatge igual a una experiència inoblidable.

  Crista T – S2

 6. Milena Novas

  05 març 13
  18:45 #

  Milena Novas — S2

  TOTS SOM VIATGERS

  Es difícil de creure que hi hagi gent que no els hi agradi viatjar. Encara que molts d’ells u facin a diari i encara no s’hagin assabentat. Mentre d’altres no serien rés sense els seus llargs viatges! Cada dia, cada nit, viatgen kilòmetres amb la imaginació. I tots, estic ven segura, que també ho fan. Tots som viatgers.

  Però NO volem parlar tan sols d’aquests tipus de viatges, aquests si “lowcost”, sinó parlar de viatges per el món, a conèixer nous indrets, a descobrir noves cultures, noves maneres de fer, nous menjars, llengües, persones, pobles i maneres de viure i veure la vida.

  Conèixer tot això que s’ha anomenat es motiu suficient per començar a fer maletes; però si afegim la importància de vegades poder sortir de la realitat que vivim i poder observar-la per alguns moments des de lluny per poder valorar-la, llavore’ns la experiència tindria que ser de caire obligatori per tothom. La mirada des de fora a la nostre realitat, i el poder observar altres formes de vida, fa que re-valorem la nostre realitat i podem evolucionar. Veure les coses des de noves perspectives fa que evolucionem a nivell personal.

  Es comprensible que i hagi gent que els hi agradi més llegir o somiar, que no viatjar amb avió. Però de fet un viatge es, encetar un nou llibre! O tindre un nou somni! Una nova aventura plena de sorpreses, de nous personatges i desconeguts espais, una aventura on dia a a dia, pagina a pagina, anem observa’n i aprenent noves coses, veient d’altres que ens fan pensar i recordar moments passats o imaginar moments futurs.

  Sigui quin sigui el destí, el somni, el llibre, el viatge, el què o el com, d’una cosa podem estar segurs, tots som viatgers! I a la pagina final, a la tornada, a la última cullerada, ens adonarem que sempre, sempre, alguna cosa de nou hem après.

 7. MARIA B

  08 març 13
  18:45 #

  I SI VIATGEM PER CONÈIXER-NOS?

  La veritat és que em resulta molt difícil explicar per què viatjo. Perdoneu, ho corregeixo. Em resulta difícil trobar una explicació de per què m’agrada viatjar. La raó del viatge és fàcil: en la majoria dels casos viatjo per feina. I això és gairebé un cop per setmana. Una freqüència que pot resultar esgotadora, però que tot i totes les presses, tot el temps en avions i el poc temps que em queda lliure, em compensa. Una satisfacció que és plena, és clar, en els viatges personals en els què jo trio la destinació, el temps, … i la companyia!

  Crec que la clau està en el fascinant (i enriquidor) que resulta DESCOBRIR. Descobrir nous idiomes, descobrir nous costums, descobrir nous climes, … Però crec que viatjar no és només el que podem aprendre dels altres. I és que en els viatges també aprenem de nosaltres. Podem descobrir del que som capaços i moltes vegades ens sorprendrem. De vegades, m’he vist fer coses que mai vaig pensar que podria fer-les. Com una persona que té les mans fredes al agost a 35 graus es pot banyar en llacs naturals a menys 24 graus de temperatura externa? Com puc comunicar-me amb persones amb les que no entenc cap paraula? Com pots conèixer gent que et fa sentir com a casa a 15,000 km de la meva?

  En resum, viatjar és descobrir que tots podem (i necessitem) comunicar-nos i compartir coneixement amb independència del distants que a priori semblin les nostres vides. Viatjar és descobrir, aprendre i fins i tot conèixer-nos.
  MARIA B (S2)

 8. Susann Gotthardt

  10 març 13
  18:45 #

  L’HOME – EL VIATGER

  Com no vols viatjar?

  Viatjar pertany a la vida. Viatjar existeix tants anys com la humanitat.

  L’home des de sempre és viatger. L’home busca canvis, vol realitzar els seus somnis i necessita nous impulsos.
  La gent viatja per recordar-se, que no ho saben tot, que hi ha moltes coses per descobrir, que el món és més gran, més misteriós i més emocionant, del que sembla.

  Hi ha moltes raons per viatjar.
  En primer lloc viatgem per buscar la felicitat, per trencar amb la rutina, per escapar dels hàbits o simplement per gaudir.
  En segon lloc viatjar és un bon aprenentatge. En un viatge pel món podem adquirir nous coneixements, conèixer altres cultures i aprendre nous idiomes.
  I en tercer lloc crec que necessitem viatjar per relaxar-nos, per recuperar-nos, per escapar de la quotidianitat, per descobrir a si mateix i a més un canvi de clima pot ser beneficiós per al nostre cos i bo per a la salut.

  Pots viatjar de diverses maneres.
  Pots escollir un viatge planificat, on saps a on vas, a quin lloc a quin hotel o només pots comprar un vol i agafar les teves maletes i veure a on et porta.
  Hi ha viatges planificats per a tots els gustos per exemple viatges culinaris, viatges per descobrir la naturalesa, viatges amb la poesia, viatges d’aventures, viatges d’esports o simplement viatges de relax.

  El meu gran viatge va ser un viatge pel món amb la motxilla, només tenia els bitllets d’avió i em deixava anar a la deriva d’ un lloc al altre. Va ser una gran experiència, vaig viure amb cultures diferents i vaig aprendre nous idiomes. Vaig descobrir a mi mateixa i ara veig el món amb una mirada diferent.

  A més pots viatjar sense desplaçar-te amb un bon llibre, amb una bona conversació o amb una bona pel•lícula. No fa falta sortir de casa teva, pots quedar en el teu sofà i viatjar amb la teva imaginació.

  Escull la forma de viatjar que més t’agradi i comença el teu viatge. Pots triar la que vulguis. Anar de viatge et porta varietat a la vida, emoció, aventura i noves impressions.

  Per concloure crec que estem viatjant en cada moment de la nostra vida, contínuament estem aprenent, busquem canvis, volem realitzar els nostres somnis i necessitem nous impulsos.

  Bon viatge!

  Susann – S3


Categories


Històric


diccionaris


material didàctic


organismes


recursos


Darrers comentaris


Núvol d’etiquetes