• Diari de bitàcola: 21/10/2011

  Resum de la sessió dedivendres 21/10/2011, enviat per M. Carmen Bautista:

  Vam començar la tarda analitzant les errades més freqüents que cometem quan elaborem un resum, concretament el de l’article “Els límits de la publicitat”, el qual havíem treballat el divendres anterior.  En Jaume ens va recordar que és essencial no excedir el nombre màxim de paraules exigides, evitar la repetició de frases que apareguin al text original i no perdre la coherència entre les idees sintetitzades per tal de no arriscar-nos a ser penalitzats.

  Tot seguit , li vam consultar els dubtes que havíem tingut mentre fèiem els exercicis dels deures inclosos a la feina setmanal (exercicis 15 a 21 de la pàgina 25; exercicis 8 i 9 de la pàgina 271 del llibre) del 14 d’ Octubre. També vam corregir l’exercici de fonètica 2 i estudiàrem els fenòmens d’assimilació fonètica (labialització, palatalització i velarització). I vàrem transcriure una nova frase: “Han vingut dilluns i els han xiulat”.

  Canviant de terç, el professor va iniciar el temari de sintaxi explicant els diferents tipus d’oracions gramaticals. Com a pràctica, vam resoldre els exercicis  22 i 25 de la primera unitat –pàgines 29, 30 i 31- del llibre. Així mateix, ens va adoctrinar sobre les característiques que ha de reunir un bon article d’opinió, una classe de text argumentatiu.

  A continuació, per a relaxar-nos una mica, vam fer una activitat de precisió lèxica que ens permeté de descobrir l’existència de parelles de mots amb significants molt semblants, però de naturaleses gramaticals  i significats distints.

  Per acabar la sessió, en Jaume ens va oferir un repàs general sobre les peculiaritats gramaticals, lèxiques i de pronunciació de cadascun dels dialectes de la llengua catalana.

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Charo Pérez: Doncs, sí, ha passat ràpid el temps. Estic contenta perquè he après molt durant el curs i perquè ha...
 • José Luis Pérez: Igualment, ha estat tot un plaer poder assistir a les teves classes. He après molt i em considero...
 • Susana: Moltes gràcies!!
 • Jaume Marfany: Carina, Encara no hem fet cap examen… No el tenim fins al 15 de juny… Pots mirar la...
 • Carina: Estic estudiant per lliure el nivell D de català i m’examinaré el proper 2 de juny. Com que aquest...

Núvol d'etiquetes

Avaluació solucions