• Diari de bitàcola 17/12/2011

  El divendres, com sempre, vam començar la classe resolent les activitats d’accentuació i dièresi de les pàgines 194,195 i 196 (Exercicis del 6 al 12).

  A continuació el Jaume va explicar breument els usos del per què, perquè, per a què i el perquè, però no us preocupeu ja que els desenvoluparem més endavant a la lliçó corresponent.

  Seguidament va explicar les irregularitats dels verbs velars, els usos de subjuntius i imperatius, la formació d’imperatius dels verbs velars, així com la formació i usos d’infinitius, gerundis, i participis (Aquesta informació ja la teniu penjada al bloc per consultar, i podeu també trobar-la entre les pàgines 197 i 202 del llibre).

  Com a pràctica d’aquesta explicació, vam fer a classe els exercicis 15,17,19 i 21 de les pàgines 202 a 204 del llibre, la resta d’exercicis sense fer van quedar com a deures per a Nadal.

  Important va ser l’exercici de verbs que ens va proporcionar el Jaume per fer a classe que analitza totes les irregularitats dels verbs en relació a usos, formes, ortografia, temps, definicions, i excepcions.

  Després dels 10 minuts de descans, la Ester Comellas va fer una magnífica exposició de l’instrument anomenat “gralla” vinculat històricament als castellers.

  Per concloure la sessió, vam fer un dictat.

  Bones Festes a tothom, ens tornem a veure a classe el dia 13 de gener.

  Esther Milena

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Charo Pérez: Doncs, sí, ha passat ràpid el temps. Estic contenta perquè he après molt durant el curs i perquè ha...
 • José Luis Pérez: Igualment, ha estat tot un plaer poder assistir a les teves classes. He après molt i em considero...
 • Susana: Moltes gràcies!!
 • Jaume Marfany: Carina, Encara no hem fet cap examen… No el tenim fins al 15 de juny… Pots mirar la...
 • Carina: Estic estudiant per lliure el nivell D de català i m’examinaré el proper 2 de juny. Com que aquest...

Núvol d'etiquetes

Avaluació solucions