• Diari de bitàcola 2/03/2012

  Hem començat la classe del divendres 2 de març de 2012 com sempre, corregint els exercicis que havíem fet a casa i  aclarint dubtes.

  Seguidament hem fet un exercici de pronoms febles i combinacions que ha acabat en debat.

  Hem emplenat un full amb els verbs adequats a les frases escrites. El Jaume ha comentat que el dia de la prova és recomanable fer la concordança en els participis. Ha sortit el verb oir (que a la nostra zona no el tenim massa sentit) però és important recordar que és incoatiu, el participi és: oït, oïda, oïts oïdes; el gerundi és oint. També hem de tenir clar el participi i gerundi dels verbs reblar i reblir.

  Pel projector hem vist les conjuncions. Les podem trobar a la pàgina 357 del llibre. Es comenta que en les oracions substantives s’ha de posar “que”; un exemple: demanem que llegiu un llibre.La Charo fa l’observació que al carrer hi ha molts rètol incomplets. Per practicar hem fet els exercicis 19, 20, 21 de les pàgines 363 i 364.

  Després del descans el José Luís Pérez ha fet una exposició oral molt interessant  sobre el museu de matemàtiques de Catalunya.

  Abans de reiniciar amb les explicacions, el Jaume s’ha sorprès perquè se li havien “fugat “ tres alumnes. Hem parlat una estona de les baixes durant el curs; el primer dia de classe érem  25 alumnes i ara en som 15. És recomanable mirar-se les lliçons que hi ha penjades per repassar i així evitar-nos ensurts.

  Seguidament hem vist uns consells bàsics del paràgraf; els connectors, estereotips per començar textos … que com sempre estarà penjat per consultar; i per últim hem treballat dificultats lèxiques o de vocabulari.

  Bona setmana i fins divendres!

  Josefina Romeu

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Charo Pérez: Doncs, sí, ha passat ràpid el temps. Estic contenta perquè he après molt durant el curs i perquè ha...
 • José Luis Pérez: Igualment, ha estat tot un plaer poder assistir a les teves classes. He après molt i em considero...
 • Susana: Moltes gràcies!!
 • Jaume Marfany: Carina, Encara no hem fet cap examen… No el tenim fins al 15 de juny… Pots mirar la...
 • Carina: Estic estudiant per lliure el nivell D de català i m’examinaré el proper 2 de juny. Com que aquest...

Núvol d'etiquetes

Avaluació solucions