• Diari de bitàcola 5/04/2013

  Aquest divendres passat vam començar la classe corregint els exercicis i ressolent dubtes sobre la “S” sorda. També els exercicis sobre pronoms febles i la funció sintàctica de les oracions que teníem per deures la setmana passada. Finalment vam corregir conjuntament els exercicis sobre història de la llengua. Pel que fa a l’exercici dels connectors, es penjarà un model de correcció.

  Seguidament en Jaume va explicar-nos la fonètica sobre la g/j , x/ix de la pàgina 388 i ss.Vam fer a classe l’exercici 8 i la resta d’exercicis són per fer a casa.

  També vam fer uns exercicis de derivacions, el nº 24, 25 i 26 de la pàgina 210.

  A la segona part de la classe, la Laia ens va fer una interessant exposició sobre Els Ceballuts, els bastoners de Sant Feliu de Llobregat, de la qual és membre. Va parlar-nos dels seus orígens (1996), del seu apadrinament, del vocabulari específic respecte la composició i posició dels bastoners, i ens va ensenyar a tots com era el vestuari que empraven als actes que feien incloent-hi els bastons, que són ben massissos.

  Després vam continuar fent un exercici sobre sinònims en un text de Josep Mª de Sagarra per, finalment, acabar amb un dictat.

  Només recordar que la setmana que vé hi haurà l’examen, a la segona part de la classe.

  Per acabar voldria compartir amb vosaltres una adreça web que m’han facilitat per anar practicant exercicis de nivell D. Us heu d’inscriure prèviament però és gratuït. Hi ha correcccions per a cada exercici, tot i que us aviso que de vegades dóna errades, i té per dolentes respostes indicant com a bona la teva resposta. Per a qui vulgui practicar, l’adreça és la següent: www.salc.upf.edu

  Fins divendres i sort a l’examen!

  Mònica Portugal.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Pablo: Hola a tots/es, Ha estat un plaer i n’he après molt. Independentment del títol m’gha agradat fer...
 • Puri: Jaume estic intentant enviar-te un correu electrònic i em dóna error tota l’estona. Avui m’ha donat...
 • jmarfany: Susana, Avui mateix penjo un “mètode” que potser et podrà ajudar. Sort i bona feina! Jaume...
 • Susana: Hola a tots, estic “barallant-me” amb els pronoms febles i no sé com fer els exercicis per tenir...
 • Pablo: Hola companys, Com el Nadal ja ha passat, us desitjo una bona entrada d’any a tots i totes… inclòs...

Núvol d'etiquetes