• Feina setmanal

5 comentaris

  1. Elisa Sarrià

    03 oct. 12
    13:00 #

    RESUM

    Els artistes del Barri Gòtic pateixen una dura normativa pel soroll. El músic Robestie li volen confiscar l’arpa perquè la connecta a un altaveu. El 22 d’octubre sabia que tindria una sotragada emocional. Va reclamar una llicència a l’Ajuntament de Barcelona, per tocar el carrer. Li van dir que no. Burocràcia.
    Fer fora els instruments de Ciutat Vella era una tradició. L’ajuntament va prohibir els amplificadors. Havíem de demanar una llicència, que no es concedia mai. La música era un problema de salut pública al Gòtic.
    En Robertie havia decidit, o ser arpista mut o connectar l’arpa a un altaveu, això voldria dir una multa de 15.000 pessetes per recuperar-la.

    Respondre

  2. Elisa Sarrià

    03 nov. 12
    18:29 #

    LA BICICLETA

    Sovint, pensem que a Barcelona, només pot haver-hi: cotxes, autobusos i taxis, com a mitjà de transport, però seria bo, que recordéssim, que no sempre ha estat d’aquesta manera. Hauríem de retrocedir a principis del segle XX, quant la ciutat era plena de persones que es traslladaven en bicicleta, juntament amb els tramvies i el propi caminar.
    Per sort, la bicicleta, com a transport ha ressorgit de les “cendres”, i de ser, un vehicle d’oci i de lleure, aquest, s’ha incorporat a la nostra cultura de la mobilitat, gràcies a les reivindicació del propi ciutadà, i per la gestió de l’Ajuntament de Barcelona, el qual, a poc a poc ha vist necessari la implantació del carril bici, al centre urbà de la ciutat.
    Per una banda, la bicicleta torna a ser present a la ciutat, i fins i tot, podríem pensar, que estem davant d’una autèntica revolució, però per un altre banda, el gran nombre de tràfec a la ciutat, ha comportat, l’aparició de conflictes, per la pròpia limitació física de l’espai i l’augment de mobilitat. Tot i això, no cal oblidar que l’aparició de l’ús d’aquest transport, ha fet que la ciutat de Barcelona, torni a recuperar, aquella atmosfera romàtica, més humana i menys contaminada.
    Per tant, la bicicleta sense cap dubte, es presenta como una bona alternativa a la mobilitat de la ciutat del segle XXI. A més, amb ella millorarem la qualitat de l’aire , i el que és més important, la nostre salut.

    Elisa Sarrià Boscovich

    Respondre

  3. Elisa Sarria

    21 nov. 12
    23:16 #

    TEMPS DE DESCONCERT

    Elisa Sarriá

    Els temps a la mediterrània no és gens estable. Mai podem saber quin temps tindrem i gairebé sempre ens arriba a sorprendre’ns. La poca fiabilitat, fa que molta gent, enregistri els fenòmens estranys i consultin les prediccions en els informatius dia a dia.
    Tot i què a Catalunya el temps no és tan estrany ni desastrós, a vegades ens fa trontollar en algunes activitats socials, fet que ens obliga a controlar els fenòmens climàtics per poder tenir previsions més fiables. Gràcies això, la ciència ha avançat al nostre país, però no ens assegura avui dia encara, una previsió fiable del temps a llarg termini.

    Respondre

  4. Elisa Sarria

    10 des. 12
    23:41 #

    Lo sommi

    No fa gaire temps que quan estava a la presó, un divendres a mitja nit i a la meva habitació, de sobte començo a sentir molta son i em tinc que estirar al llit. Llavors començo a veure tres personatges molt especials; un d’ells amb un barret vermell al cap i els altres dos, que és diferenciaven amb l’edat anaven acompanyats de falcons.
    Un cop vaig poder observar-los, em va semblar que veies el rei Joan d’Aragó, que ja era mort i a qui havia servit en el passat. Tot i així dubtava i em vaig posar a tremolar.

    Bernat Metge

    Elisa Sarrià

    Respondre

  5. Elisa Sarria

    13 des. 12
    1:51 #

    La Renaixença

    Els escriptors catalans van crear un moviment per la recuperació de la llengua i la cultura. Per aconseguir-ho la burgesia jugaria un paper important. Es tractava de mentalitzar a la societat. Aquesta recuperació es va assolir entre els 1870 i 1888 i els objectius a seguir varen ser:
    . Els intel•lectuals de la burgesia catalana és van proposar recuperar el passat esplendorós de l’edat mitjana del segle XII al XIV i treballar per la normalització de la seva gramàtica i depuració del lèxic. Però a l’hora de buscar un model de llengua sorgiran dues tendències lingüístiques: una que propugnava el català “acadèmic” i una altra que defensava el català “que ara es parla”.
    . Recuperar els Jocs Florals fet que aconseguirà noves fites, com la creació d’un públic que consumirà cultura escrita catalana i potenciarà noves generacions de poetes i prosistes catalans.
    . Sorgirà una nova literatura (lírica, èpica i dramàtica), amb gèneres com la poesia, la novel•la, el teatre i el periodisme amb autors tan coneguts com el poeta Jacint Verdaguer amb la Oda a Barcelona i Àngel Guimerà amb l’obra de teatre romàntica de Mar i Cel.

    Elisa Sarrià
    13/12/2012

    .

    Respondre

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

  • Pablo: Hola a tots/es, Ha estat un plaer i n’he après molt. Independentment del títol m’gha agradat fer...
  • Puri: Jaume estic intentant enviar-te un correu electrònic i em dóna error tota l’estona. Avui m’ha donat...
  • jmarfany: Susana, Avui mateix penjo un “mètode” que potser et podrà ajudar. Sort i bona feina! Jaume...
  • Susana: Hola a tots, estic “barallant-me” amb els pronoms febles i no sé com fer els exercicis per tenir...
  • Pablo: Hola companys, Com el Nadal ja ha passat, us desitjo una bona entrada d’any a tots i totes… inclòs...

Núvol d'etiquetes