• Socialisme o barbàrie

  Escrit per el 22 de February del 2012 a les 22:22 a: Comunicació

  Finalment, aquí teniu el recull de barbarismes que portava el Sergi. Estan en un document en línia a què tots podem accedir sense cap mena de registre ni requisit. Tots podeu editar-lo com vulgueu: afegir-n’hi, comentar-los… La idea, doncs, és, tal com vam dir a l’aula, socialitzar aquest coneixement per evitar la barbàrie. Podeu triar un color per unificar i identificar les vostres intervencions (per exemple, jo m’he triat un elegant daurat Ferrero Rocher) i podeu fer-les anònimament o identificant-vos. També podeu exportar-vos el document en diversos formats.

  Atenció: la llista és llarga, i no sé si podrem afegir-hi res… També barreja incorreccions amb qüestions estilístiques (no tot són errors), i no està revisada. És a dir: no és un document normatiu ni de curs.

  La llista prové del Servei Lingüístic de la UOC, de la secció “Castellanismes més freqüents”. D’aquesta mateixa pàgina, el Sergi i jo us recomanem la pestanya “Dubtes més freqüents”, en què hi ha molts dels dubtes més habituals ordenats alfabèticament i una explicació més detallada de quins són els usos correctes.

  Finalment, us envio la meva llista particular de barbaritats, els Mai no ho diries. És una llista curta, un top ten dels més més freqüents, la majoria dels quals ja ens han sortit als Esmenem-nos.

  Share

11 comentaris

 1. Sergi Boixader

  23 Feb 12
  12:15 #

  Gràcies per penjar-ho, Jacob!
  Una qüestió, però: sóc jo o també us tarda molt a vosaltres a carregar-se la pàgina? (hi ha moments en que ni tan sols s’acaba carregant…)
  Sembla que, darrerament, estiguem coberts de malestrugança !!

  Respondre

 2. dmanresadissabte

  23 Feb 12
  15:49 #

  A mi també em funciona d’aquella manera. Era massa bonic (coloraines, gratuït, sense registres…), alguna pega hi havia d’haver.
  L’he exportat i us l’envio com a pdf.

  Respondre

 3. Lídia

  25 Feb 12
  17:57 #

  Ohhh…despotricar no és correcte? És un verb que m’agradava molt, llàstima!

  Respondre

 4. dmanresadissabte

  26 Feb 12
  17:19 #

  Sí, quina ràbia, oi? I tan català com semblava, pobret! Jo tampoc no ho sabia, i, sí, efectivament, no té raconet al Diccionari de l’Institut, i l’Alcover-Moll li encoloma l’infamant estigma: castellanisme.

  Respondre

 5. marta

  02 Apr 12
  22:01 #

  Quina frustració! Algun dia no podríem fer una redacció en català “fals”? els tenim tant integrats els barbarismes…i no tots semblaven errors garrafals, vull dir, colossals!!!

  Respondre

 6. dmanresadissabte

  03 Apr 12
  14:44 #

  Estic convençut que podríem fer un text en català “fals” de cap a peus i que ens sonés ben natural i ben català.

  Respondre

 7. marta

  03 Apr 12
  21:59 #

  Jo també ho crec, per això ho deia! No podria ser la “cirereta” de la pròxima (ui, no, propera!) redacció? “A la caça del barbarisme més amagat!!!” 😉

  Respondre

 8. viagra 100mg pills for sale

  Socialisme o barbàrie « Nivell D Manresa-dissabte

  Respondre

 9. ciprofloxacin 500mg antibiotics walmart cost

  Socialisme o barbàrie « Nivell D Manresa-dissabte

  Respondre

 10. chloroquine tablets cost

  10 May 20
  2:23 #

  chloroquine tablets cost

  Socialisme o barbàrie « Nivell D Manresa-dissabte

  Respondre

 11. Usually I don’t get a line clause on blogs, yet I like to enjoin that this write-up
  rattling compelled me to essay and do it! Your penning stylus has been surprised me.

  Thanks, real keen place. http://www.cialisles.com/

  Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>