RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Els Stones

  Resumiu  l’article següent. (Extensió màxima: 100 paraules)

  Els Stones

  Pedro Martínez de la Rosa serà pilot de l’equip HRT F1 a partir de gener i durant les dues properes temporades. Després del seu llarg periple per diverses escuderies (Jordan, Arrows, Jaguar, McLaren, Sauber, i un altre cop McLaren) aquest veterà corredor s’ha guanyat un prestigi reconegut a nivell internacional.

  Quan sorgeix una jove promesa que destaca pel seu talent (en el seu dia Alonso, Vettel, Hamilton, Alguersuari, etc.) s’explota ràpidament. Però no neixen genis cada dia i acaben sent moltes les apostes frustrades. Per aquest motiu hi ha moltes escuderies que allarguen la vida professional de pilots molt bregats per mantenir un equilibri a dins de l’equip.

  Cal recordar que l’experiència en aquest esport també és un grau i resulta imprescindible per a poder treballar correctament en l’evolució dels monoplaces i per motivar tot un equip al voltant de la figura del pilot. El jove inexpert amb talent suficient que triomfa damunt del veterà és una cosa que es ven de primera, però les escuderies necessiten resultats segurs per guanyar els seus patrocinadors, i els jovenents no sempre són una garantia d’èxit en tots els camps.

  La mitjana d’edat de la graella de l’F-1 de la temporada que ve augmentarà evidentment amb la incorporació de De La Rosa i els seus 41 anys (els celebrarà abans de la primera cursa). Al costat de Michael Schumacher (43 anys), Rubens Barrichello (38), Jarno Trulli (37) i Mark Weber (35), ens semblarà veure el retorn dels Rolling Stones, però en el nostre cas a les pistes en lloc dels escenaris.

  Vist com van les coses, ara mateix ja corren dos rumors: el baixista Bill Wyman podria tornar amb els Stones i a la F-1 és molt probable que Niki Lauda sigui la novetat per a la propera temporada.

  Toni Clapés, La Vanguardia (27 de novembre de 2011)

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • vvinyas: L’enllaç que hi havia és un enllaç a un document del blog i s’ha de clicar a sobre de...
 • vvinyas: Gràcies. Ara el reviso.
 • Jordi: Vicenç, l’enllaç que fas a l’IEC no hi duu…
 • Dori: Bon dia Vicenç, estic intentant fer l’article d’opinió i em surt un enllaç que crec que no té res a...
 • Dori: Bon dia Vicenç, ara ho entenc ja que jo estic més acostumada al llenguatge administratiu i ho veia estrany,...

Núvol d'etiquetes

accentuació adjectiu apòstrof article article d'opinió català oriental cohesió complements verbals composició connectors derivats determinants dialectes geogràfics dièresi enumeracions estilística exposició oral expressió oral fonètica sintàctica gerundi gènere informe majúscules neologismes nombre notícia numerals oracions compostes precisió lèxica preposicions pronoms febles propietats textuals registres relatius resum ser i estar signes de puntuació sinonímia substantiu text argumentatiu topònims variació velarització verbs veu passiva