RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • Com puc aprofitar el bloc per treballar una tasca a l’aula?

  El bloc a l’aula: una eina per aprendre a aprendre                       

  El bloc aplicat a l’àmbit educatiu és un espai virtual d’aprenentatge formal. En aquest entorn el professorat és el mediador que facilita un mitjà pedagògic, perquè l’alumnat construeixi, d’una forma contínua, el propi aprenentatge. Per aconseguir aquests supòsits cal:

  a)    CREAR uns objectius d’aprenentatge clars del bloc

  b)    PRODUIR continguts i FOMENTAR el treball col·laboratiu

  d’una forma regular entre l’alumnat

  c)    CONSTRUIR i ASSIMILAR els coneixements col·lectius generats

  d)    TRASFERIR els continguts apresos en l’entorn més enllà de l’aula

  Les tasques que proposarà el professorat al bloc serviran com a fil conductor de la metodologia, perquè els objectius d’aprenentatge del bloc s’assoleixin amb èxit. A continuació, us descric dos exemples per aprofitar el bloc per treballar una tasca a l’aula de català:

  1. La promoció de la lectura i de l’escriptura a través de tallers de literatura i de redacció en llengua catalana. Es pot plantejar un itinerari de lectures recomanades segons el nivell. Un cop llegides, els participants del bloc en poden fer comentaris. Aquesta activitat incentivarà la lectura mitjançant el descobriment de nous autors i gèneres literaris, i fins i tot pot arribar a generar complicitats entre els lectors. També es pot dur a terme un taller d’escriptura col·lectiva. Es pot escriure l’inici d’un relat i que sigui l’alumnat qui ratlla rere ratlla defineixi com es desenvolupa la trama i en decideixi el final.
  2. L’apunt amb aclariments sobre els errors de llengua més freqüents a l’aula. Aquesta tasca consisteix a repartir entre els alumnes les entrades que hauran de fer al bloc amb els comentaris dels errors més freqüents de l’aula.

  L’objetiu d’aquestes tasques, ajudarà l’alumnat a desenvolupar l’habilitat de comunicar-se en català.

  En resum, aprofitar el blocs per treballar tasques a l’aula permetrà als usuaris a aprendre a aprendre!

  http://www.youtube.com/watch?v=wNZAE4G_jyw (minuts 2.20 a 4.32: entrevistes a Margarida Capellà i Jordi Cervera)

   

Cap comentari

 1. Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • mmiret: Tens tota la raó, Raquel. Jo seria la primera que no voldria sortir, però potser els menys tímids s’hi...
 • Raquel Olivé: Caram! m’ha semblat molt interessant! ara bé, no sé si els alumnes s’hi engrescarien gaire:...
 • Raquel Olivé: Com a Consorci, podem obrir un bloc amb els alumnes on vulguem i com vulguem? o s’ha de fer en...
 • Raquel Olivé: Aquesta setmana al meu I3 vam explicar com havíem de riure en català correcte pel twitter! HAHAHAHA!...
 • Raquel Olivé: Molt bo el vídeo! m’he fet un fart de riure!

Núvol d'etiquetes

2.0 adell aprenentatge aprenentatge dinàmic aprenentatge educació col·laboració usos de wiki aprenentatge informal autonomia avaluació blocs blocs educatius blogs a ensenyament Comunicació comunitat d'aprenentatge connectivisme Diccionari visual Edupunk Enfocament per tasques ensenyament Entorn Facebook google docs Informació integració nova pedagogia PLE PLN senyoreta SLC Montcada i Reixac tasques tic web 2.0 wiki wikis youtube