RSS

Consorci per a la Normalització Lingüística

 • El bloc a l’aula

   

  El bloc s’hauria de considerar una eina educativa més, no sols referida a l’aprenentatge virtual, sinó tenint en compte les experiències personals dels alumnes envers la llengua, com a mecanisme d’integració i cohesió. En aquest sentit, és interessant plantejar noves tècniques d’interacció alumne−aula, per tal que el bloc es converteixi en una plataforma d’intercanvi.

  Aquesta eina no només hauria de permetre visualitzar què s’està fent a classe stricto sensu (exercicis, resums, treballs o exposicions), sinó també projectar l’experiència de cada alumne pel que fa a la condició d’aprenent. Això es pot dur a terme per mitjà de la publicació d’anècdotes personals en el procés d’aprenentatge, l’adquisició de compromisos lingüístics, la recomanació de lectures o la presentació de textos sobre els països d’origen, en el cas dels alumnes nouvinguts.

  El CNL de l’Hospitalet de Llobregat va iniciar el bloc Parlem català el 20 d’abril de 2010 com a resposta a una necessitat creixent de compartir les experiències d’aprenentatge dels estudiants.

   Al bloc treballem aspectes tan diversos com ara el Comprometem-nos!, una secció en què l’alumne publica un compromís que ha adoptat per millorar el seu aprenentatge, o la presentació de textos i qüestionaris sobre l’entorn més pròxim de l’alumnat.

   

  Fotografia: Flickr

  Llicència Creative Commons

Cap comentari

 1. Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • mmiret: Tens tota la raó, Raquel. Jo seria la primera que no voldria sortir, però potser els menys tímids s’hi...
 • Raquel Olivé: Caram! m’ha semblat molt interessant! ara bé, no sé si els alumnes s’hi engrescarien gaire:...
 • Raquel Olivé: Com a Consorci, podem obrir un bloc amb els alumnes on vulguem i com vulguem? o s’ha de fer en...
 • Raquel Olivé: Aquesta setmana al meu I3 vam explicar com havíem de riure en català correcte pel twitter! HAHAHAHA!...
 • Raquel Olivé: Molt bo el vídeo! m’he fet un fart de riure!

Núvol d'etiquetes

2.0 adell aprenentatge aprenentatge dinàmic aprenentatge educació col·laboració usos de wiki aprenentatge informal autonomia avaluació blocs blocs educatius blogs a ensenyament Comunicació comunitat d'aprenentatge connectivisme Diccionari visual Edupunk Enfocament per tasques ensenyament Entorn Facebook google docs Informació integració nova pedagogia PLE PLN senyoreta SLC Montcada i Reixac tasques tic web 2.0 wiki wikis youtube