• Benvinguts i benvingudes a la recta final!

  Ja som al tercer mòdul del nivell C de català i, per tant, a l’últim. En aquest darrer mòdul haureu de fer un últim esprint per graduar-vos en català. Així que… ÀNIMS!

  El primer dia de classe vam començar a treballar les oracions subordinades adverbials i els connectors que s’utilitzen segons sigui l’oració adverbial (causal, de conseqüència, de finalitat…).

  Tot fent una activitat de lèxic, vam veure que teníem una mica coix l’ús dels verbs ser i estar. Aquí us podeu descarregar un document amb els principals usos quant a indicacions de lloc.

  A trets generals, escrivim SER quan indica només localització i el complement de temps no especifica quanitativament la durada (ara, mai, els caps de setmana, de vegades…). Ex.: Demà a la tarda seré a Canet./ Els caps de setmana no era mai al despatx./ Ara sóc a la cantonada de casa teva esperant-te.

  L’ús d’ESTAR va lligat a la idea de permanència en un lloc; en aquest cas, el complement de temps indica la durada quantitativament (de 5 a 7, tot el cap de setmana sencer, fins a les 9, sempre…). Ex.: Estaré tota la tarda a Canet./ Va estar tota el cap de setmana al despatx./ Estic a la cantonada de casa teva des de fa dos minuts.

  Ara, ja podeu fer aquest exercici complementari per treballar els usos de ser i estar. Més endavant us en donaré la solució.

  Bon cap de setmana!

Encara no hi ha cap comentari. Sigues el primer a enviar-ne un utilitzant el formulari!

Escriu un comentari

RSS dels comentaris

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>