Sobre aquest bloc

El fogonet de Montcada és el blog dels alumnes dels cursos de català per a adults del Servei Local de Català de Montcada i Reixac. Hi trobareu tot el que es cou a les aules. Remeneu, cuineu i tasteu!

Subscriu-te via RSS

 • Canviar de feina, canviar de vida

  Escrit per el 14/11/2017 a les 13.11 h, a Nivell Intermedi 1

  A la classe d’avui hem vist un fragment del programa Històries particulars de TV Badalona, que ens ha servit com a introducció a la unitat 3 que parla de la feina. Si voleu veure el reportatge sencer, cliqueu a sobre de la imatge.

   

  Article complet

 • Qui sóc jo?

  Escrit per el 5/10/2017 a les 11.09 h, a Suficiència 1

  Hola, amics! Ja soc aquí, encantada de presentar-me, tants als qui em coneixeu i fa anys que no veig, com als qui encara no ens han presentat.

  Soc la Núria, o Nurita, com em dèieu alguns en la nostra època d’estudiants. Ja no soc la noia petita i esquifida que era llavors. L’adolescència em va revolucionar les hormones i em va fer créixer un parell o tres de pams ben bons. A part de bastant alta, soc també bastant prima, sobretot si aparto els dolços de la meva vida -golafre, sí, i molt!

  Porto els cabells llargs i ben rossos, tot i que com que soc com el cul d’en Jaumet, m’agrada anar-me’ls canviant de color. Soc nerviosa i divertida, i molt amiga dels meus amics.

  Així doncs, estaré encantada de participar en qualsevol sarau que vulgueu organitzar per a l’Arnau i l’Andrea. Va vinga, comencem?

  Article complet

 • Telenotícies TB2

  Escrit per el 14/7/2017 a les 10.19 h, a Bàsic 2 (vespre)

  Estem editant el telenotícies de TB2. Ens falten els vostres vídeos. Ànims!

  Article complet

 • Bàsic 3 – Avui hem fet… (9 de maig)

  Escrit per l'11/5/2017 a les 12.01 h, a bàsic 3

  Avui hem començat la classe fent una comprensió lectora i, a partir d’aquest exercici, hem parlat de “Com us agradaria que fos casa vostra”. A continuació, hem parlat del pronom HI per substituir llocs: “Quan aniràs al cinema? HI aniré demà”.

  Tot seguit, hem acabat de llegir El nou món de la Sandy i n’hem parlat entre tots.

  Fins dijous a la Biblioteca!

  Article complet

 • Elemental 3 – Avui hem fet… (8 i 10 de maig)

  Escrit per l'11/5/2017 a les 11.18 h, a Nivell Elemental 3

  Aquesta setmana hem treballat les pàg. 100 i 101 del llibre: hem après vocabulari d’avaries d’aparells i les estructures per explicar si ja les hem reparat o si encara no. També hem vist les estructures per demanar un favor, per demanar permís i per oferir-se a fer una cosa.

  Hem corregit els exercicis 23 i 24 (pàg. 101) i 26 (pàg. 103) del llibre d’exercicis i hem vist quina estructura té la prova final de l’Elemental 3.

  Hem acabat de llegir El nou món de la Sandy.

  De deures heu de fer la pàg. 105 (ex. 30 i 31) del llibre d’exercicis.

  Bon cap de setmana!

  Article complet

 • Intermedi 3 – Avui hem fet… (3 de maig)

  Escrit per el 5/5/2017 a les 9.08 h, a Nivell Intermedi 3

  Avui hem repassat diversos continguts a través de les correccions de les vostres cartes formals. També hem vist com ha de ser una sol·licitud i hem escoltat tres exposicions orals més.

  De deures heu de fer la sol·licitud que us he demanat.

  Bon cap de setmana!

  Article complet

 • Elemental 3 – Avui hem fet… (3 de maig)

  Escrit per el 5/5/2017 a les 9.07 h, a Nivell Elemental 3

  Avui hem començat la classe corregint els deures sobre l’estil directe i l’estil indirecte (pàg. 96, ex. 13; pàg. 97, ex. 15 i 16, llibre d’exercicis) i n’hem resolt els dubtes.

  A continuació, hem parlat de la relació que hi ha entre veïns: com és i com era, com ha canviat… Tot seguit, hem fet la comprensió oral de la pàg. 98 i 99 i, utilitzant les estructures que s’hi treballen, cadascú de vosaltres ha expressat el que s’hauria de fer a Montcada per millorar-la.

  Hem continuat llegint El nou món de la Sandy.

  De deures heu de fer els exercicis 23 i 24 de la pàg. 101 (llibre d’exercicis).

  Bon cap de setmana!

  Article complet

 • Bàsic 3 – Avui hem fet… (2 i 4 de maig)

  Escrit per el 5/5/2017 a les 9.01 h, a bàsic 3

  Aquesta setmana hem començat a treballar diversos conceptes a través del supòsit “Obrim una botiga”. Hem vist el gènere i nombre dels adjectius, les preposicions i les comparacions i hem escrit un anunci de lloguer o venda d’un local.

  A més a més, hem fet un exercici puntuable de comprensió lectora i d’expressió escrita i hem continuat llegint El nou món de la Sandy.

  Bon cap de setmana!

  Article complet

 • Bàsic 3 – Avui hem fet… (27 d’abril)

  Escrit per el 27/4/2017 a les 12.12 h, a bàsic 3

  Avui hem començat la classe fent una ronda de presentacions ràpida.

  Tot seguit, ens heu explicat els viatges que havíeu preparat la classe anterior i hem fet una mica de posada en comú del que us emporteu quan viatgeu, de si teniu algun “ritual” que feu sempre que viatgeu…

  A continuació, hem fet una activitat per acabar de repassar les perífrasis d’obligació i hem descrit unes fotografies sobre llocs on podríem anar de viatge i sobre hotels o cases rurals.

  Per acabar, hem continuat llegint El nou món de la Sandy.

  Fins dimarts!

  Article complet

 • Intermedi 3 – Avui hem fet… (26 d’abril)

  Escrit per el 27/4/2017 a les 11.45 h, a Nivell Intermedi 3

   

  Avui hem començat la classe corregint els deures. Tot seguit, hem fet un dictat per treballar g/j, x/ix, tg/tj, ig/tx i a més hem fet del llibre blanc: pàg. 40, ex. 3, 4 5 i 6; pàg. 42, ex. 9 i 10; pàg. 43, ex. 12 i 13, i pàg. 44, ex. 15 i 16.

  Per acabar, dos companys han fet les seves exposicions orals. Aprofitant que ens ha faltat temps per continuar donant la nostra opinió sobre els temes d’aquestes exposicions, us proposo un exercici d’expressió escrita:

  Des de fa relativament poc temps, el nombre de bicicletes a la teva població ha augmentat considerablement, cosa que està provocant problemes de convivència entre els ciclistes, els vianants i els conductors. Escriu un article d’opinió en què expressis la teva opinió sobre el tema. (120 paraules aproximadament).

  Us recordo que els articles d’opinió sempre han de tenir un títol i que han de tenir l’estructura: introducció, arguments i conclusió.

  Ens veiem dimecres!

  Article complet

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

 • Ana: Hola!!! Soc l’Ana, amiga també dels nuvis. La noticia d’aquest casament ha estat una sorpresa i...
 • Sonia: Hola!! Em dic Sònia i sóc companya de feina de la núvia. Ens coneixem des de fa almenys cinc anys. Encara...
 • Maribel: Hola a tots, Soc Maribel, amiga dels nuvis des de fa molt temps. Vivint al mateix carrer, encara em recordó...
 • Bernat Pérez: Hola profa em dic Bernat.Intento que la vida sigui una festa . Estic desitjant que el casament ,la...
 • Jordi: Hola parella em dic Jordi. El nuvi i jo es coneixen des de que eren petits. Encara em recordo la primera...

Núvol d'etiquetes

anunci Article d'opinió Avui Avui hem fet benvinguda Benvinguts i benvingudes Bibliografia Bàsic 1 Bàsic 2 bàsic 3 carnet d'estudiant castanyada CINC Cinema Club de lectura El català correcte Elemental Elemental 1 El secret del meu turbant Ens presentem família gerundis i participis irregulars intercanvi intermedi Intermedi 3 la meva feina ideal lectures Llegim en català Nivell bàsic Nivell D nivell de suficiència nivell elemental nivell intermedi Nivell Suficiència passa'l petons de diumenge plataforma per la llengua poesia Presentació Prova final Racó de lectura receptes de cuina sensibilització sílvia soler Voluntariat per la llengua