• Voleu saber què mengem als nostres països?

    Escrit per el 20 de Octubre del 2011 a les 8:07 a: General

     

    Els alumnes del curs de nivell bàsic 3 hem decidit, per unanimitat, encetar aquest espai on penjarem una recepta típica del nostre país.

    Qui comença?

8 comentaris

  1. Sonia

    09 Nov 11
    16:08 #

    POLLASTRE A LA CERVESA

    INGREDIENTS:

    Un pollastre en trossos
    1 gra d’all
    1 ceba
    Julivert
    2 cullerades d’oli
    1 cervesa
    Mit got d’aigua

    En una cassola tirem l’oli, el julivert, la ceba i l’all en trossos i ho ofeguem una mica, tirem el pollastre fins que es dauri, llavors tirem la cervesa i l’aigua, ho tapem i ho deixem vint minuts a foc lent.

    Respondre

  2. EVA RUIZ BESCOS

    09 Nov 11
    18:53 #

    RECEPTA: PASTÍS RÀPID

    Ingredients:
    1 coca de pa de pressic
    1 pot de melmelada ( de préssec,maduixa…)
    1 llimona
    100 g de xocolata fosa

    Talla el pa de pessic transversalment de manera que et quedin dues capes per poder-lo omplir. Posa al foc el suc de llimona diluit amb tres parts d´aigua i amb tres o quatre cullerades soperas de sucre, i deixa-ho bullir a foc lent durant uns deu minuts.
    Rega la part inferior del pastís amb la meitat del líquid resultant i reparteix la melmelada de manera que cobreixi tota la superfície. Tapeu-ho amb l´altra capa del bescuit i rega amb la resta del suc de llimona bullit amb sucre. Finalment cobreixi-ho amb la xocolata fosa i deixa-ho reposar a la nevera fins que el serveixis.
    Per fondre la xocolata: posa un cassó a foc lent amb la xocolata trassejada i duas cullarades d´aigua i remou contínuament fins que es fongui, cosa que es fa ràpidament.

    Respondre

  3. Carolina

    13 Nov 11
    17:16 #

    CREMA DE PRÉSSECS I PLÀTANS (molt ràpid i de baix cost)

    INGREDIENTS:

    – 4 préssecs.
    – 2 plàtans.
    – 1 terrina de formatge fresc.
    – 5 cullerades de melmelada de gerds.
    – 5 cullerades de sucre.

    ELABORACIÓ:

    a) peleu els préssecs i els plàtans i passeu-los per la batedora fins a obtenir-ne un puré fi.

    b) tot seguit hi afegireu el formatge fresc i el sucre i ho mesclareu bé.

    c) esteneu la crema en nuna plata,cobriu-la amb la melmelada i fiqueu-la a la nevera fins el moment de servir.

    aquesta crema es pot servir en copes amb altres gustos de melmelada i es pot decorar amb nata i trossos de fruita.

    Respondre

  4. Carolina

    13 Nov 11
    17:54 #

    PASQUALINA D’ ESPINACS:

    INGREDIENTS:

    – 1 kg d’ espinacs.
    – 1 pebrot vermell.
    – 1 ceba grossa.
    – 100 grs de formatge ratllat.
    – 4 ous.
    – 1 llauna de paté.
    – sal.
    – pebre.

    Per a la massa:
    – 500 grs de farina.
    – 1 sobre de llevat en pols.
    – 120 ml d’ oli.
    – 120 ml de llet.
    – 120 ml d’ aigua.

    ELABORACIÓ:

    a) Amb una mica d’ oli fregiu la ceba i el pebrot, tot tallat ben fi.

    b) Afegiu-hi a continuació els espinacs, formatge, el paté, la sal i el pebre.

    c) Quan tot això estigui cuit,apagueu el foc.En un cassó a part,poseu 3 ous a bullir,que quedin durs,reserveu-los.

    d) Prepareu la massa abocant la farina en un recipient, la sal, l’ oli, la llet i l’ aigua.Tot ben barrejat i ben lligat, ho deixareu reposar uns deu minuts.

    e) Amb oli, unteu una llauna o una plata que pugui anar al forn. Poseu la meitat de la massa de manera que ocupi tot el fons de la plata.

    f) Per damunt, poseu el farciment procurant que cobreixi la massa. Després afegireu els ous durs tallats a rodanxes i ben repartits.
    Sobre això, distribuireu l’ altre meitat de la massa i cubrireu la pasqualina ajuntant-ne les bores.

    g) Amb una forquilla punxeu la massa i pinteu-la amb l’ altre ou.

    h) Fiqueu-ho al forn a 180 ºC, uns 15 minuts amb el foc de sota,i tot seguit, 5 minuts més per sobre (amb el grill) perquè es dauri.

    BON PROFIT 🙂

    Respondre

  5. Luis de Sousa

    13 Nov 11
    22:36 #

    Bacallà Empaquetat (recepta de portugal)

    Ingredients:
    -800g de bacallà
    -2 cebes grans
    -3 pastanagues
    -300g pèsols
    -6 patates
    -llet, sal, oli i all.

    Preparació:
    -Abans, has de dessalar el bacallà en aigua 12 hores. Després cou el bacallà, treu les espines i esmolla’l.
    -Per altre costat, talla les cebes en rodanxes i posa-les a fregir amb una mica d’oli i all.
    -En una olla, a part, talla les pastanagues petites i cou-les amb els pèsols.
    Després de fer tot això, dins d’un recipient de pirex col·loques primer la ceba fregida, després el bacallà esmollat i les pastanagues i els pèsols. Cal que posis una mica d’oli en els quatre cantells. I per acabar, agafa les patates, el llet, la sal i l’oli i fas un puré de patates per cobrir-lo tot. Quan ho tinguis tot preparat, posa-ho al forn uns 30 minuts a 180 ºC. Recomano servir després de refredar-se una mica perquè no es desmunti.
    Que us vagi de gust.

    Respondre

  6. Romina

    15 Nov 11
    19:24 #

    PIZZA DE LLET

    Ingredients:

    1/2 llitre de llet
    100 gr. de llevat
    1 cullereta de sucre
    1 kg. de farina
    6 culleretas de sal
    250 d’oli de gira-sol
    2 llaunas de tomàquets amb cebes

    Estris:

    1 bol de vidre
    1 bol de plàstic

    Preparació:

    1) Hem de barrejar la llet, el llevat i el sucre en el recipient de vidre, deixar llevar uns 10 minuts. (la llet ha d’estar tèbia).
    2) En un bol de plàstic cal barrejar la farina i la sal. Una vegada llevada la llet amb el llevat i el sucre, hem d’agregar-la a la farina i poc a poc l’oli de gira-sol.
    3) Una vegada tot ben unit, hem de llevar tota la massa 1/2 hora.
    4) Quan la massa estigui llevada, separar-la en unes quantes porcions i posar-les en les fonts del forn per deixar-les llevar per última vegada uns 15 minuts aprox.
    5) Finalment, hem de posar el tomàquet en llauna amb cebes.

    6) Cocció: a uns 170 graus en el forn a uns 25 minuts (sol la massa)
    7) Si vols posar-le pernil amb formatge o un altre ingredient hem d’agregar-hi 10 minuts més.

    Aquesta recepta és més aviat italiana, però jo l’he modificat amb noves idees i nous ingredients, que aprofiti!

    Respondre

  7. Manel

    15 Nov 11
    20:39 #

    Canalons amb beixamel

    Ingredients per a 4 persones.
    1.caixa de pasta de canalons
    6.fetges de pollastre
    50grs.de pernil en tacus o panceta
    1.cervell de corderu
    1.filet de porc
    1.pit de pollastre
    6 salsitxes de carn
    Cebes,tomaquets,sal i pimienta,nou moscada,oli d´oliva

    1ª Pas
    Es posa en agua bullint la pasta de canalons i durant 10 minuts aproximadament es treuen i es posen directament en aigua freda.Els treiem i els assequem amb un drap de cuina i es deixen a una banda

    2ª pas
    S´ agafa el cervell i es fa bullir, es reserva

    3ª pas
    S´ enforna el filet i el pit de pollastre, las salsitxes i les tires de cansalada o daus de pernil ,els fetges ,els tomaquets la ceba, ho salpebrem tot amb una bona quantitat d´oli d’oliva quan estigui se li afegeix un got de vi de xerés i es deixa rostir fins que estigui ben daurat.

    4º pas .Per fer la beixanel.
    En una paella es posa una mica de mantega,quan estigui desfeta afegim farina i remenem fins que es dori,poc a poc afegim la llet i removem fins aconseguir que es quedi espessa.

    6º pas
    Tot fet es mescla amb la beixamel sobre el foc,a foc lent
    i es deixa refredar ficant-lo a la nevera, es deixa unas quantes hores fins que es posa dura la massa.

    7º pas
    S´agafa una cullera sopera, el farcit i es coloca en tires sobre uns dels quadradets de la pasta de canalons i s`enrotlla.

    8º pas
    Es van col.locant sobre una safata fent una fila i es cobreix amb la beixamel. Quan estigui tot enrotllat s´hi posa fromatge ratllat sobre els canalons i es posen trossets de mantega a tota la superficie i els gratinem al forn. Quan estiguin daurats es pot retirar del forn. A consumir i bon profit!

    Respondre

  8. patricia

    12 Des 11
    20:05 #

    Magdalenes Casolanes:

    Es una recepta per a 4 persones es molt fàcil.

    Ingredients:

    200 gr de farina
    200 gr de sucre
    80 ml d´oil de gira-sol
    100 ml de nata
    1 sobre de llevat royal
    la ratlladura de limona
    3 ous
    xips de xoxolata

    preparaciò:

    – Primer batem el ous i s’ hi afegeix a poc a poc el sucre,
    -Seguim barrejant i li posem oil, la nata, la ralladura de limona, la farina i el sobre de llevat, fins a formar una barreja.
    -Després la repartim en motlles i la empolvorem amb el sucre i el xipsde xocolata.
    -Posem els motlles al forna 180 graus durant 20 minuts.
    i bon profit!

    Respondre

RSS dels comentaris

Escriu un comentari

Pots utilitzar els següents tags XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Categories

Històric

Enllaços

Darrers comentaris

  • Ana: Hola!!! Soc l’Ana, amiga també dels nuvis. La noticia d’aquest casament ha estat una sorpresa i...
  • Sonia: Hola!! Em dic Sònia i sóc companya de feina de la núvia. Ens coneixem des de fa almenys cinc anys. Encara...
  • Maribel: Hola a tots, Soc Maribel, amiga dels nuvis des de fa molt temps. Vivint al mateix carrer, encara em recordó...
  • Bernat Pérez: Hola profa em dic Bernat.Intento que la vida sigui una festa . Estic desitjant que el casament ,la...
  • Jordi: Hola parella em dic Jordi. El nuvi i jo es coneixen des de que eren petits. Encara em recordo la primera...

Núvol d'etiquetes

anunci Article d'opinió Avui Avui hem fet Bibliografia Bàsic 1 Bàsic 2 bàsic 3 carnet d'estudiant castanyada Club de lectura descripció Elemental 1 El secret del meu turbant Ens presentem feina fets de llengua gerundis i participis irregulars intercanvi intermedi Intermedi 3 la meva feina ideal lectures Llegim en català Nivell D nivell de suficiència nivell elemental nivell intermedi Per saber-ne més petons de diumenge plataforma per la llengua poesia Presentació Prova final Racó de lectura receptes de cuina sensibilització Suficiència 1 Suficiència 2 sílvia soler Voluntariat per la llengua