• El sentit figurat: les comparacions

  1. Completa el text amb la paraula adequada:

  cabra, xai, formiga, mula, llebre, gallina, guilla, paó, fura, rata

  Ja fa un parell de dies que vaig a classe de català i em sembla que estudio en un zoo. Si no us ho creieu us faré cinc cèntims dels meus companys. Començaré amb els nois. Primer de tot, en Fidel. No sé pas qui es pensa que és: sempre va estufat com un _______. A més, ara s’ha ajuntat amb en Gerard, que li riu totes les gràcies, però em sembla que en Gerard és més llest que una _______ i ja s’ha ensumat que en pot treure profit. No com en Joan, que és boig com una ______ i que es passa el dia fent bestieses i espantant en Pep que, tot s’ha de dir, és poruc com una ______. De tots els nois el més encantat és en Víctor, que és dòcil com un ______. De noies, no n’hi ha cap d’aprofitable. L’Anna és tossuda com una _____ i no vol acceptar mai els seus errors. No entenc com la Fàtima, la professora, encara no l’ha expulsat. M’imagino que no ho ha fet perquè és covarda com una _____. Tampoc no n’atreveix a dir a la Xènia -que va bruta com una _____- que de tant en tant es renti i es canviï de roba. I no s’hi val que posi l’excusa que no té feina i que no té diners per comprar-se roba perquè la Carme és més pobra que una ______ i bé ve neta a classe. Suposo que la deu ajudar la seva amiga, la Sandra, que sembla estalviadora com una ________. Ja ho veieu, això no és una classe de català, és una granja.

  2. Fes comparacions amb el nom adequat:

  roure, bitxo, picarol, campana, gínjol, sabatot, Matusalem, plom, pecat, pi

  • En Jaume és molt fort. > En Jaume és fort com un roure.
  • La Maria és molt geniüda.
  • L’Aixa és molt alegre.
  • En Manel és ben sord.
  • La Queralt és molt eixerida.
  • En Pau és molt ruc.
  • En Ramon té noranta-nou anys.
  • L’Íngrid és molt pesada.
  • En Felip és molt lleig.
  • En Marc és molt alt.

Els comentaris per aquesta entrada estan tancats.